Keltajuuri-mandariinisalaatti

Nappaa talteen!
Keitetyistä juureksista syntyy raikas sitruksinen salaatti.
| 2 kpl | keltajuurta |
| 1 kpl | iso porkkanaa |
| 2 kpl | mandariinia |
| 1 kpl | punasipuli |
| Appelsiinikastike | |
|---|---|
| 2 rkl | appelsiinimehua |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| 1 rkl | hunajaa |
| 1/2 tl | timjamia |
- 1.
Keitä keltajuuret ja porkkana kuorineen kokonaisina kypsäksi. Anna jäähtyä. Kuori ja paloittele juurekset. Kuori mandariinit veitsellä ja viipaloi. Kuori ja viipaloi punasipuli.
Sekoita kastikkeen ainekset. Sekoita kastike salaattiainesten joukkoon ja anna maustua hetki.
Keltajuuri-mandariinisalaatti
Keitetyistä juureksista syntyy raikas sitruksinen salaatti.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kpl | keltajuurta |
| 1 kpl | iso porkkanaa |
| 2 kpl | mandariinia |
| 1 kpl | punasipuli |
Appelsiinikastike | |
| 2 rkl | appelsiinimehua |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| 1 rkl | hunajaa |
| 1/2 tl | timjamia |
Valmistus
- 1
Keitä keltajuuret ja porkkana kuorineen kokonaisina kypsäksi. Anna jäähtyä. Kuori ja paloittele juurekset. Kuori mandariinit veitsellä ja viipaloi. Kuori ja viipaloi punasipuli.
Sekoita kastikkeen ainekset. Sekoita kastike salaattiainesten joukkoon ja anna maustua hetki.
Ravintosisältö
91
Energiaa kcal
382
Energiaa kj
3,5 g
Rasvaa
0,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
12,0 g
Hiilihydraatteja
11,8 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
1,0 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
91
Energiaa kcal
382
Energiaa kj
3,5 g
Rasvaa
0,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
12,0 g
Hiilihydraatteja
11,8 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
1,0 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,5 tl Timjamia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























