Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kesärullakulhot

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Raikkaista kesärullista syntyy trendikäs, vegaaninen kulhoruoka. Terveellinen ateria koostuu riisinuudeleista, värikkäistä kasviksista ja kaurapalasta. Viimeistele annos satay-kastikkeella, raikkaalla limellä ja tuoreilla yrteillä.

Ainekset

360 g
(2 pkt) Yosa-kaurapalaa
2 rkl
rypsiöljyä
1 kpl
pieni kurkku
200 g
kaalia
2 kpl
porkkanaa
1 kpl
avokado
150 g
muita kasviksia, esim. retiisiä
225 g
(1 pkt) riisinuudelia

Soija-inkiväärikastike

1
valkosipulinkynsi
1 dl
soijakastiketta
3/4 dl
seesamiöljyä
2 tl
inkivääritahnaa (Spice Up!)
1 - 2 tl
sriracha-chilikastiketta

Tarjoiluun

4 rkl
vegaanista maustekastiketta (esim. Satay Spice Up!)
muutama oksa korianteria ja minttua
1 kpl
lime

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Valmista soija-inkiväärikastike. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita se muiden ainesten kanssa.

1 - 2 tl
sriracha-chilikastiketta
3/4 dl
seesamiöljyä
2 tl
inkivääritahnaa (Spice Up!)
1 dl
soijakastiketta
1
valkosipulinkynsi
2

Kuutioi kaurapala. Kuutioita ei tarvitse kypsentää, mutta voit halutessasi paistaa niihin rapean pinnan pannulla öljyssä. Sekoita palat soija-inkiväärikastikkeeseen.

360 g
(2 pkt) Yosa-kaurapalaa
3

Leikkaa kuorimaveitsellä kurkusta pitkiä suikaleita. Suikaloi kaali. Kuori porkkanat ja suikaloi ohueksi. Halkaise avokado ja poista kivi. Kuori ja viipaloi avokado. Viipaloi retiisit.

200 g
kaalia
2 kpl
porkkanaa
1 kpl
pieni kurkku
1 kpl
avokado
150 g
muita kasviksia, esim. retiisiä
4

Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Annostele nuudelit tarjoilukulhoihin. Laita päälle kasvikset ja kaurapalakuutiot kastikkeineen. Lohko lime. Viimeistele limelohkoilla, satay-kastikkeella ja yrteillä.

225 g
(1 pkt) riisinuudelia
4 rkl
vegaanista maustekastiketta (esim. Satay Spice Up!)
muutama oksa korianteria ja minttua
1 kpl
lime

Vinkki: Kaurapalan sijaan voit käyttää proteiinilähteenä kiinteää tofua.

Miltä maistui?
Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 8.4.2019
|
Muokattu: 8.4.2019

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

608

2546

38,5 g

2,8 g

55,5 g

7,8 g

6,5 g

5,8 g

5,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli