Kermaiset sinappisilakat

arvosana5/5

(6)arviota
4 Annosta

45 min (josta 15 min aktiivista)

Sinappiset silakkarullat valmistuvat helposti. Pyöräytä silakkafileet uunivuokaan, kaada päälle kermainen sinappikastike ja viimeistele rapealla rukiisella murulla. Tarjoa ruisleipäsilakoita joulupöydän lisukkeena tai pääruokana keitettyjen perunoiden kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 gsilakkafileitä
1 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna

Kermakastike

2 dl(1 pkt) ruokakermaa 15 %
150 g(1 prk) ranskankermaa
1/2 ruukkua tilliä
1 - 2 kplvalkosipulinkynttä
2 rklkokojyväsinappia
2 rklsitruunanmehua
ripaus suolaa

Ruisleipämuru

50 gkuivahtanutta ruisleipää, ruisnappeja tai hapankorppuja
2 rklvoita tai margariinia

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Levitä silakkafileet leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin. Ripottele suola ja pippuri silakoille. Rullaa ne pyrstöstä alkaen ja lado vierekkäin matalaan uunivuokaan (noin 20 x 30 cm) sauma alaspäin.

    MääräAinesosa
    500 gsilakkafileitä
    1 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
  2. 2

    Yhdistä kermat kulhossa. Hienonna tilli. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita valkosipuli, tilli, sinappi, sitruunanmehu ja suola kermaseokseen. Kaada seos vuokaan kalojen päälle.

    MääräAinesosa
    2 dl(1 pkt) ruokakermaa 15 %
    150 g(1 prk) ranskankermaa
    1/2 ruukkua tilliä
    1 - 2 kplvalkosipulinkynttä
    2 rklkokojyväsinappia
    2 rklsitruunanmehua
    ripaus suolaa
  3. 3

    Hienonna leipä esim. monitoimikoneessa. Lisää sulatettu voi. Ripottele muru vuoan pinnalle.

    MääräAinesosa
    50 gkuivahtanutta ruisleipää, ruisnappeja tai hapankorppuja
    2 rklvoita tai margariinia
  4. 4

    Kypsennä 200-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukkua tilliä, ripaus suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
7.11.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä