Keitetty latva-artisokka ja dippi - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Keitetty latva-artisokka ja dippi

Keitetty latva-artisokka ja dippi
Annokset
4
Artisokan valmistelu ja syöminen vaatii aikaa. Lehtien hedelmäliha imeskellään hampaiden välistä suuhun ja herkullinen sydän sopii myös salaatteihin ja muihin ruokiin.
Jaa Somessa

Ainekset

2 kpl
Latva-artisokkaa
1 kpl
Sitruuna

BASILIKA-MAJONEESIDIPPI

Nippu basilikanlehtiä
1 kpl
Kananmuna
2 tl
Dijonsinappia
2 dl
Rypsiöljyä
Suolaa

Näin teet

1

Huuhtele artisokat juoksevan veden alla. Poista veitsellä alimmaiset, uloimmat lehdet. Väännä varret irti ja tasoita kannat veitsellä. Saksi artisokkien latvoista noin kolmasosa pois. Laita artisokat latva alaspäin kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Lisää joukkoon halkaistu sitruuna. Keitä 30–40 minuuttia koosta riippuen.

Pane kattilaan painoksi lautanen, jotta artisokat pysyvät upoksissa. Artisokat ovat kypsiä, kun lehti irtoaa helposti. Valuta artisokat ylösalaisin.

2 kpl
Latva-artisokkaa
1 kpl
Sitruuna
2

Valmista dippi. Kasta basilikanlehdet kiehuvaan veteen muutamaksi sekunniksi, siirrä heti jääveteen ja anna jäähtyä. Puristele lehdet kuiviksi. Siirrä kaikki ainekset korkealaitaiseen kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella liikuttamalla sitä ylös ja alas kunnes majoneesi on sakeaa.

Nippu basilikanlehtiä
1 kpl
Kananmuna
2 dl
Rypsiöljyä
2 tl
Dijonsinappia
Suolaa
3

Irrota artisokan lehdet yksitellen, dippaa ne dippikastikkeeseen ja vetäise mehevä tyviosa hampaiden läpi suuhun. Kun kaikki lehdet on poistettu, jäljellä on vielä herkullinen sydän. Koverra ensin veitsellä puumaiset partaosat pois. Syö artisokan sydämet veitsellä ja haarukalla tai käytä salaattiin.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 27.8.2016
Muokattu: 25.6.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja8 g33 g
Proteiinia7 g27 g
Rasvaa47 g187 g
Kuituja9 g34 g
Energiaa kj2064 8254
Energiaa kcal493 1972

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Nippu basilikanlehtiä

  • Suolaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja8 g33 g
Proteiinia7 g27 g
Rasvaa47 g187 g
Kuituja9 g34 g
Energiaa kj2064 8254
Energiaa kcal493 1972

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Nippu basilikanlehtiä

  • Suolaa

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.