Kermamuhennetut keltajuuret

Arvostele resepti
4 Annosta

45 min (josta 15 min aktiivista)

Lempeä ja täyteläinen keltajuurimuhennos sopii sekä kasvis- että liharuokien lisukkeeksi. Keltajuuri on punajuuren keltainen muunnos ja sitä voi käyttää punajuuren tavoin.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
600 gkeltajuuria
1 kplsipuli
1/2 rklvoita
1/2 rklrypsiöljyä
2 dlkermaa
1 dlmaitoa
1 tlhunajaa
2 tlsoijakastiketta
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna
persiljaa

Valmistus

  1. 1

    Kuori keltajuuret ja leikkaa sokeripalan kokoisiksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli.

    MääräAinesosa
    600 gkeltajuuria
    1 kplsipuli
  2. 2

    Kuullota keltajuurikuutioita kasarissa voi-öljyseoksessa, kunnes kuutiot saavat vähän väriä. Lisää sipulit ja jatka kuumennusta vielä hetki.

    MääräAinesosa
    1/2 rklvoita
    1/2 rklrypsiöljyä
  3. 3

    Kaada kerma ja maito kasariin. Hauduta hiljalleen 20–30 minuuttia tai kunnes keltajuuri on pehmeää ja liemi on saostunut.

    MääräAinesosa
    2 dlkermaa
    1 dlmaitoa
  4. 4

    Mausta hunajalla, soijakastikkeella, suolalla ja pippurilla. Viimeistele muhennos persiljalla.

    MääräAinesosa
    1 tlhunajaa
    2 tlsoijakastiketta
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
    persiljaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: persiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä