Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kevyt kalkkunasalaatti

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

6 kpl
Keitettyä keskikokoista perunaa
1 kpl
Keitetty kukkakaali
200 g
Pakasteherneitä
300 g
Kypää kalkkunasuikaletta, esim. pizzasuikale tai suikaloitua kalkkunaleikettä

Kevyt salaattikastike:

3 dl
Vettä
2 kpl
Yrttiliemikuutiota, esim. valkosipuli-persiljakuutio
1 - 2 rkl
Vaaleaa kastikesuurusta
1 kpl
Valkosipulinkynsi puserrettuna
1/2 kpl
Sipulia
Pala tuoretta chiliä
1/2 tl
Mustapippurirouhetta
1/2 dl
Persiljasilppua
1 - 2 rkl
Oliiviöljyä
Ripaus suolaa ja sokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Keitä perunat kuorineen ja kukkakaali kokonaisena erikseen mahdollisimman vähässä, suolalla maustetussa vedessä juuri ja juuri kypsiksi - ei aivan pehmeiksi. Jäähdytä, kuori ja kuutioi. Kukkakaalista voit käyttää myös kannan ja lehdet. Sekoita ainekset keskenään ja lisää kylmät kalkkunasuikaleet sekä jäiset herneet. Sekoita.Valmista salaattikastike kasvisten kiehuessa: kiehauta vesi ja liemikuutiot. Sekoita kunnes kuutiot liukenevat. Suurusta keitos. Ota levy pois päältä, mutta jätä kattila levylle. Kuori ja hienonna sipuli. Puhdista maustepaprika siemenistä. Silppua persilja. Lisää kuumaan kastikkeeseen puserrettu valkosipuli, sipuli- ja chilisilppu. Odota hetki ja ota kattila levyltä. Lisää loput mausteet ja öljy. Jäähdytä.Valele hiukan kastiketta salaattiaineksille ja tarjoa loput erikseen. Säilytä salaatti jääkaapissa ja ravista ennen käyttöä. Kastike säilyy hyvänä pari päivää. Tarjoa salaatin lisänä patonkia.

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 22.12.2004
|
Muokattu: 1.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.