Paahdetut uuniporkkanat

arvosana5/5

(4)arviota
4 Annosta

45 min (josta 45 min aktiivista)

Uuniporkkanat saavat paahtuessa ihanaa makeutta. Pähkinäinen pistaasipesto viimeistelee herkun juhlapöytään sopivaksi!

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kgporkkanoita
2 rkloliiviöljyä
2 tlvaahterasiirappia
1/2 tlsuolaa
100 g(1/2 prk, à 200 g) vegaanisia salaattikuutioita (rainbow vegan greek)

Pistaasipesto

150 g(1ps) suolattuja pistaasipähkinöitä
1 kplvalkosipulinkynsi
1 kplruukku basilikaa
3/4 dloliiviöljyä
1 rklsitruunanmehua
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Pese porkkanat. Paloittele porkkanat pituussuunnassa. Laita porkkanat kulhoon. Sekoita joukkoon öljy, siirappi ja suola. Levitä porkkanat leivinpaperille pellille. Paista 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Porkkanat saavat jäädä hieman napakoiksi.

    MääräAinesosa
    1 kgporkkanoita
    2 rkloliiviöljyä
    2 tlvaahterasiirappia
    1/2 tlsuolaa
  2. 2

    Valmista pesto. Kuori pähkinät ja valkosipuli. Irrota basilikasta lehdet (voit käyttää myös ohuet varret). Jätä muutama lehti koristelua varten. Soseuta peston ainekset tahnaksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.

    MääräAinesosa
    150 g(1ps) suolattuja pistaasipähkinöitä
    1 kplvalkosipulinkynsi
    1 kplruukku basilikaa
    3/4 dloliiviöljyä
    1 rklsitruunanmehua
    ripaus suolaa
    ripaus mustapippuria rouhittuna
  3. 3

    Asettele porkkanat tarjoiluastiaan. Valuta pestoa ja murustele salaattikuutioita pinnalle. Koristele basilikanlehdillä.

    MääräAinesosa
    100 g(1/2 prk, à 200 g) vegaanisia salaattikuutioita (rainbow vegan greek)

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 100 g (1/2 prk, à 200 g) vegaanisia salaattikuutioita (Rainbow vegan greek) , ripaus suolaa, ripaus mustapippuria rouhittuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
27.10.2025
|
Päivitetty: 27.11.2025

Samankaltaisia reseptejä