Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kesäkurpitsa-sitruunaspagetti

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Spagetti on erinomaista pikaruokaa. Herkullinen kasvisspagetti syntyy kesäkurpitsasta, paprikasta ja muun muassa sitruunamehusta ja yrteistä. Lisää spagetin päälle lopuksi parmesaanijuustoa.

Ainekset

300 g
Spagettia
300 g
Kesäkurpitsaa
1/2 kpl
Paprikaa
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
Sipuli
3 rkl
Oliiviöljyä
1/2 - 1 kpl
Sitruunan mehu
1 dl
Persilja- tai basilikasilppua
3/4 tl
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
1 dl
Raastettua parmesaanijuustoa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Raasta tai leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi suikaleiksi. Silppua paprika. Hienonna sipulit. Kuumenna öljy paistokasarissa. Kuumenna aineksia sekoitelleen viitisen minuuttia. Lisää sitruunamehu ja yrttisilppu. Mausta suolalla ja pippurilla. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Kääntele pasta kasvisten joukkoon. Lisää sekaan myös loraus pastan keitinlientä. Lisää päälle juustoraaste.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.7.2015
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

357

1496

11,5 g

1,8 g

52,8 g

3,5 g

3,5 g

8,5 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynttä,

1 dl Persilja- tai basilikasilppua,

0,75 tl Suolaa,

Rouhittua mustapippuria,

1 dl Raastettua parmesaanijuustoa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli