Keitetty hapankaali

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 - 750 ghapankaalia
3/4 lvalkoviiniä tai omenamehua - tai näiden seosta
1/2 tlsuolaa
1 - 2 rklsokeria
1 kpllaakerinlehti
2 - 5 kpl(murskattua katajanmarjaa)

Paistamiseen:

2 rklöljyä
2 kplsipulia silputtuna

Valmistus

  1. 1

    Kaada hapankaali kattilaan ja lisää vesi, viini tai mehu sekä mausteet. Keitä kaalia miedolla lämmöllä kunnes se on pehmeää, noin 20 minuuttia. Valuta kaali liemestään. Kuori ja silppua sipulit ja hauduta ne pehmeiksi paistinpannussa öljyssä. Lisää hapankaali ja sekoita kunnes kaali kuumenee. Jos seos tuntuu kuivalle, lisää hiukan keitinlientä. Tarjoa hapankaali paistettujen tai keitettyjen makkaroiden tai sianpaistin lisänä. Perunasosettakin voit tarjota samalla aterialla.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä