Keitetty hapankaali - Yhteishyvä

Keitetty hapankaali

???
Annokset
4
Jaa Somessa

Ainekset

500 - 750 g
Hapankaalia
3/4 l
Valkoviiniä tai omenamehua - tai näiden seosta
1/2 tl
Suolaa
1 - 2 rkl
Sokeria
1 kpl
Laakerinlehti
2 - 5 kpl
(murskattua katajanmarjaa)

PAISTAMISEEN:

2 rkl
Öljyä
2 kpl
Sipulia silputtuna

Näin teet

1

Kaada hapankaali kattilaan ja lisää vesi, viini tai mehu sekä mausteet. Keitä kaalia miedolla lämmöllä kunnes se on pehmeää, noin 20 minuuttia. Valuta kaali liemestään. Kuori ja silppua sipulit ja hauduta ne pehmeiksi paistinpannussa öljyssä. Lisää hapankaali ja sekoita kunnes kaali kuumenee. Jos seos tuntuu kuivalle, lisää hiukan keitinlientä. Tarjoa hapankaali paistettujen tai keitettyjen makkaroiden tai sianpaistin lisänä. Perunasosettakin voit tarjota samalla aterialla.

Resepti
Pirjo Muurinen
Kuvat
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 17.1.2005
Muokattu: 31.1.2019
Jaa Somessa