Kevyt kalkkunasalaatti

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
6 kplkeitettyä keskikokoista perunaa
1 kplkeitetty kukkakaali
200 gpakasteherneitä
300 gkypää kalkkunasuikaletta, esim. pizzasuikale tai suikaloitua kalkkunaleikettä

Kevyt salaattikastike:

3 dlvettä
2 kplyrttiliemikuutiota, esim. valkosipuli-persiljakuutio
1 - 2 rklvaaleaa kastikesuurusta
1 kplvalkosipulinkynsi puserrettuna
1/2 kplsipulia
pala tuoretta chiliä
1/2 tlmustapippurirouhetta
1/2 dlpersiljasilppua
1 - 2 rkloliiviöljyä
ripaus suolaa ja sokeria

Valmistus

  1. 1

    Keitä perunat kuorineen ja kukkakaali kokonaisena erikseen mahdollisimman vähässä, suolalla maustetussa vedessä juuri ja juuri kypsiksi - ei aivan pehmeiksi. Jäähdytä, kuori ja kuutioi. Kukkakaalista voit käyttää myös kannan ja lehdet. Sekoita ainekset keskenään ja lisää kylmät kalkkunasuikaleet sekä jäiset herneet. Sekoita.Valmista salaattikastike kasvisten kiehuessa: kiehauta vesi ja liemikuutiot. Sekoita kunnes kuutiot liukenevat. Suurusta keitos. Ota levy pois päältä, mutta jätä kattila levylle. Kuori ja hienonna sipuli. Puhdista maustepaprika siemenistä. Silppua persilja. Lisää kuumaan kastikkeeseen puserrettu valkosipuli, sipuli- ja chilisilppu. Odota hetki ja ota kattila levyltä. Lisää loput mausteet ja öljy. Jäähdytä.Valele hiukan kastiketta salaattiaineksille ja tarjoa loput erikseen. Säilytä salaatti jääkaapissa ja ravista ennen käyttöä. Kastike säilyy hyvänä pari päivää. Tarjoa salaatin lisänä patonkia.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä