Keltainen kiivi-chiahilloke | Hillot ja hyytelöt | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Keltainen kiivi-chiahilloke

Keltainen kiivi-chiahilloke

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
5 Kappaletta
Fork and knife
5 Kappaletta
Keittämättä valmistuvassa chiahillokkeessa on vitamiinit varmassa tallessa, joten sitä voit lusikoida reilun keon vohvelille tai vaikka jäätelön päälle.

Ainekset

8 kpl
keltaista kiiviä (noin 1 kg)
2 rkl
juoksevaa hunajaa
3/4 dl
chiansiemeniä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja kuutioi kiivit (noin 1 x 1 cm). Sekoita kiivit, hunaja ja chiansiemenet kulhossa. Laita kulho jääkaappiin pariksi tunniksi, jotta chiansiemenet turpoavat. Sekoita huolellisesti muutamia kertoja tekeytymisen aikana.

3/4 dl
chiansiemeniä
2 rkl
juoksevaa hunajaa
8 kpl
keltaista kiiviä (noin 1 kg)
2

Purkita chia-kiivihillo kuumennettuihin, puhtaisiin purkkeihin. Se säilyy jääkaapissa reilun viikon.

Tiesitkö? Mehukas keltainen kiivi on hiukan makeampi kuin tutumpi vihreä kiivi.

Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Kaisa Jouhki
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 14.11.2018
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

352

84

1,0 g

14,2 g

13,8 g

3,0 g

0,8 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,75 dl chiansiemeniä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli