Key lime pie
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Limepiirakoiden kuningatar on kotoisin Floridasta ja todella helppo valmistaa. Vain muutaman aineksen piirakassa maistuu raikkaan limen ja kondensoidun maidon yhdistelmä. Keksipohja saa uunissa herkullista rapeutta.
| Pohja | |
|---|---|
| 200 g | digestivekeksejä |
| 75 g | margariinia tai voita |
| Täyte | |
| 3 - 4 kpl | limeä (1 dl mehua, 1 rkl kuoriraastetta) |
| 5 kpl | keltuaista |
| 397 g | (1 prk) kondensoitua maitoa (makeutettua) |
| Koristeluun | |
| 1 | lime |
| 1 dl | kuohu- tai vispikermaa |
- 1.
Hienonna keksit esimerkiksi kaulimella vahvassa muovipussissa. Sulata rasva ja sekoita keksimurun kanssa kulhossa. Painele seos piirakkavuoan (halkaisija 25 cm) pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa uunissa 175 asteessa noin 8 minuuttia.
- 2.
Pese limet. Raasta niistä 1 rkl kuoriraastetta ja purista 1 dl mehua. Vaahdota keltuaiset ja kondensoitu maito sähkövatkaimella kuohkeaksi, noin 2 minuuttia. Vatkaa limen mehu ja kuori seokseen.
- 3.
Kaada täyte keksipohjalle ja tasoita pinta. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 10−15 minuuttia. Täyte saa jäädä hieman pehmeäksi, sillä se jämäköityy jäähtyessään. Siirrä jäähtynyt piirakka jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi tai yön yli.
- 4.
Koristele piirakka kermavaahtonokareilla tai -pursotuksilla ja limeviipaleilla sekä -kuoriraasteella.
Limepiirakoiden kuningatar on kotoisin Floridasta ja todella helppo valmistaa. Vain muutaman aineksen piirakassa maistuu raikkaan limen ja kondensoidun maidon yhdistelmä. Keksipohja saa uunissa herkullista rapeutta.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 200 g | digestivekeksejä |
| 75 g | margariinia tai voita |
Täyte | |
| 3 - 4 kpl | limeä (1 dl mehua, 1 rkl kuoriraastetta) |
| 5 kpl | keltuaista |
| 397 g | (1 prk) kondensoitua maitoa (makeutettua) |
Koristeluun | |
| 1 | lime |
| 1 dl | kuohu- tai vispikermaa |
Valmistus (Uuni 173°C)
- 1
Hienonna keksit esimerkiksi kaulimella vahvassa muovipussissa. Sulata rasva ja sekoita keksimurun kanssa kulhossa. Painele seos piirakkavuoan (halkaisija 25 cm) pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa uunissa 175 asteessa noin 8 minuuttia.
Määrä Ainesosa 200 g digestivekeksejä 75 g margariinia tai voita - 2
Pese limet. Raasta niistä 1 rkl kuoriraastetta ja purista 1 dl mehua. Vaahdota keltuaiset ja kondensoitu maito sähkövatkaimella kuohkeaksi, noin 2 minuuttia. Vatkaa limen mehu ja kuori seokseen.
Määrä Ainesosa 3 - 4 kpl limeä (1 dl mehua, 1 rkl kuoriraastetta) 5 kpl keltuaista 397 g (1 prk) kondensoitua maitoa (makeutettua) - 3
Kaada täyte keksipohjalle ja tasoita pinta. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 10−15 minuuttia. Täyte saa jäädä hieman pehmeäksi, sillä se jämäköityy jäähtyessään. Siirrä jäähtynyt piirakka jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi tai yön yli.
- 4
Koristele piirakka kermavaahtonokareilla tai -pursotuksilla ja limeviipaleilla sekä -kuoriraasteella.
Määrä Ainesosa 1 lime 1 dl kuohu- tai vispikermaa
Vinkki: Piirakka sopii mainiosti pakastettavaksi. Anna piirakan sulaa pari tuntia jääkaapissa tai 20 minuuttia huoneenlämmössä. Koristele piirakka vasta pakastuksen jälkeen.
Vinkki: Tee ylijäävästä valkuaisesta marenkeja tai käytä munakkaaseen.
Ravintosisältö
348
Energiaa kcal
1458
Energiaa kj
24,4 g
Rasvaa
9,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
24,4 g
Hiilihydraatteja
16,8 g
Sokereita
1,6 g
Kuituja
6,4 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
348
Energiaa kcal
1458
Energiaa kj
24,4 g
Rasvaa
9,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
24,4 g
Hiilihydraatteja
16,8 g
Sokereita
1,6 g
Kuituja
6,4 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: lime.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























