Keltajuurilasagne - Yhteishyvä

Keltajuurilasagne

???
Annokset
5
Ruokavalio
Kun lasagnelevyjen tilalla käyttää keltajuurta ja valkokastikkeena juustolla maustettua rahkaa, tulee lasagnesta helppo gluteeniton ruoka - raikkaan maun takaa sitruuna.
Jaa Somessa

Ainekset

8 kpl
Keltajuurta
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
Sitruuna
1 tl
Suolaa
1 kpl
(250 g) rahkaa
1 kpl
(140 g) pehmeää vuohenjuustoa
2 1/2 dl
Parmesaania raastettuna
1/2 dl
Maitoa
1 kpl
Ruukku basilikaa
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria

Näin teet

1

Kuumenna uuni 200 asteeseen.  Kuori keltajuuret ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Hienonna valkosipulit. Pese sitruuna huolella, raasta kuori ja purista mehu.

8 kpl
Keltajuurta
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
Sitruuna
2

Keitä keltajuuria suolalla maustetusa vedessä 5 minuuttia. Siivilöi keltajuuret vedestä. Kuivaa talouspaperilla ja laita kulhoon. Lisää päälle sitruunanmehu.

8 kpl
Keltajuurta
1/2 tl
Suolaa
3

Raasta parmesaani. Ota ½ dl sivuun lasagnen pintaa varten.

2 1/2 dl
Parmesaania raastettuna
4

Yhdistä rahka, vuohenjuusto, 2 dl parmesaaniraastetta, maito ja sitruunankuori. Hienonna joukkoon basilika, mausta seos suolalla ja pippurilla.

1 kpl
(250 g) rahkaa
1 kpl
(140 g) pehmeää vuohenjuustoa
1/2 dl
Maitoa
1 kpl
Ruukku basilikaa
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria
5

Laita uunivuoan pohjalle kerros keltajuuria. Levitä päälle kerros juustoseosta ja toista niin, että päällimmäinen kerros on juustoseosta. Lisää pinnalle ½ dl parmesaania. Paista uunissa 30 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.

6

Tarjoa esimerkiksi balsamietikalla maustetun vihreän salaatin kanssa.

Resepti
Anu Brask
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 26.10.2017
Muokattu: 5.8.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja11 g53 g
Proteiinia6 g32 g
Rasvaa1 g7 g
Kuituja4 g18 g
Energiaa kj385 1926
Energiaa kcal92 461

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Valkosipulinkynttä

  • 1 tl Suolaa

  • 2,5 dl Parmesaania raastettuna

  • 0,5 tl Suolaa

  • 0,5 tl Mustapippuria

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja11 g53 g
Proteiinia6 g32 g
Rasvaa1 g7 g
Kuituja4 g18 g
Energiaa kj385 1926
Energiaa kcal92 461

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Valkosipulinkynttä

  • 1 tl Suolaa

  • 2,5 dl Parmesaania raastettuna

  • 0,5 tl Suolaa

  • 0,5 tl Mustapippuria

Resepti
Anu Brask
Kuvat
Tuomas Kolehmainen

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.