Keitetyt haukipullat ja kermakastike | Mureke | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Keitetyt haukipullat ja kermakastike
Play

Keitetyt haukipullat ja kermakastike

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Nämä kuohkeat haukipyörykät valmistetaan ranskalaisittain keittämällä kalaliemessä, josta syntyy myös samettinen kermakastike kalapullille. Mikä parhainta, tässä kalaruoassa ei tarvitse ruodoista välittää.

Ruokavaliot

Ainekset

400 g
haukifileetä
1 kpl
kananmuna
1 dl
kuohukermaa
1 rkl
sitruunanmehua
1 rkl
maissitärkkelystä
1 tl
suolaa
1/4 tl
valkopippuria
2 rkl
tilliä hienonnettuna

keitinliemi

1 l
vettä
1 kpl
sipuli
2 kpl
kala-annosfondia
2 rkl
sitruunanmehua
ripaus valkopippuria
pieni nippu tillinvarsia

kastike

1/2 dl
vettä
2 rkl
maissitärkkelystä
4 dl
haukipullien keitinlientä
1 dl
kuohukermaa
ripaus suolaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Valmista haukimurekemassa monitoimikoneessa leikkuuterällä. (Sauvasekoittimen teho ei riitä.) Paloittele haukifilee kahdeksaan osaan. Pane kalapalat monitoimikoneen kulhoon ja hienonna tasaiseksi massaksi.

400 g
haukifileetä
2

Lisää kalamassan joukkoon kananmuna, kuohukerma, sitruunanmehu ja maissitärkkelys. Mausta suolalla, valkopippurilla ja hienonnetulla tillillä. Sekoita tasaiseksi. Nosta kulho jääkaappiin odottamaan.

2 rkl
tilliä hienonnettuna
1 rkl
maissitärkkelystä
1/4 tl
valkopippuria
1 dl
kuohukermaa
1 rkl
sitruunanmehua
1 tl
suolaa
1 kpl
kananmuna
3

Valmista keitinliemi. Mittaa vesi kattilaan (vetoisuus noin 3 litraa). Kuori ja lohko sipuli kuuteen osaan. Lisää kattilaan sipuli, kala-annosfondit, sitruunanmehu ja ripaus valkopippuria sekä tillinvarret. Kiehauta liemi. Pienennä lämpöä.

1 l
vettä
1 kpl
sipuli
2 rkl
sitruunanmehua
ripaus valkopippuria
2 kpl
kala-annosfondia
pieni nippu tillinvarsia
4

Ota haukimassasta nokareita kahden lusikan avulla ja laske ne hiljalleen kiehuvaan liemeen. Tee samoin koko massalle. Kasta lusikat välillä kylmään veteen, jos massa tarttuu niihin. Haukipullat kypsyvät noin 4 minuutissa.

5

Kun kaikki haukipullat ovat kypsyneet kiinteiksi, kaada liemi varovasti siivilän läpi talteen. Jätä haukipullat siivilään kastikkeen valmistuksen ajaksi.

6

Mittaa 4 desilitraa keitinlientä kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Sekoita maissitärkkelys ja ½ desilitraa kylmää vettä. Lisää seos kiehuvaan keitinliemeen huolellisesti sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen 3 minuuttia koko ajan sekoittaen. Viimeistele kastike kermalla ja ripauksella suolaa. Nosta haukipullat kastikkeen joukkoon.

1/2 dl
vettä
ripaus suolaa
2 rkl
maissitärkkelystä
1 dl
kuohukermaa
4 dl
haukipullien keitinlientä

Vinkki: Tarjoa haukipullat värikkään juuresmuusin kanssa. Linkki reseptiin: Helppo juuresmuusi.

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 18.9.2019
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1315

314

20,3 g

12,3 g

8,3 g

2,0 g

0,3 g

24,0 g

4,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ripaus valkopippuria,

pieni nippu tillinvarsia,

ripaus suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli