Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori keltajuuret ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Hienonna valkosipulit. Pese sitruuna huolella, raasta kuori ja purista mehu.
Keitä keltajuuria suolalla maustetusa vedessä 5 minuuttia. Siivilöi keltajuuret vedestä. Kuivaa talouspaperilla ja laita kulhoon. Lisää päälle sitruunanmehu.
Raasta parmesaani. Ota ½ dl sivuun lasagnen pintaa varten.
Yhdistä rahka, vuohenjuusto, 2 dl parmesaaniraastetta, maito ja sitruunankuori. Hienonna joukkoon basilika, mausta seos suolalla ja pippurilla.
Laita uunivuoan pohjalle kerros keltajuuria. Levitä päälle kerros juustoseosta ja toista niin, että päällimmäinen kerros on juustoseosta. Lisää pinnalle ½ dl parmesaania. Paista uunissa 30 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.
Tarjoa esimerkiksi balsamietikalla maustetun vihreän salaatin kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
92
385
1,4 g
0,8 g
10,6 g
10,6 g
3,6 g
6,4 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Valkosipulinkynttä,
1 tl Suolaa,
2,5 dl Parmesaania raastettuna,
0,5 tl Suolaa,
0,5 tl Mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli