Valmista soija-inkiväärikastike. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita se muiden ainesten kanssa.
Kuutioi kaurapala. Kuutioita ei tarvitse kypsentää, mutta voit halutessasi paistaa niihin rapean pinnan pannulla öljyssä. Sekoita palat soija-inkiväärikastikkeeseen.
Leikkaa kuorimaveitsellä kurkusta pitkiä suikaleita. Suikaloi kaali. Kuori porkkanat ja suikaloi ohueksi. Halkaise avokado ja poista kivi. Kuori ja viipaloi avokado. Viipaloi retiisit.
Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Annostele nuudelit tarjoilukulhoihin. Laita päälle kasvikset ja kaurapalakuutiot kastikkeineen. Lohko lime. Viimeistele limelohkoilla, satay-kastikkeella ja yrteillä.
Vinkki: Kaurapalan sijaan voit käyttää proteiinilähteenä kiinteää tofua.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
608
2546
38,5 g
2,8 g
55,5 g
7,8 g
6,5 g
5,8 g
5,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli