Keitetty hapankaali | Salaatit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Keitetty hapankaali

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

500 - 750 g
Hapankaalia
3/4 l
Valkoviiniä tai omenamehua - tai näiden seosta
1/2 tl
Suolaa
1 - 2 rkl
Sokeria
1 kpl
Laakerinlehti
2 - 5 kpl
(murskattua katajanmarjaa)

paistamiseen:

2 rkl
Öljyä
2 kpl
Sipulia silputtuna

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kaada hapankaali kattilaan ja lisää vesi, viini tai mehu sekä mausteet. Keitä kaalia miedolla lämmöllä kunnes se on pehmeää, noin 20 minuuttia. Valuta kaali liemestään. Kuori ja silppua sipulit ja hauduta ne pehmeiksi paistinpannussa öljyssä. Lisää hapankaali ja sekoita kunnes kaali kuumenee. Jos seos tuntuu kuivalle, lisää hiukan keitinlientä. Tarjoa hapankaali paistettujen tai keitettyjen makkaroiden tai sianpaistin lisänä. Perunasosettakin voit tarjota samalla aterialla.

Resepti:
Pirjo Muurinen
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 17.1.2005
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.