Keitetyt lihapullat tomaattikastikkeessa
15 min

Nappaa talteen!
| 400 g | jauhelihaa |
| 1/2 kpl | sipuli |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 rkl | öljyä |
| 3 rkl | korppujauhoja |
| 1 kpl | kananmunaa |
| suolaa | |
| chilijauhetta | |
| rouhittua mustapippuria | |
| 2 rkl | hienonnettua basilikaa |
| Tomaattikastike | |
|---|---|
| 1 kpl | porkkana |
| 1/2 kpl | sipulia |
| 1 rkl | öljyä |
| 1 kpl | (400 g) tomaattimurskaa |
| 2 dl | lihalientä |
| 1 kpl | laakerinlehti |
| suolaa | |
| sokeria | |
| rouhittua mustapippuria | |
- 1.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipulit. Siirrä sipuliseos kulhoon jäähtymään. Sekoita joukkoon jauheliha, korppujauhot, kananmuna, mausteet ja hienonnettu basilika. Sekoita tasaiseksi. Muotoile jauhelihasta pieniä lihapullia vadille odottamaan. Kuori ja raasta porkkana. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota ainekset öljyssä kattilassa.
Lisää joukkoon tomaattimurska, lihaliemi, laakerinlehti ja mausteet. Anna kastikkeen kiehahtaa. Nosta varovasti kiehuvan kastikkeen joukkoon lihapullat. Keitä lihapullia miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Tarjoile pastan kanssa.
Keitetyt lihapullat tomaattikastikkeessa
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | jauhelihaa |
| 1/2 kpl | sipuli |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 rkl | öljyä |
| 3 rkl | korppujauhoja |
| 1 kpl | kananmunaa |
| suolaa | |
| chilijauhetta | |
| rouhittua mustapippuria | |
| 2 rkl | hienonnettua basilikaa |
Tomaattikastike | |
| 1 kpl | porkkana |
| 1/2 kpl | sipulia |
| 1 rkl | öljyä |
| 1 kpl | (400 g) tomaattimurskaa |
| 2 dl | lihalientä |
| 1 kpl | laakerinlehti |
| suolaa | |
| sokeria | |
| rouhittua mustapippuria | |
Valmistus
- 1
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipulit. Siirrä sipuliseos kulhoon jäähtymään. Sekoita joukkoon jauheliha, korppujauhot, kananmuna, mausteet ja hienonnettu basilika. Sekoita tasaiseksi. Muotoile jauhelihasta pieniä lihapullia vadille odottamaan. Kuori ja raasta porkkana. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota ainekset öljyssä kattilassa.
Lisää joukkoon tomaattimurska, lihaliemi, laakerinlehti ja mausteet. Anna kastikkeen kiehahtaa. Nosta varovasti kiehuvan kastikkeen joukkoon lihapullat. Keitä lihapullia miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Tarjoile pastan kanssa.
Ravintosisältö
383
Energiaa kcal
1605
Energiaa kj
30,0 g
Rasvaa
10,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
7,3 g
Hiilihydraatteja
1,5 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
19,8 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
383
Energiaa kcal
1605
Energiaa kj
30,0 g
Rasvaa
10,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
7,3 g
Hiilihydraatteja
1,5 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
19,8 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipulinkynsi, Suolaa, Chilijauhetta, Rouhittua mustapippuria, Laakerinlehti, Suolaa, Sokeria, Rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli
Katso myös nämä
- 1.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä
- 2.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Arja Elina hankki airfryerin – Sen jälkeen mikään ei ollut kuin ennen
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Neulotut lapaset – kolme perusohjetta












