Kaura-porkkanasämpylät

Nappaa talteen!
Mehevät kaura-porkkanasämpylät maistuvat tuoreina voin kera.
| 3 dl | omenamehua |
| 1 kpl | (200 g) kermaviiliä |
| 50 g | tuorehiivaa |
| 2 tl | suolaa |
| 3 rkl | hunajaa |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 10 dl | sämpyläjauhoja |
| 2 1/2 dl | kaurahiutaleita |
| 1 dl | rypsiöljyä |
- 1.
Sekoita omenamehu ja kermaviili keskenään ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva. Lisää suola ja hunaja. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi, lisää joukkoon. Alusta sämpyläjauhot ja kaurahiutaleet taikinaan vähitellen vaivaten. Lisää lopuksi öljy.
Anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja leivo se kahdeksi tangoksi. Leikkaa tangot paloiksi ja pyöritä paloista sämpylöitä. Anna kohota peitettynä noin 20 minuuttia. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Paista uunissa noin 10 minuuttia.
Kaura-porkkanasämpylät
Mehevät kaura-porkkanasämpylät maistuvat tuoreina voin kera.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 3 dl | omenamehua |
| 1 kpl | (200 g) kermaviiliä |
| 50 g | tuorehiivaa |
| 2 tl | suolaa |
| 3 rkl | hunajaa |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 10 dl | sämpyläjauhoja |
| 2 1/2 dl | kaurahiutaleita |
| 1 dl | rypsiöljyä |
Valmistus
- 1
Sekoita omenamehu ja kermaviili keskenään ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva. Lisää suola ja hunaja. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi, lisää joukkoon. Alusta sämpyläjauhot ja kaurahiutaleet taikinaan vähitellen vaivaten. Lisää lopuksi öljy.
Anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja leivo se kahdeksi tangoksi. Leikkaa tangot paloiksi ja pyöritä paloista sämpylöitä. Anna kohota peitettynä noin 20 minuuttia. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Paista uunissa noin 10 minuuttia.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





