Keltajuurilasagne

Kun lasagnelevyjen tilalla käyttää keltajuurta ja valkokastikkeena juustolla maustettua rahkaa, tulee lasagnesta helppo gluteeniton ruoka - raikkaan maun takaa sitruuna.

Ainekset (5 annosta)

MääräAinesosa
8 kplkeltajuurta
2 kplvalkosipulinkynttä
1 kplsitruuna
1 tlsuolaa
1 kpl(250 g) rahkaa
1 kpl(140 g) pehmeää vuohenjuustoa
2 1/2 dlparmesaania raastettuna
1/2 dlmaitoa
1 kplruukku basilikaa
1/2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Kuumenna uuni 200 asteeseen.  Kuori keltajuuret ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Hienonna valkosipulit. Pese sitruuna huolella, raasta kuori ja purista mehu.

    MääräAinesosa
    8 kplkeltajuurta
    2 kplvalkosipulinkynttä
    1 kplsitruuna
  2. 2

    Keitä keltajuuria suolalla maustetusa vedessä 5 minuuttia. Siivilöi keltajuuret vedestä. Kuivaa talouspaperilla ja laita kulhoon. Lisää päälle sitruunanmehu.

    MääräAinesosa
    8 kplkeltajuurta
    1/2 tlsuolaa
  3. 3

    Raasta parmesaani. Ota ½ dl sivuun lasagnen pintaa varten.

    MääräAinesosa
    2 1/2 dlparmesaania raastettuna
  4. 4

    Yhdistä rahka, vuohenjuusto, 2 dl parmesaaniraastetta, maito ja sitruunankuori. Hienonna joukkoon basilika, mausta seos suolalla ja pippurilla.

    MääräAinesosa
    1 kpl(250 g) rahkaa
    1 kpl(140 g) pehmeää vuohenjuustoa
    1/2 dlmaitoa
    1 kplruukku basilikaa
    1 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria
  5. 5

    Laita uunivuoan pohjalle kerros keltajuuria. Levitä päälle kerros juustoseosta ja toista niin, että päällimmäinen kerros on juustoseosta. Lisää pinnalle ½ dl parmesaania. Paista uunissa 30 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.

  6. 6

    Tarjoa esimerkiksi balsamietikalla maustetun vihreän salaatin kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipulinkynttä, 1 tl Suolaa, 2,5 dl Parmesaania raastettuna, 0,5 tl Suolaa, 0,5 tl Mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
5.8.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä