Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kesäkurpitsa-sämpyläruudut

Fork and knife
20 Palaa
Fork and knife
20 Palaa

Ainekset

1 kpl
(300 g) kesäkurpitsa
4 tl
Suolaa
7 dl
Vettä
1 kpl
(50 g) hiivaa
1 dl
Tummaa siirappia
1 dl
Auringonkukansiemeniä
15 dl
Sämpyläjauhoja
3 rkl
Oliiviöljyä

Pinnalle

Oliiviöljyä
Auringonkukansiemeniä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese ja raasta kesäkurpitsa. Ripottele raasteen joukkoon suola ja anna seistä tunnin ajan. Purista raasteesta vesi pois.Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää siirappi, siemenet ja kesäkurpitsaraaste. Alusta taikina jauhoilla löysäksi. Lisää öljy ja loput jauhot vähitellen. Alusta kimmoisaksi taikinaksi. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle isolle uunipellille. Taputtele levyksi. Anna kohota 15 minuuttia.Jaa kohonnut leipä taikinapyörällä neliöiksi. Voitele pinta öljyllä ja ripottele päälle siemeniä. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 24.7.2011
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.