Kiinalainen porsas | Kastikkeet | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Kiinalainen porsas

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

400 g
Tuoreita rasvattomia sianlihasuikaleita, esim. kinkkua
3 rkl
Öljyä
1 kpl
Iso sipuli
1 kpl
Iso valkosipulinkynsi
1 kpl
Tlkananasrenkaita liemineen
2 tl
Kiinalaista mausteseosta esim. meiran
400 g
Tuoreita herkkusieniä
Pala purjoa
500 g
Sweet & sour-kastiketta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja suikaloi sipuli ja valkosipulinkynsi. Leikkaa ananasrenkaat ohuiksi suikaleiksi ja tuoreet, puhdistetut herkkusienet viipaleiksi. Suikaloi pesty purjo.Kaada öljy wokin pohjalle. Kuumenna ja lisää valkosipuli sekä kinkkusuikaleet erä kerrallaan. Kypsennä lihat koko ajan sekoittaen ja nosta ne sitten sivuun tai kokonaan toiseen astiaan. Kypsennä lihojen jälkeen hiukan lämpöä alentaen sipulisilppu, sekä tavallinen että purjosipuli, ja sen jälkeen kevyesti sienet.Yhdistä kaikki ainekset nopeasti ja mausta kiinalaisella seosmausteella.Lisää joukkoon lopuksi hapanimelä kastike, sekoita ja kiehauta. Tarjoa ruoka keitetyn riisin, esim. basmatiriisin, lisänä.

Resepti:
Pirjo Muurinen
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 22.12.2004
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.