Kiinalainen porsas - Yhteishyvä

Kiinalainen porsas

???
Annokset
4
Valmistusaika
15 min
Jaa Somessa

Ainekset

400 g
Tuoreita rasvattomia sianlihasuikaleita, esim. kinkkua
3 rkl
Öljyä
1 kpl
Iso sipuli
1 kpl
Iso valkosipulinkynsi
1 kpl
Tlkananasrenkaita liemineen
2 tl
Kiinalaista mausteseosta esim. meiran
400 g
Tuoreita herkkusieniä
Pala purjoa
500 g
Sweet & sour-kastiketta

Näin teet

1

Kuori ja suikaloi sipuli ja valkosipulinkynsi. Leikkaa ananasrenkaat ohuiksi suikaleiksi ja tuoreet, puhdistetut herkkusienet viipaleiksi. Suikaloi pesty purjo.Kaada öljy wokin pohjalle. Kuumenna ja lisää valkosipuli sekä kinkkusuikaleet erä kerrallaan. Kypsennä lihat koko ajan sekoittaen ja nosta ne sitten sivuun tai kokonaan toiseen astiaan. Kypsennä lihojen jälkeen hiukan lämpöä alentaen sipulisilppu, sekä tavallinen että purjosipuli, ja sen jälkeen kevyesti sienet.Yhdistä kaikki ainekset nopeasti ja mausta kiinalaisella seosmausteella.Lisää joukkoon lopuksi hapanimelä kastike, sekoita ja kiehauta. Tarjoa ruoka keitetyn riisin, esim. basmatiriisin, lisänä.

Resepti
Anu Brask
Kuvat
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 22.12.2004
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa