Keitetty hapankaali

Nappaa talteen!
| 500 - 750 g | hapankaalia |
| 3/4 l | valkoviiniä tai omenamehua - tai näiden seosta |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 - 2 rkl | sokeria |
| 1 kpl | laakerinlehti |
| 2 - 5 kpl | (murskattua katajanmarjaa) |
| Paistamiseen: | |
|---|---|
| 2 rkl | öljyä |
| 2 kpl | sipulia silputtuna |
- 1.
Kaada hapankaali kattilaan ja lisää vesi, viini tai mehu sekä mausteet. Keitä kaalia miedolla lämmöllä kunnes se on pehmeää, noin 20 minuuttia. Valuta kaali liemestään. Kuori ja silppua sipulit ja hauduta ne pehmeiksi paistinpannussa öljyssä. Lisää hapankaali ja sekoita kunnes kaali kuumenee. Jos seos tuntuu kuivalle, lisää hiukan keitinlientä. Tarjoa hapankaali paistettujen tai keitettyjen makkaroiden tai sianpaistin lisänä. Perunasosettakin voit tarjota samalla aterialla.
Keitetty hapankaali
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 - 750 g | hapankaalia |
| 3/4 l | valkoviiniä tai omenamehua - tai näiden seosta |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 - 2 rkl | sokeria |
| 1 kpl | laakerinlehti |
| 2 - 5 kpl | (murskattua katajanmarjaa) |
Paistamiseen: | |
| 2 rkl | öljyä |
| 2 kpl | sipulia silputtuna |
Valmistus
- 1
Kaada hapankaali kattilaan ja lisää vesi, viini tai mehu sekä mausteet. Keitä kaalia miedolla lämmöllä kunnes se on pehmeää, noin 20 minuuttia. Valuta kaali liemestään. Kuori ja silppua sipulit ja hauduta ne pehmeiksi paistinpannussa öljyssä. Lisää hapankaali ja sekoita kunnes kaali kuumenee. Jos seos tuntuu kuivalle, lisää hiukan keitinlientä. Tarjoa hapankaali paistettujen tai keitettyjen makkaroiden tai sianpaistin lisänä. Perunasosettakin voit tarjota samalla aterialla.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























