Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Keltajuurilasagne

Fork and knife
5 Annosta
Fork and knife
5 Annosta
Kun lasagnelevyjen tilalla käyttää keltajuurta ja valkokastikkeena juustolla maustettua rahkaa, tulee lasagnesta helppo gluteeniton ruoka - raikkaan maun takaa sitruuna.

Ainekset

8 kpl
Keltajuurta
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
Sitruuna
1 tl
Suolaa
1 kpl
(250 g) rahkaa
1 kpl
(140 g) pehmeää vuohenjuustoa
2 1/2 dl
Parmesaania raastettuna
1/2 dl
Maitoa
1 kpl
Ruukku basilikaa
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuumenna uuni 200 asteeseen.  Kuori keltajuuret ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Hienonna valkosipulit. Pese sitruuna huolella, raasta kuori ja purista mehu.

8 kpl
Keltajuurta
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
Sitruuna
2

Keitä keltajuuria suolalla maustetusa vedessä 5 minuuttia. Siivilöi keltajuuret vedestä. Kuivaa talouspaperilla ja laita kulhoon. Lisää päälle sitruunanmehu.

8 kpl
Keltajuurta
1/2 tl
Suolaa
3

Raasta parmesaani. Ota ½ dl sivuun lasagnen pintaa varten.

2 1/2 dl
Parmesaania raastettuna
4

Yhdistä rahka, vuohenjuusto, 2 dl parmesaaniraastetta, maito ja sitruunankuori. Hienonna joukkoon basilika, mausta seos suolalla ja pippurilla.

1 kpl
(250 g) rahkaa
1 kpl
(140 g) pehmeää vuohenjuustoa
1/2 dl
Maitoa
1 kpl
Ruukku basilikaa
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria
5

Laita uunivuoan pohjalle kerros keltajuuria. Levitä päälle kerros juustoseosta ja toista niin, että päällimmäinen kerros on juustoseosta. Lisää pinnalle ½ dl parmesaania. Paista uunissa 30 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.

6

Tarjoa esimerkiksi balsamietikalla maustetun vihreän salaatin kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 5.8.2018
|
Muokattu: 5.8.2018

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

92

385

1,4 g

0,8 g

10,6 g

10,6 g

3,6 g

6,4 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynttä,

1 tl Suolaa,

2,5 dl Parmesaania raastettuna,

0,5 tl Suolaa,

0,5 tl Mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli