Kesäkurpitsa-omenamarmeladi - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kesäkurpitsa-omenamarmeladi

???
Kappaleita
1
Valmistusaika
30 min
Ihana kesäkurpitsa-omenamarmeladi syntyy helposti vain viidestä aineksesta. Nauti esimerkiksi keksien kanssa.
Jaa Somessa

Ainekset

500 g
Kesäkurpitsaa
500 g
Omenaa
1 dl
Vettä
250 g
Sitruunaa
1 kpl
(330 g) hillo-marmeladisokeria

Näin teet

1

Pese ja kuori kesäkurpitsat. Älä jätä vihreää kuorta mukaan, muuten hillosta ei tule keltaista. Halkaise ja poista pehmeä sisus. Pilko kesäkurpitsat kattilaan. Kuori ja halkaise omenat. Poista kanta ja siemenkota. Paloittele omenat kattilaan. Keitä ainekset pienessä vesimäärässä kypsiksi noin 15 minuuttia. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella. Pese sitruunat huolellisesti. Raasta kuoret hienolla terällä, purista mehut ja lisää molemmat kesäkurpitsaseoksen joukkoon. Lisää sokeri ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä 5 minuuttia välillä sekoittaen. Kaada seos puhtaisiin ja kuumennettuihin purkkeihin. Sulje ja säilytä viileässä.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 24.7.2011
Muokattu: 12.9.2019