Kermamuhennetut keltajuuret | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Kermamuhennetut keltajuuret

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Keltajuuri on punajuuren keltainen muunnos. Sitä voi käyttää punajuuren tavoin, makukin on sama. Lempeä ja täyteläinen keltajuurimuhennos sopii sekä kasvis- että liharuokien lisäkkeeksi.

Ainekset

500 - 600 g
Keltajuuria
1/2 rkl
Voita
1/2 rkl
Öljyä
1 kpl
Sipulia
2 dl
Kermaa
1 dl
Maitoa
1 tl
Hunajaa
2 tl
Soijakastiketta
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
(1/4 tl) mustapippuria
Persiljaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori keltajuuret ja leikkaa sokeripalan kokoisiksi kuutioiksi. Silppua sipuli. Kuullota keltajuurikuutioita kasarissa voi-öljyseoksessa, kunnes kuutiot saavat vähän väriä. Lisää sipulisilppu ja jatka kuumennusta vielä hetki.
Kaada kerma ja maito kasariin. Hauduta hiljalleen 20–30 minuuttia tai kunnes keltajuuri on pehmeää ja liemi on saostunut. Mausta hunajalla, soijakastikkeella, suolalla ja pippurilla. Ripottele pinnalle persiljasilppua.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 27.10.2016
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1135

271

21,5 g

13,0 g

14,8 g

14,5 g

4,0 g

3,5 g

0,7 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl Suolaa,

0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria,

Persiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli