Keltajuurilasagne

Nappaa talteen!
Kun lasagnelevyjen tilalla käyttää keltajuurta ja valkokastikkeena juustolla maustettua rahkaa, tulee lasagnesta helppo gluteeniton ruoka - raikkaan maun takaa sitruuna.
| 8 kpl | keltajuurta |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | sitruuna |
| 1 tl | suolaa |
| 1 kpl | (250 g) rahkaa |
| 1 kpl | (140 g) pehmeää vuohenjuustoa |
| 2 1/2 dl | parmesaania raastettuna |
| 1/2 dl | maitoa |
| 1 kpl | ruukku basilikaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria |
- 1.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori keltajuuret ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Hienonna valkosipulit. Pese sitruuna huolella, raasta kuori ja purista mehu.
- 2.
Keitä keltajuuria suolalla maustetusa vedessä 5 minuuttia. Siivilöi keltajuuret vedestä. Kuivaa talouspaperilla ja laita kulhoon. Lisää päälle sitruunanmehu.
- 3.
Raasta parmesaani. Ota ½ dl sivuun lasagnen pintaa varten.
- 4.
Yhdistä rahka, vuohenjuusto, 2 dl parmesaaniraastetta, maito ja sitruunankuori. Hienonna joukkoon basilika, mausta seos suolalla ja pippurilla.
- 5.
Laita uunivuoan pohjalle kerros keltajuuria. Levitä päälle kerros juustoseosta ja toista niin, että päällimmäinen kerros on juustoseosta. Lisää pinnalle ½ dl parmesaania. Paista uunissa 30 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.
- 6.
Tarjoa esimerkiksi balsamietikalla maustetun vihreän salaatin kanssa.
Keltajuurilasagne
Kun lasagnelevyjen tilalla käyttää keltajuurta ja valkokastikkeena juustolla maustettua rahkaa, tulee lasagnesta helppo gluteeniton ruoka - raikkaan maun takaa sitruuna.
Ainekset (5 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 8 kpl | keltajuurta |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | sitruuna |
| 1 tl | suolaa |
| 1 kpl | (250 g) rahkaa |
| 1 kpl | (140 g) pehmeää vuohenjuustoa |
| 2 1/2 dl | parmesaania raastettuna |
| 1/2 dl | maitoa |
| 1 kpl | ruukku basilikaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria |
Valmistus
- 1
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori keltajuuret ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Hienonna valkosipulit. Pese sitruuna huolella, raasta kuori ja purista mehu.
Määrä Ainesosa 8 kpl keltajuurta 2 kpl valkosipulinkynttä 1 kpl sitruuna - 2
Keitä keltajuuria suolalla maustetusa vedessä 5 minuuttia. Siivilöi keltajuuret vedestä. Kuivaa talouspaperilla ja laita kulhoon. Lisää päälle sitruunanmehu.
Määrä Ainesosa 8 kpl keltajuurta 1/2 tl suolaa - 3
Raasta parmesaani. Ota ½ dl sivuun lasagnen pintaa varten.
Määrä Ainesosa 2 1/2 dl parmesaania raastettuna - 4
Yhdistä rahka, vuohenjuusto, 2 dl parmesaaniraastetta, maito ja sitruunankuori. Hienonna joukkoon basilika, mausta seos suolalla ja pippurilla.
Määrä Ainesosa 1 kpl (250 g) rahkaa 1 kpl (140 g) pehmeää vuohenjuustoa 1/2 dl maitoa 1 kpl ruukku basilikaa 1 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria - 5
Laita uunivuoan pohjalle kerros keltajuuria. Levitä päälle kerros juustoseosta ja toista niin, että päällimmäinen kerros on juustoseosta. Lisää pinnalle ½ dl parmesaania. Paista uunissa 30 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.
- 6
Tarjoa esimerkiksi balsamietikalla maustetun vihreän salaatin kanssa.
Ravintosisältö
92
Energiaa kcal
385
Energiaa kj
1,4 g
Rasvaa
0,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
10,6 g
Hiilihydraatteja
10,6 g
Sokereita
3,6 g
Kuituja
6,4 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
92
Energiaa kcal
385
Energiaa kj
1,4 g
Rasvaa
0,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
10,6 g
Hiilihydraatteja
10,6 g
Sokereita
3,6 g
Kuituja
6,4 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipulinkynttä, 1 tl Suolaa, 2,5 dl Parmesaania raastettuna, 0,5 tl Suolaa, 0,5 tl Mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























