Keitetyt haukipullat ja kermakastike

Arvostele resepti
4 Annosta

60 min

Nämä kuohkeat haukipyörykät valmistetaan ranskalaisittain keittämällä kalaliemessä, josta syntyy myös samettisen pehmeä kermakastike kalapullille.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 ghaukifileetä
1 kplkananmuna
1 dlkuohukermaa
1 rklsitruunanmehua
1 rklmaissitärkkelystä
2 rkltilliä
1 tlsuolaa
1/4 tlvalkopippuria

Keitinliemi

1 lvettä
1 kplsipuli
2 kplkala-annosfondia
2 rklsitruunanmehua
ripaus valkopippuria
1/2 kplruukkua tilliä

Kastike

1/2 dlvettä
2 rklmaissitärkkelystä
4 dlhaukipullien keitinlientä
1 dlkuohukermaa
ripaus suolaa

Valmistus

  1. 1

    Valmista haukimurekemassa monitoimikoneessa leikkuuterällä. (Sauvasekoittimen teho ei riitä.) Paloittele haukifilee kahdeksaan osaan. Pane kalapalat monitoimikoneen kulhoon ja hienonna tasaiseksi massaksi.

    MääräAinesosa
    400 ghaukifileetä
  2. 2

    Lisää kalamassan joukkoon kananmuna, kuohukerma, sitruunanmehu ja maissitärkkelys. Hienonna tilli. Mausta kalamassa suolalla, valkopippurilla ja tillillä. Sekoita tasaiseksi. Nosta kulho jääkaappiin odottamaan.

    MääräAinesosa
    1 kplkananmuna
    1 dlkuohukermaa
    1 rklsitruunanmehua
    1 rklmaissitärkkelystä
    2 rkltilliä
    1 tlsuolaa
    1/4 tlvalkopippuria
  3. 3

    Valmista keitinliemi. Mittaa vesi kattilaan (vetoisuus noin 3 litraa). Kuori ja lohko sipuli kuuteen osaan. Lisää kattilaan sipuli, kala-annosfondit, sitruunanmehu ja ripaus valkopippuria sekä tilli varsineen. Kiehauta liemi. Pienennä lämpöä.

    MääräAinesosa
    1 lvettä
    1 kplsipuli
    2 kplkala-annosfondia
    2 rklsitruunanmehua
    ripaus valkopippuria
    1/2 kplruukkua tilliä
  4. 4

    Ota haukimassasta nokareita kahden lusikan avulla ja laske ne hiljalleen kiehuvaan liemeen. Tee samoin koko massalle. Kasta lusikat välillä kylmään veteen, jos massa tarttuu niihin. Haukipullat kypsyvät noin 4 minuutissa.

  5. 5

    Kun kaikki haukipullat ovat kypsyneet kiinteiksi, kaada liemi varovasti siivilän läpi talteen. Jätä haukipullat siivilään kastikkeen valmistuksen ajaksi.

  6. 6

    Mittaa 4 desilitraa keitinlientä kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Sekoita maissitärkkelys ja ½ desilitraa kylmää vettä. Lisää seos kiehuvaan keitinliemeen huolellisesti sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen 3 minuuttia koko ajan sekoittaen. Viimeistele kastike kermalla ja ripauksella suolaa. Nosta haukipullat kastikkeen joukkoon.

    MääräAinesosa
    4 dlhaukipullien keitinlientä
    2 rklmaissitärkkelystä
    1/2 dlvettä
    1 dlkuohukermaa
    ripaus suolaa

Tarjoa haukipullat perunamuusin kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus valkopippuria, ripaus suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
18.9.2019
|
Päivitetty: 2.12.2025

Samankaltaisia reseptejä