Valmista haukimurekemassa monitoimikoneessa leikkuuterällä. (Sauvasekoittimen teho ei riitä.) Paloittele haukifilee kahdeksaan osaan. Pane kalapalat monitoimikoneen kulhoon ja hienonna tasaiseksi massaksi.
Lisää kalamassan joukkoon kananmuna, kuohukerma, sitruunanmehu ja maissitärkkelys. Mausta suolalla, valkopippurilla ja hienonnetulla tillillä. Sekoita tasaiseksi. Nosta kulho jääkaappiin odottamaan.
Valmista keitinliemi. Mittaa vesi kattilaan (vetoisuus noin 3 litraa). Kuori ja lohko sipuli kuuteen osaan. Lisää kattilaan sipuli, kala-annosfondit, sitruunanmehu ja ripaus valkopippuria sekä tillinvarret. Kiehauta liemi. Pienennä lämpöä.
Ota haukimassasta nokareita kahden lusikan avulla ja laske ne hiljalleen kiehuvaan liemeen. Tee samoin koko massalle. Kasta lusikat välillä kylmään veteen, jos massa tarttuu niihin. Haukipullat kypsyvät noin 4 minuutissa.
Kun kaikki haukipullat ovat kypsyneet kiinteiksi, kaada liemi varovasti siivilän läpi talteen. Jätä haukipullat siivilään kastikkeen valmistuksen ajaksi.
Mittaa 4 desilitraa keitinlientä kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Sekoita maissitärkkelys ja ½ desilitraa kylmää vettä. Lisää seos kiehuvaan keitinliemeen huolellisesti sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen 3 minuuttia koko ajan sekoittaen. Viimeistele kastike kermalla ja ripauksella suolaa. Nosta haukipullat kastikkeen joukkoon.
Vinkki: Tarjoa haukipullat värikkään juuresmuusin kanssa. Linkki reseptiin: Helppo juuresmuusi.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
314
1315
20,3 g
12,3 g
8,3 g
2,0 g
0,3 g
24,0 g
4,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ripaus valkopippuria,
pieni nippu tillinvarsia,
ripaus suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli