Kermamuhennetut keltajuuret - Yhteishyvä

Kermamuhennetut keltajuuret

???
Annokset
4
Ruokavalio
Keltajuuri on punajuuren keltainen muunnos. Sitä voi käyttää punajuuren tavoin, makukin on sama. Lempeä ja täyteläinen keltajuurimuhennos sopii sekä kasvis- että liharuokien lisäkkeeksi.
Jaa Somessa

Ainekset

500 - 600 g
Keltajuuria
1/2 rkl
Voita
1/2 rkl
Öljyä
1 kpl
Sipulia
2 dl
Kermaa
1 dl
Maitoa
1 tl
Hunajaa
2 tl
Soijakastiketta
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
(1/4 tl) mustapippuria
Persiljaa

Näin teet

1

Kuori keltajuuret ja leikkaa sokeripalan kokoisiksi kuutioiksi. Silppua sipuli. Kuullota keltajuurikuutioita kasarissa voi-öljyseoksessa, kunnes kuutiot saavat vähän väriä. Lisää sipulisilppu ja jatka kuumennusta vielä hetki.
Kaada kerma ja maito kasariin. Hauduta hiljalleen 20–30 minuuttia tai kunnes keltajuuri on pehmeää ja liemi on saostunut. Mausta hunajalla, soijakastikkeella, suolalla ja pippurilla. Ripottele pinnalle persiljasilppua.

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 27.10.2016
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja15 g59 g
Proteiinia4 g14 g
Rasvaa22 g86 g
Kuituja4 g16 g
Energiaa kj1135 4538
Energiaa kcal271 1084

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0,5 tl Suolaa

  • 0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria

  • Persiljaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja15 g59 g
Proteiinia4 g14 g
Rasvaa22 g86 g
Kuituja4 g16 g
Energiaa kj1135 4538
Energiaa kcal271 1084

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0,5 tl Suolaa

  • 0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria

  • Persiljaa

Resepti
Taina Salovaara

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.