Kesäkurpitsa-omenamarmeladi
30 min

Nappaa talteen!
Ihana kesäkurpitsa-omenamarmeladi syntyy helposti vain viidestä aineksesta. Nauti esimerkiksi keksien kanssa.
| 500 g | kesäkurpitsaa |
| 500 g | omenaa |
| 1 dl | vettä |
| 250 g | sitruunaa |
| 330 g | hillo-marmeladisokeria |
- 1.
Pese ja kuori kesäkurpitsat. Älä jätä vihreää kuorta mukaan, muuten hillosta ei tule keltaista. Halkaise ja poista pehmeä sisus. Pilko kesäkurpitsat kattilaan. Kuori ja halkaise omenat. Poista kanta ja siemenkota. Paloittele omenat kattilaan. Keitä ainekset pienessä vesimäärässä kypsiksi noin 15 minuuttia. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella. Pese sitruunat huolellisesti. Raasta kuoret hienolla terällä, purista mehut ja lisää molemmat kesäkurpitsaseoksen joukkoon. Lisää sokeri ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä 5 minuuttia välillä sekoittaen. Kaada seos puhtaisiin ja kuumennettuihin purkkeihin. Sulje ja säilytä viileässä.
Kesäkurpitsa-omenamarmeladi
Ihana kesäkurpitsa-omenamarmeladi syntyy helposti vain viidestä aineksesta. Nauti esimerkiksi keksien kanssa.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | kesäkurpitsaa |
| 500 g | omenaa |
| 1 dl | vettä |
| 250 g | sitruunaa |
| 330 g | hillo-marmeladisokeria |
Valmistus
- 1
Pese ja kuori kesäkurpitsat. Älä jätä vihreää kuorta mukaan, muuten hillosta ei tule keltaista. Halkaise ja poista pehmeä sisus. Pilko kesäkurpitsat kattilaan. Kuori ja halkaise omenat. Poista kanta ja siemenkota. Paloittele omenat kattilaan. Keitä ainekset pienessä vesimäärässä kypsiksi noin 15 minuuttia. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella. Pese sitruunat huolellisesti. Raasta kuoret hienolla terällä, purista mehut ja lisää molemmat kesäkurpitsaseoksen joukkoon. Lisää sokeri ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä 5 minuuttia välillä sekoittaen. Kaada seos puhtaisiin ja kuumennettuihin purkkeihin. Sulje ja säilytä viileässä.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























