Kesäkurpitsa-vuohenjuustolasagne

arvosana4/5

(3)arviota
6 Annosta

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
600 gkesäkurpitsaa
2 rklrypsiöljyä
3/4 tlsuolaa
rouhittua mustapippuria
800 gtomaattimurskaa
1 rklsokeria
1 tlkuivattua minttua
2 rklsoijakastiketta
1 dlsilputtuja tuoreyrttejä (esim. basilikaa, persiljaa, timjamia)
3 dlruokakermaa
9 kpllasagnelevyjä
360 g(2 pkt à 180 g) vuohenjuustoa

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele ja viipaloi kesäkurpitsat. Kuumenna öljy pannulla ja paista siinä kesäkurpitsaviipaleet. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää tomaattimurska, sokeri, minttu ja soijakastike. Hauduta 10 minuuttia. Lisää tuoreyrtit ja ruokakerma. Lado uunivuokaan vuorotellen tomaatti-kesäkurpitsakastiketta, lasagnelevyjä ja viipaloitua vuohenjuustoa.

    Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla 35–40 minuuttia tai kunnes pastalevyt kypsyvät. Anna vetäytyä hetki ja tarjoa vihersalaatin kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,75 tl Suolaa, Rouhittua mustapippuria, 1 tl Kuivattua minttua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä