Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Keitetyt lihapullat tomaattikastikkeessa

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

400 g
Jauhelihaa
1/2 kpl
Sipuli
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 rkl
Öljyä
3 rkl
Korppujauhoja
1 kpl
Kananmunaa
Suolaa
Chilijauhetta
Rouhittua mustapippuria
2 rkl
Hienonnettua basilikaa

Tomaattikastike

1 kpl
Porkkana
1/2 kpl
Sipulia
1 rkl
Öljyä
1 kpl
(400 g) tomaattimurskaa
2 dl
Lihalientä
1 kpl
Laakerinlehti
Suolaa
Sokeria
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipulit. Siirrä sipuliseos kulhoon jäähtymään. Sekoita joukkoon jauheliha, korppujauhot, kananmuna, mausteet ja hienonnettu basilika. Sekoita tasaiseksi. Muotoile jauhelihasta pieniä lihapullia vadille odottamaan. Kuori ja raasta porkkana. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota ainekset öljyssä kattilassa.

Lisää joukkoon tomaattimurska, lihaliemi, laakerinlehti ja mausteet. Anna kastikkeen kiehahtaa. Nosta varovasti kiehuvan kastikkeen joukkoon lihapullat. Keitä lihapullia miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Tarjoile pastan kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.5.2013
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

381

1594

30,0 g

10,3 g

6,8 g

1,5 g

0,8 g

19,8 g

0,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynsi,

Suolaa,

Chilijauhetta,

Rouhittua mustapippuria,

Laakerinlehti,

Suolaa,

Sokeria,

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli