Keitetty latva-artisokka ja dippi | Dippikastikkeet | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Keitetty latva-artisokka ja dippi

Keitetty latva-artisokka ja dippi

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Artisokan valmistelu ja syöminen vaatii aikaa. Lehtien hedelmäliha imeskellään hampaiden välistä suuhun ja herkullinen sydän sopii myös salaatteihin ja muihin ruokiin.

Ainekset

2 kpl
Latva-artisokkaa
1 kpl
Sitruuna

basilika-majoneesidippi

Nippu basilikanlehtiä
1 kpl
Kananmuna
2 tl
Dijonsinappia
2 dl
Rypsiöljyä
Suolaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Huuhtele artisokat juoksevan veden alla. Poista veitsellä alimmaiset, uloimmat lehdet. Väännä varret irti ja tasoita kannat veitsellä. Saksi artisokkien latvoista noin kolmasosa pois. Laita artisokat latva alaspäin kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Lisää joukkoon halkaistu sitruuna. Keitä 30–40 minuuttia koosta riippuen.

Pane kattilaan painoksi lautanen, jotta artisokat pysyvät upoksissa. Artisokat ovat kypsiä, kun lehti irtoaa helposti. Valuta artisokat ylösalaisin.

2 kpl
Latva-artisokkaa
1 kpl
Sitruuna
2

Valmista dippi. Kasta basilikanlehdet kiehuvaan veteen muutamaksi sekunniksi, siirrä heti jääveteen ja anna jäähtyä. Puristele lehdet kuiviksi. Siirrä kaikki ainekset korkealaitaiseen kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella liikuttamalla sitä ylös ja alas kunnes majoneesi on sakeaa.

Nippu basilikanlehtiä
1 kpl
Kananmuna
2 dl
Rypsiöljyä
2 tl
Dijonsinappia
Suolaa
3

Irrota artisokan lehdet yksitellen, dippaa ne dippikastikkeeseen ja vetäise mehevä tyviosa hampaiden läpi suuhun. Kun kaikki lehdet on poistettu, jäljellä on vielä herkullinen sydän. Koverra ensin veitsellä puumaiset partaosat pois. Syö artisokan sydämet veitsellä ja haarukalla tai käytä salaattiin.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 27.8.2016
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2064

493

46,8 g

2,8 g

8,3 g

2,0 g

8,5 g

6,8 g

0,5 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Nippu basilikanlehtiä,

Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli