Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Keittobanaani-ranskalaiset

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kuumat keittobanaaniranskikset sopivat grillatun broilerin tai lihan kaveriksi.

Ainekset

4 - 6 kpl
Vihreää keittobanaania

Mausteseos

50 g
Tuoretta inkivääriä
1 kpl
Chili
1/2 kpl
Sipuli
1 tl
Piparkakkumaustetta
1/2 tl
Suolaa
1/2 dl
Öljyä

Kypsentämiseen

1/2 l
Rypsiöljyä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Tee mausteseos. Kuori inkivääri ja raasta se. Mittaa kaikki aineet kapeaan, korkeaan kulhoon ja aja sauvasekoittimella tahnaksi tai jauha ainekset monitoimikoneen kulhossa. Voit lisätä tarvittaessa tilkan öljyä.
Halkaise keittobanaanit pituussuunnassa kuorineen. Leikkaa hedelmäliha vinoviipaleiksi ja irrota kuoresta. Pyörittele banaanipalat mausteseoksessa.
Kuumenna öljy padassa tai pannussa noin 180 asteeseen. Paista rapeiksi ja ruskeiksi muutamassa erässä. Valuta hetki talouspaperin päällä.

Miltä maistui?
Resepti:
Tiina Rantanen
Kuvat:
Tiina Rantanen
Julkaistu: 16.6.2016
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

1226

5133

124,3 g

7,3 g

27,8 g

20,5 g

2,8 g

1,8 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

50 g Tuoretta inkivääriä,

Chili,

1 tl Piparkakkumaustetta,

0,5 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli