Kaura-porkkanasämpylät - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kaura-porkkanasämpylät

???
Kappaleita
24
Ruokavalio
Mehevät kaura-porkkanasämpylät maistuvat tuoreina voin kera.
Jaa Somessa

Ainekset

3 dl
Omenamehua
1 kpl
(200 g) kermaviiliä
50 g
Tuorehiivaa
2 tl
Suolaa
3 rkl
Hunajaa
2 kpl
Porkkanaa
10 dl
Sämpyläjauhoja
2 1/2 dl
Kaurahiutaleita
1 dl
Rypsiöljyä

Näin teet

1

Sekoita omenamehu ja kermaviili keskenään ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva. Lisää suola ja hunaja. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi, lisää joukkoon. Alusta sämpyläjauhot ja kaurahiutaleet taikinaan vähitellen vaivaten. Lisää lopuksi öljy.

Anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja leivo se kahdeksi tangoksi. Leikkaa tangot paloiksi ja pyöritä paloista sämpylöitä. Anna kohota peitettynä noin 20 minuuttia. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Paista uunissa noin 10 minuuttia.

Resepti
Krista Niiniharju
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 22.3.2008
Muokattu: 15.5.2019