Kuori ja kuutioi kiivit (noin 1 x 1 cm). Sekoita kiivit, hunaja ja chiansiemenet kulhossa. Laita kulho jääkaappiin pariksi tunniksi, jotta chiansiemenet turpoavat. Sekoita huolellisesti muutamia kertoja tekeytymisen aikana.
Purkita chia-kiivihillo kuumennettuihin, puhtaisiin purkkeihin. Se säilyy jääkaapissa reilun viikon.
Tiesitkö? Mehukas keltainen kiivi on hiukan makeampi kuin tutumpi vihreä kiivi.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
352
84
1,0 g
—
14,2 g
13,8 g
3,0 g
0,8 g
0,0 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,75 dl chiansiemeniä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli