Kesäkurpitsamuffinit | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Kesäkurpitsamuffinit

Fork and knife
15 Kappaletta
Fork and knife
15 Kappaletta
Kesäkurpitsasta valmistuvat herkulliset ja mehevät muffinit. Tuorejuustokuorrute ja pähkinärouhe viimeistelevät tämän leivonnaisen.

Ainekset

2 1/2 dl
Fariinisokeria
1 dl
Juoksevaa margariinia
2 kpl
Kananmunaa
1 dl
(kookos)maitoa
4 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
Pähkinärouhetta
2 tl
Leivinjauhetta
Suolaa
2 dl
Karkeaksi raastettua kesäkurpitsaa

kuorrutus

200 g
Maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl
Tomusokeria
1 tl
Vaniljasokeria
1/2 dl
Kookoshiutaleita

päälle

Pähkinärouhetta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Yhdistä fariinisokeri, margariini, munat ja maito. Yhdistä toisessa kulhossa jauhot, pähkinärouhe, leivinjauhe ja suola. Lisää kuivat aineet sokeri-munaseokseen. Lisää kesäkurpitsaraaste ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Jaa taikina muffinivuokiin. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 15–20 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä. Notkista tuorejuusto kulhossa ja lisää siihen sokerit ja kookoshiutaleet. Levitä kuorrutus jäähtyneille muffineille. Koristele pähkinärouheella.

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.8.2013
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1064

254

12,3 g

6,1 g

29,9 g

17,3 g

1,6 g

4,8 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl Leivinjauhetta,

Suolaa,

2 dl Karkeaksi raastettua kesäkurpitsaa,

1 tl Vaniljasokeria,

Pähkinärouhetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli