Keitetty latva-artisokka ja dippi
Ainekset
BASILIKA-MAJONEESIDIPPI
Näin teet
Huuhtele artisokat juoksevan veden alla. Poista veitsellä alimmaiset, uloimmat lehdet. Väännä varret irti ja tasoita kannat veitsellä. Saksi artisokkien latvoista noin kolmasosa pois. Laita artisokat latva alaspäin kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Lisää joukkoon halkaistu sitruuna. Keitä 30–40 minuuttia koosta riippuen.
Pane kattilaan painoksi lautanen, jotta artisokat pysyvät upoksissa. Artisokat ovat kypsiä, kun lehti irtoaa helposti. Valuta artisokat ylösalaisin.
Valmista dippi. Kasta basilikanlehdet kiehuvaan veteen muutamaksi sekunniksi, siirrä heti jääveteen ja anna jäähtyä. Puristele lehdet kuiviksi. Siirrä kaikki ainekset korkealaitaiseen kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella liikuttamalla sitä ylös ja alas kunnes majoneesi on sakeaa.
Irrota artisokan lehdet yksitellen, dippaa ne dippikastikkeeseen ja vetäise mehevä tyviosa hampaiden läpi suuhun. Kun kaikki lehdet on poistettu, jäljellä on vielä herkullinen sydän. Koverra ensin veitsellä puumaiset partaosat pois. Syö artisokan sydämet veitsellä ja haarukalla tai käytä salaattiin.
Ravintosisältö
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annos | Resepti | |
---|---|---|
Hiilihydraatteja | 8 g | 33 g |
Proteiinia | 7 g | 27 g |
Rasvaa | 47 g | 187 g |
Kuituja | 9 g | 34 g |
Energiaa kj | 2064 | 8254 |
Energiaa kcal | 493 | 1972 |
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Nippu basilikanlehtiä
Suolaa
Ravintosisältö
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annos | Resepti | |
---|---|---|
Hiilihydraatteja | 8 g | 33 g |
Proteiinia | 7 g | 27 g |
Rasvaa | 47 g | 187 g |
Kuituja | 9 g | 34 g |
Energiaa kj | 2064 | 8254 |
Energiaa kcal | 493 | 1972 |
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Nippu basilikanlehtiä
Suolaa