Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kermamuhennetut keltajuuret

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Keltajuuri on punajuuren keltainen muunnos. Sitä voi käyttää punajuuren tavoin, makukin on sama. Lempeä ja täyteläinen keltajuurimuhennos sopii sekä kasvis- että liharuokien lisäkkeeksi.

Ainekset

500 - 600 g
Keltajuuria
1/2 rkl
Voita
1/2 rkl
Öljyä
1 kpl
Sipulia
2 dl
Kermaa
1 dl
Maitoa
1 tl
Hunajaa
2 tl
Soijakastiketta
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
(1/4 tl) mustapippuria
Persiljaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori keltajuuret ja leikkaa sokeripalan kokoisiksi kuutioiksi. Silppua sipuli. Kuullota keltajuurikuutioita kasarissa voi-öljyseoksessa, kunnes kuutiot saavat vähän väriä. Lisää sipulisilppu ja jatka kuumennusta vielä hetki.
Kaada kerma ja maito kasariin. Hauduta hiljalleen 20–30 minuuttia tai kunnes keltajuuri on pehmeää ja liemi on saostunut. Mausta hunajalla, soijakastikkeella, suolalla ja pippurilla. Ripottele pinnalle persiljasilppua.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 27.10.2016
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

271

1135

21,5 g

13,0 g

14,8 g

14,5 g

4,0 g

3,5 g

0,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl Suolaa,

0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria,

Persiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli