Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipulit. Siirrä sipuliseos kulhoon jäähtymään. Sekoita joukkoon jauheliha, korppujauhot, kananmuna, mausteet ja hienonnettu basilika. Sekoita tasaiseksi. Muotoile jauhelihasta pieniä lihapullia vadille odottamaan. Kuori ja raasta porkkana. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota ainekset öljyssä kattilassa.
Lisää joukkoon tomaattimurska, lihaliemi, laakerinlehti ja mausteet. Anna kastikkeen kiehahtaa. Nosta varovasti kiehuvan kastikkeen joukkoon lihapullat. Keitä lihapullia miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Tarjoile pastan kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
381
1594
30,0 g
10,3 g
6,8 g
1,5 g
0,8 g
19,8 g
0,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Valkosipulinkynsi,
Suolaa,
Chilijauhetta,
Rouhittua mustapippuria,
Laakerinlehti,
Suolaa,
Sokeria,
Rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli