Keltainen kiivi-chiahilloke

Arvostele resepti
5 Kappaletta

Useita tunteja (josta 10 min aktiivista)

Keittämättä valmistuvassa chiahillokkeessa on vitamiinit varmassa tallessa, joten sitä voit lusikoida reilun keon vohvelille tai vaikka jäätelön päälle.

Ainekset

MääräAinesosa
8 kplkeltaista kiiviä (noin 1 kg)
2 rkljuoksevaa hunajaa
3/4 dlchiansiemeniä

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja kuutioi kiivit (noin 1 x 1 cm). Sekoita kiivit, hunaja ja chiansiemenet kulhossa. Laita kulho jääkaappiin pariksi tunniksi, jotta chiansiemenet turpoavat. Sekoita huolellisesti muutamia kertoja tekeytymisen aikana.

    MääräAinesosa
    3/4 dlchiansiemeniä
    2 rkljuoksevaa hunajaa
    8 kplkeltaista kiiviä (noin 1 kg)
  2. 2

    Purkita chia-kiivihillo kuumennettuihin, puhtaisiin purkkeihin. Se säilyy jääkaapissa reilun viikon.

Tiesitkö? Mehukas keltainen kiivi on hiukan makeampi kuin tutumpi vihreä kiivi.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.75 dl chiansiemeniä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Kaisa Jouhki
Kuvat:
Panu Pälviä
14.11.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä