Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kesäinen kanakeitto

Kesäinen kanakeitto

timer-icon30 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Tee kesäkeitto kanasta! Tässä kesän suosikkikeitossa maistuvat rapsakat kasvikset. Sulatejuusto tuo ihanan täyteläistä makua helppoon ja nopeaan kanakeittoon.

Ainekset

ainekset

300 g
(1 pkt) broilerin fileesuikaleita (maustamaton)
8 dl
vettä
1 kpl
kana-annosfondi
300 g
(8−10 kpl) varhaisperunaa
3 kpl
porkkanaa
1 kpl
pieni kukkakaali
1 kpl
varhaissipulia varsineen
125 g
(1 nippu) retiisejä
250 g
(1 prk) sulatejuustoa (esim. Koskenlaskija & Ruoka ja dippi, maustamaton)

paistamiseen

1/2 rkl
rypsiöljyä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Ota broileri huoneenlämpöön. Laita vesi ja fondi kuumenemaan kattilaan.

300 g
(1 pkt) broilerin fileesuikaleita (maustamaton)
8 dl
vettä
1 kpl
kana-annosfondi
2

Pese perunat ja puolita isoimmat. Pese, kuori ja viipaloi porkkanat. Huuhtele muut kasvikset. Paloittele kukkakaali kukinnoiksi ja kuutioi varsi. Hienonna sipuli ja viipaloi varret. Säästä vihreä osa koristeeksi. Poista retiisien naatit ja viipaloi retiisit.

300 g
(8−10 kpl) varhaisperunaa
3 kpl
porkkanaa
1 kpl
pieni kukkakaali
1 kpl
varhaissipulia varsineen
125 g
(1 nippu) retiisejä
3

Lisää kasvikset kiehuvaan liemeen. Keitä 10−15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat napakan kypsiä.

4

Kasvisten kypsyessä ruskista broileri öljyssä pannulla.

300 g
(1 pkt) broilerin fileesuikaleita (maustamaton)
1/2 rkl
rypsiöljyä
5

Sekoita sulatejuusto keittoon. Lisää broileri ja viimeistele sipulinvarsilla.

250 g
(1 prk) sulatejuustoa (esim. Koskenlaskija & Ruoka ja dippi, maustamaton)
Miltä maistui?(5 arviota)
Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 20.5.2021
Muokattu: 3.6.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

390

1635

22,3 g

9,5 g

18,0 g

7,0 g

4,5 g

27,3 g

3,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli