Kesäinen kanakeitto
30 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Tee kesäkeitto kanasta! Tässä kesän suosikkikeitossa maistuvat rapsakat kasvikset. Sulatejuusto tuo ihanan täyteläistä makua helppoon ja nopeaan kanakeittoon.
| Ainekset | |
|---|---|
| 300 g | (1 pkt) broilerin fileesuikaleita (maustamaton) |
| 8 dl | vettä |
| 1 kpl | kana-annosfondi |
| 300 g | (8−10 kpl) varhaisperunaa |
| 3 kpl | porkkanaa |
| 1 kpl | pieni kukkakaali |
| 1 kpl | varhaissipulia varsineen |
| 125 g | (1 nippu) retiisejä |
| 250 g | (1 prk) sulatejuustoa (esim. koskenlaskija & ruoka ja dippi, maustamaton) |
| Paistamiseen | |
| 1/2 rkl | rypsiöljyä |
- 1.
Ota broileri huoneenlämpöön. Laita vesi ja fondi kuumenemaan kattilaan.
- 2.
Pese perunat ja puolita isoimmat. Pese, kuori ja viipaloi porkkanat. Huuhtele muut kasvikset. Paloittele kukkakaali kukinnoiksi ja kuutioi varsi. Hienonna sipuli ja viipaloi varret. Säästä vihreä osa koristeeksi. Poista retiisien naatit ja viipaloi retiisit.
- 3.
Lisää kasvikset kiehuvaan liemeen. Keitä 10−15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat napakan kypsiä.
- 4.
Kasvisten kypsyessä ruskista broileri öljyssä pannulla.
- 5.
Sekoita sulatejuusto keittoon. Lisää broileri ja viimeistele sipulinvarsilla.
Kesäinen kanakeitto
arvosana4/5
30 min (josta 30 min aktiivista)
Tee kesäkeitto kanasta! Tässä kesän suosikkikeitossa maistuvat rapsakat kasvikset. Sulatejuusto tuo ihanan täyteläistä makua helppoon ja nopeaan kanakeittoon.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Ainekset | |
| 300 g | (1 pkt) broilerin fileesuikaleita (maustamaton) |
| 8 dl | vettä |
| 1 kpl | kana-annosfondi |
| 300 g | (8−10 kpl) varhaisperunaa |
| 3 kpl | porkkanaa |
| 1 kpl | pieni kukkakaali |
| 1 kpl | varhaissipulia varsineen |
| 125 g | (1 nippu) retiisejä |
| 250 g | (1 prk) sulatejuustoa (esim. koskenlaskija & ruoka ja dippi, maustamaton) |
Paistamiseen | |
| 1/2 rkl | rypsiöljyä |
Valmistus
- 1
Ota broileri huoneenlämpöön. Laita vesi ja fondi kuumenemaan kattilaan.
Määrä Ainesosa 300 g (1 pkt) broilerin fileesuikaleita (maustamaton) 8 dl vettä 1 kpl kana-annosfondi - 2
Pese perunat ja puolita isoimmat. Pese, kuori ja viipaloi porkkanat. Huuhtele muut kasvikset. Paloittele kukkakaali kukinnoiksi ja kuutioi varsi. Hienonna sipuli ja viipaloi varret. Säästä vihreä osa koristeeksi. Poista retiisien naatit ja viipaloi retiisit.
Määrä Ainesosa 300 g (8−10 kpl) varhaisperunaa 3 kpl porkkanaa 1 kpl pieni kukkakaali 1 kpl varhaissipulia varsineen 125 g (1 nippu) retiisejä - 3
Lisää kasvikset kiehuvaan liemeen. Keitä 10−15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat napakan kypsiä.
- 4
Kasvisten kypsyessä ruskista broileri öljyssä pannulla.
Määrä Ainesosa 300 g (1 pkt) broilerin fileesuikaleita (maustamaton) 1/2 rkl rypsiöljyä - 5
Sekoita sulatejuusto keittoon. Lisää broileri ja viimeistele sipulinvarsilla.
Määrä Ainesosa 250 g (1 prk) sulatejuustoa (esim. koskenlaskija & ruoka ja dippi, maustamaton)
Ravintosisältö
393
Energiaa kcal
1647
Energiaa kj
22,3 g
Rasvaa
9,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
18,5 g
Hiilihydraatteja
7,3 g
Sokereita
4,5 g
Kuituja
27,5 g
Proteiinia
3,7 g
Suolaa
393
Energiaa kcal
1647
Energiaa kj
22,3 g
Rasvaa
9,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
18,5 g
Hiilihydraatteja
7,3 g
Sokereita
4,5 g
Kuituja
27,5 g
Proteiinia
3,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























