Hienonna keksit esimerkiksi kaulimella vahvassa muovipussissa. Sulata rasva ja sekoita keksimurun kanssa kulhossa. Painele seos piirakkavuoan (halkaisija 25 cm) pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa uunissa 175 asteessa noin 8 minuuttia.
Pese limet. Raasta niistä 1 rkl kuoriraastetta ja purista 1 dl mehua. Vaahdota keltuaiset ja kondensoitu maito sähkövatkaimella kuohkeaksi, noin 2 minuuttia. Vatkaa limen mehu ja kuori seokseen.
Kaada täyte keksipohjalle ja tasoita pinta. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 10−15 minuuttia. Täyte saa jäädä hieman pehmeäksi, sillä se jämäköityy jäähtyessään. Siirrä jäähtynyt piirakka jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi tai yön yli.
Koristele piirakka kermavaahtonokareilla tai -pursotuksilla ja limeviipaleilla sekä -kuoriraasteella.
Vinkki: Piirakka sopii mainiosti pakastettavaksi. Anna piirakan sulaa pari tuntia jääkaapissa tai 20 minuuttia huoneenlämmössä. Koristele piirakka vasta pakastuksen jälkeen.
Vinkki: Tee ylijäävästä valkuaisesta marenkeja tai käytä munakkaaseen.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
348
1458
24,4 g
9,4 g
24,4 g
16,8 g
1,6 g
6,4 g
0,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
lime.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli