Paahdetut uuniporkkanat
45 min (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Uuniporkkanat saavat paahtuessa ihanaa makeutta. Pähkinäinen pistaasipesto viimeistelee herkun juhlapöytään sopivaksi!
| 1 kg | porkkanoita |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 2 tl | vaahterasiirappia |
| 1/2 tl | suolaa |
| 100 g | (1/2 prk, à 200 g) vegaanisia salaattikuutioita (rainbow vegan greek) |
| Pistaasipesto | |
|---|---|
| 150 g | (1ps) suolattuja pistaasipähkinöitä |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 kpl | ruukku basilikaa |
| 3/4 dl | oliiviöljyä |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| ripaus suolaa | |
| ripaus mustapippuria rouhittuna | |
- 1.
Pese porkkanat. Paloittele porkkanat pituussuunnassa. Laita porkkanat kulhoon. Sekoita joukkoon öljy, siirappi ja suola. Levitä porkkanat leivinpaperille pellille. Paista 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Porkkanat saavat jäädä hieman napakoiksi.
- 2.
Valmista pesto. Kuori pähkinät ja valkosipuli. Irrota basilikasta lehdet (voit käyttää myös ohuet varret). Jätä muutama lehti koristelua varten. Soseuta peston ainekset tahnaksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.
- 3.
Asettele porkkanat tarjoiluastiaan. Valuta pestoa ja murustele salaattikuutioita pinnalle. Koristele basilikanlehdillä.
Uuniporkkanat saavat paahtuessa ihanaa makeutta. Pähkinäinen pistaasipesto viimeistelee herkun juhlapöytään sopivaksi!
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | porkkanoita |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 2 tl | vaahterasiirappia |
| 1/2 tl | suolaa |
| 100 g | (1/2 prk, à 200 g) vegaanisia salaattikuutioita (rainbow vegan greek) |
Pistaasipesto | |
| 150 g | (1ps) suolattuja pistaasipähkinöitä |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 kpl | ruukku basilikaa |
| 3/4 dl | oliiviöljyä |
| 1 rkl | sitruunanmehua |
| ripaus suolaa | |
| ripaus mustapippuria rouhittuna | |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Pese porkkanat. Paloittele porkkanat pituussuunnassa. Laita porkkanat kulhoon. Sekoita joukkoon öljy, siirappi ja suola. Levitä porkkanat leivinpaperille pellille. Paista 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Porkkanat saavat jäädä hieman napakoiksi.
Määrä Ainesosa 1 kg porkkanoita 2 rkl oliiviöljyä 2 tl vaahterasiirappia 1/2 tl suolaa - 2
Valmista pesto. Kuori pähkinät ja valkosipuli. Irrota basilikasta lehdet (voit käyttää myös ohuet varret). Jätä muutama lehti koristelua varten. Soseuta peston ainekset tahnaksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.
Määrä Ainesosa 150 g (1ps) suolattuja pistaasipähkinöitä 1 kpl valkosipulinkynsi 1 kpl ruukku basilikaa 3/4 dl oliiviöljyä 1 rkl sitruunanmehua ripaus suolaa ripaus mustapippuria rouhittuna - 3
Asettele porkkanat tarjoiluastiaan. Valuta pestoa ja murustele salaattikuutioita pinnalle. Koristele basilikanlehdillä.
Määrä Ainesosa 100 g (1/2 prk, à 200 g) vegaanisia salaattikuutioita (rainbow vegan greek)
Ravintosisältö
520
Energiaa kcal
2178
Energiaa kj
41,5 g
Rasvaa
5,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
23,0 g
Hiilihydraatteja
19,0 g
Sokereita
10,0 g
Kuituja
9,5 g
Proteiinia
1,6 g
Suolaa
520
Energiaa kcal
2178
Energiaa kj
41,5 g
Rasvaa
5,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
23,0 g
Hiilihydraatteja
19,0 g
Sokereita
10,0 g
Kuituja
9,5 g
Proteiinia
1,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 100 g (1/2 prk, à 200 g) vegaanisia salaattikuutioita (Rainbow vegan greek) , ripaus suolaa, ripaus mustapippuria rouhittuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























