Kaura-porkkanasämpylät

Arvostele resepti
24 Kappaletta

Mehevät kaura-porkkanasämpylät maistuvat tuoreina voin kera.

Ainekset

MääräAinesosa
3 dlomenamehua
1 kpl(200 g) kermaviiliä
50 gtuorehiivaa
2 tlsuolaa
3 rklhunajaa
2 kplporkkanaa
10 dlsämpyläjauhoja
2 1/2 dlkaurahiutaleita
1 dlrypsiöljyä

Valmistus

  1. 1

    Sekoita omenamehu ja kermaviili keskenään ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva. Lisää suola ja hunaja. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi, lisää joukkoon. Alusta sämpyläjauhot ja kaurahiutaleet taikinaan vähitellen vaivaten. Lisää lopuksi öljy.

    Anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja leivo se kahdeksi tangoksi. Leikkaa tangot paloiksi ja pyöritä paloista sämpylöitä. Anna kohota peitettynä noin 20 minuuttia. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Paista uunissa noin 10 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
23.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä