Kermaiset sinappisilakat
45 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Sinappiset silakkarullat valmistuvat helposti. Pyöräytä silakkafileet uunivuokaan, kaada päälle kermainen sinappikastike ja viimeistele rapealla rukiisella murulla. Tarjoa ruisleipäsilakoita joulupöydän lisukkeena tai pääruokana keitettyjen perunoiden kanssa.
| 500 g | silakkafileitä |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Kermakastike | |
|---|---|
| 2 dl | (1 pkt) ruokakermaa 15 % |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa |
| 1/2 | ruukkua tilliä |
| 1 - 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | kokojyväsinappia |
| 2 rkl | sitruunanmehua |
| ripaus suolaa | |
| Ruisleipämuru | |
| 50 g | kuivahtanutta ruisleipää, ruisnappeja tai hapankorppuja |
| 2 rkl | voita tai margariinia |
- 1.
Levitä silakkafileet leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin. Ripottele suola ja pippuri silakoille. Rullaa ne pyrstöstä alkaen ja lado vierekkäin matalaan uunivuokaan (noin 20 x 30 cm) sauma alaspäin.
- 2.
Yhdistä kermat kulhossa. Hienonna tilli. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita valkosipuli, tilli, sinappi, sitruunanmehu ja suola kermaseokseen. Kaada seos vuokaan kalojen päälle.
- 3.
Hienonna leipä esim. monitoimikoneessa. Lisää sulatettu voi. Ripottele muru vuoan pinnalle.
- 4.
Kypsennä 200-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia.
Sinappiset silakkarullat valmistuvat helposti. Pyöräytä silakkafileet uunivuokaan, kaada päälle kermainen sinappikastike ja viimeistele rapealla rukiisella murulla. Tarjoa ruisleipäsilakoita joulupöydän lisukkeena tai pääruokana keitettyjen perunoiden kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | silakkafileitä |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
Kermakastike | |
| 2 dl | (1 pkt) ruokakermaa 15 % |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa |
| 1/2 | ruukkua tilliä |
| 1 - 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | kokojyväsinappia |
| 2 rkl | sitruunanmehua |
| ripaus suolaa | |
Ruisleipämuru | |
| 50 g | kuivahtanutta ruisleipää, ruisnappeja tai hapankorppuja |
| 2 rkl | voita tai margariinia |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Levitä silakkafileet leikkuulaudalle nahkapuoli alaspäin. Ripottele suola ja pippuri silakoille. Rullaa ne pyrstöstä alkaen ja lado vierekkäin matalaan uunivuokaan (noin 20 x 30 cm) sauma alaspäin.
Määrä Ainesosa 500 g silakkafileitä 1 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna - 2
Yhdistä kermat kulhossa. Hienonna tilli. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita valkosipuli, tilli, sinappi, sitruunanmehu ja suola kermaseokseen. Kaada seos vuokaan kalojen päälle.
Määrä Ainesosa 2 dl (1 pkt) ruokakermaa 15 % 150 g (1 prk) ranskankermaa 1/2 ruukkua tilliä 1 - 2 kpl valkosipulinkynttä 2 rkl kokojyväsinappia 2 rkl sitruunanmehua ripaus suolaa - 3
Hienonna leipä esim. monitoimikoneessa. Lisää sulatettu voi. Ripottele muru vuoan pinnalle.
Määrä Ainesosa 50 g kuivahtanutta ruisleipää, ruisnappeja tai hapankorppuja 2 rkl voita tai margariinia - 4
Kypsennä 200-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia.
Ravintosisältö
477
Energiaa kcal
1995
Energiaa kj
35,5 g
Rasvaa
18,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
12,5 g
Hiilihydraatteja
4,0 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
23,8 g
Proteiinia
2,7 g
Suolaa
477
Energiaa kcal
1995
Energiaa kj
35,5 g
Rasvaa
18,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
12,5 g
Hiilihydraatteja
4,0 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
23,8 g
Proteiinia
2,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukkua tilliä, ripaus suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























