Kesäkurpitsa-sitruunaspagetti

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Spagetti on erinomaista pikaruokaa. Herkullinen kasvisspagetti syntyy kesäkurpitsasta, paprikasta ja muun muassa sitruunamehusta ja yrteistä. Lisää spagetin päälle lopuksi parmesaanijuustoa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
300 gspagettia
300 gkesäkurpitsaa
1/2 kplpaprikaa
2 kplvalkosipulinkynttä
1 kplsipuli
3 rkloliiviöljyä
1/2 - 1 kplsitruunan mehu
1 dlpersilja- tai basilikasilppua
3/4 tlsuolaa
rouhittua mustapippuria
1 dlraastettua parmesaanijuustoa

Valmistus

  1. 1

    Raasta tai leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi suikaleiksi. Silppua paprika. Hienonna sipulit. Kuumenna öljy paistokasarissa. Kuumenna aineksia sekoitelleen viitisen minuuttia. Lisää sitruunamehu ja yrttisilppu. Mausta suolalla ja pippurilla. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Kääntele pasta kasvisten joukkoon. Lisää sekaan myös loraus pastan keitinlientä. Lisää päälle juustoraaste.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipulinkynttä, 1 dl Persilja- tai basilikasilppua, 0,75 tl Suolaa, Rouhittua mustapippuria, 1 dl Raastettua parmesaanijuustoa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025