Kesäinen kanakeitto

arvosana4/5

(12)arviota
4 Annosta

30 min (josta 30 min aktiivista)

Tee kesäkeitto kanasta! Tässä kesän suosikkikeitossa maistuvat rapsakat kasvikset. Sulatejuusto tuo ihanan täyteläistä makua helppoon ja nopeaan kanakeittoon.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa

Ainekset

300 g(1 pkt) broilerin fileesuikaleita (maustamaton)
8 dlvettä
1 kplkana-annosfondi
300 g(8−10 kpl) varhaisperunaa
3 kplporkkanaa
1 kplpieni kukkakaali
1 kplvarhaissipulia varsineen
125 g(1 nippu) retiisejä
250 g (1 prk) sulatejuustoa (esim. koskenlaskija & ruoka ja dippi, maustamaton)

Paistamiseen

1/2 rklrypsiöljyä

Valmistus

  1. 1

    Ota broileri huoneenlämpöön. Laita vesi ja fondi kuumenemaan kattilaan.

    MääräAinesosa
    300 g(1 pkt) broilerin fileesuikaleita (maustamaton)
    8 dlvettä
    1 kplkana-annosfondi
  2. 2

    Pese perunat ja puolita isoimmat. Pese, kuori ja viipaloi porkkanat. Huuhtele muut kasvikset. Paloittele kukkakaali kukinnoiksi ja kuutioi varsi. Hienonna sipuli ja viipaloi varret. Säästä vihreä osa koristeeksi. Poista retiisien naatit ja viipaloi retiisit.

    MääräAinesosa
    300 g(8−10 kpl) varhaisperunaa
    3 kplporkkanaa
    1 kplpieni kukkakaali
    1 kplvarhaissipulia varsineen
    125 g(1 nippu) retiisejä
  3. 3

    Lisää kasvikset kiehuvaan liemeen. Keitä 10−15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat napakan kypsiä.

  4. 4

    Kasvisten kypsyessä ruskista broileri öljyssä pannulla.

    MääräAinesosa
    300 g(1 pkt) broilerin fileesuikaleita (maustamaton)
    1/2 rklrypsiöljyä
  5. 5

    Sekoita sulatejuusto keittoon. Lisää broileri ja viimeistele sipulinvarsilla.

    MääräAinesosa
    250 g (1 prk) sulatejuustoa (esim. koskenlaskija & ruoka ja dippi, maustamaton)

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
20.5.2021
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä