![???](http://images.ctfassets.net/0yf82hjfqumz/4RAdd4DSrS4MGKWCy8qa0m/78de0d7473538a0441f98f43160cd88a/ff53885c-88d6-5c5e-8fda-c7dad8eeed0c.jpg?fit=fill&h=900&q=75&w=1600)
Keltajuurilasagne
Ainekset
Valmistus
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori keltajuuret ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Hienonna valkosipulit. Pese sitruuna huolella, raasta kuori ja purista mehu.
Keitä keltajuuria suolalla maustetusa vedessä 5 minuuttia. Siivilöi keltajuuret vedestä. Kuivaa talouspaperilla ja laita kulhoon. Lisää päälle sitruunanmehu.
Raasta parmesaani. Ota ½ dl sivuun lasagnen pintaa varten.
Yhdistä rahka, vuohenjuusto, 2 dl parmesaaniraastetta, maito ja sitruunankuori. Hienonna joukkoon basilika, mausta seos suolalla ja pippurilla.
Laita uunivuoan pohjalle kerros keltajuuria. Levitä päälle kerros juustoseosta ja toista niin, että päällimmäinen kerros on juustoseosta. Lisää pinnalle ½ dl parmesaania. Paista uunissa 30 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.
Tarjoa esimerkiksi balsamietikalla maustetun vihreän salaatin kanssa.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
92
385
1,4 g
0,8 g
10,6 g
10,6 g
3,6 g
6,4 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Valkosipulinkynttä,
1 tl Suolaa,
2,5 dl Parmesaania raastettuna,
0,5 tl Suolaa,
0,5 tl Mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli