Kaura-porkkanasämpylät | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Kaura-porkkanasämpylät

Fork and knife
24 Kappaletta
Fork and knife
24 Kappaletta
Mehevät kaura-porkkanasämpylät maistuvat tuoreina voin kera.

Ruokavaliot

Ainekset

3 dl
Omenamehua
1 kpl
(200 g) kermaviiliä
50 g
Tuorehiivaa
2 tl
Suolaa
3 rkl
Hunajaa
2 kpl
Porkkanaa
10 dl
Sämpyläjauhoja
2 1/2 dl
Kaurahiutaleita
1 dl
Rypsiöljyä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Sekoita omenamehu ja kermaviili keskenään ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva. Lisää suola ja hunaja. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi, lisää joukkoon. Alusta sämpyläjauhot ja kaurahiutaleet taikinaan vähitellen vaivaten. Lisää lopuksi öljy.

Anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja leivo se kahdeksi tangoksi. Leikkaa tangot paloiksi ja pyöritä paloista sämpylöitä. Anna kohota peitettynä noin 20 minuuttia. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Paista uunissa noin 10 minuuttia.

Resepti:
Krista Niiniharju
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 22.3.2008
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.