Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kesäkurpitsa-vuohenjuustolasagne

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta

Ainekset

600 g
Kesäkurpitsaa
2 rkl
Rypsiöljyä
3/4 tl
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
800 g
Tomaattimurskaa
1 rkl
Sokeria
1 tl
Kuivattua minttua
2 rkl
Soijakastiketta
1 dl
Silputtuja tuoreyrttejä (esim. basilikaa, persiljaa, timjamia)
3 dl
Ruokakermaa
9 kpl
Lasagnelevyjä
360 g
(2 pkt à 180 g) vuohenjuustoa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele ja viipaloi kesäkurpitsat. Kuumenna öljy pannulla ja paista siinä kesäkurpitsaviipaleet. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää tomaattimurska, sokeri, minttu ja soijakastike. Hauduta 10 minuuttia. Lisää tuoreyrtit ja ruokakerma. Lado uunivuokaan vuorotellen tomaatti-kesäkurpitsakastiketta, lasagnelevyjä ja viipaloitua vuohenjuustoa.

Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla 35–40 minuuttia tai kunnes pastalevyt kypsyvät. Anna vetäytyä hetki ja tarjoa vihersalaatin kanssa.

Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.8.2013
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

622

2603

26,0 g

13,2 g

68,2 g

13,3 g

6,0 g

22,3 g

1,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,75 tl Suolaa,

Rouhittua mustapippuria,

1 tl Kuivattua minttua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli