Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Key lime pie

Key lime pie

timer-iconUseita tunteja  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
10 Palaa
Fork and knife
10 Palaa
Limepiirakoiden kuningatar on kotoisin Floridasta ja todella helppo valmistaa. Vain muutaman aineksen piirakassa maistuu raikkaan limen ja kondensoidun maidon yhdistelmä. Keksipohja saa uunissa herkullista rapeutta.

Ainekset

pohja

200 g
digestivekeksejä
75 g
margariinia tai voita

täyte

3 - 4 kpl
limeä (1 dl mehua, 1 rkl kuoriraastetta)
5 kpl
keltuaista
397 g
(1 prk) kondensoitua maitoa (makeutettua)

koristeluun

1
lime
1 dl
kuohu- tai vispikermaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Hienonna keksit esimerkiksi kaulimella vahvassa muovipussissa. Sulata rasva ja sekoita keksimurun kanssa kulhossa. Painele seos piirakkavuoan (halkaisija 25 cm) pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa uunissa 175 asteessa noin 8 minuuttia.

200 g
digestivekeksejä
75 g
margariinia tai voita
2

Pese limet. Raasta niistä 1 rkl kuoriraastetta ja purista 1 dl mehua. Vaahdota keltuaiset ja kondensoitu maito sähkövatkaimella kuohkeaksi, noin 2 minuuttia. Vatkaa limen mehu ja kuori seokseen.

3 - 4 kpl
limeä (1 dl mehua, 1 rkl kuoriraastetta)
5 kpl
keltuaista
397 g
(1 prk) kondensoitua maitoa (makeutettua)
3

Kaada täyte keksipohjalle ja tasoita pinta. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 10−15 minuuttia. Täyte saa jäädä hieman pehmeäksi, sillä se jämäköityy jäähtyessään. Siirrä jäähtynyt piirakka jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi tai yön yli.

4

Koristele piirakka kermavaahtonokareilla tai -pursotuksilla ja limeviipaleilla sekä -kuoriraasteella.

1
lime
1 dl
kuohu- tai vispikermaa

Vinkki: Piirakka sopii mainiosti pakastettavaksi. Anna piirakan sulaa pari tuntia jääkaapissa tai 20 minuuttia huoneenlämmössä. Koristele piirakka vasta pakastuksen jälkeen.

Vinkki: Tee ylijäävästä valkuaisesta marenkeja tai käytä munakkaaseen.

Miltä maistui?(12 arviota)
Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 28.1.2021
Muokattu: 8.6.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

348

1458

24,4 g

9,4 g

24,4 g

16,8 g

1,6 g

6,4 g

0,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

lime.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli