Keltajuuri-mandariinisalaatti

Keitetyistä juureksista syntyy raikas sitruksinen salaatti.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 kplkeltajuurta
1 kpliso porkkanaa
2 kplmandariinia
1 kplpunasipuli

Appelsiinikastike

2 rklappelsiinimehua
1 rkloliiviöljyä
1 rklhunajaa
1/2 tltimjamia

Valmistus

  1. 1

    Keitä keltajuuret ja porkkana kuorineen kokonaisina kypsäksi. Anna jäähtyä. Kuori ja paloittele juurekset. Kuori mandariinit veitsellä ja viipaloi. Kuori ja viipaloi punasipuli.

    Sekoita kastikkeen ainekset. Sekoita kastike salaattiainesten joukkoon ja anna maustua hetki.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,5 tl Timjamia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä