Kiinalainen porsas

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 gtuoreita rasvattomia sianlihasuikaleita, esim. kinkkua
3 rklöljyä
1 kpliso sipuli
1 kpliso valkosipulinkynsi
1 kpltlkananasrenkaita liemineen
2 tlkiinalaista mausteseosta esim. meiran
400 gtuoreita herkkusieniä
pala purjoa
500 gsweet & sour-kastiketta

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja suikaloi sipuli ja valkosipulinkynsi. Leikkaa ananasrenkaat ohuiksi suikaleiksi ja tuoreet, puhdistetut herkkusienet viipaleiksi. Suikaloi pesty purjo.Kaada öljy wokin pohjalle. Kuumenna ja lisää valkosipuli sekä kinkkusuikaleet erä kerrallaan. Kypsennä lihat koko ajan sekoittaen ja nosta ne sitten sivuun tai kokonaan toiseen astiaan. Kypsennä lihojen jälkeen hiukan lämpöä alentaen sipulisilppu, sekä tavallinen että purjosipuli, ja sen jälkeen kevyesti sienet.Yhdistä kaikki ainekset nopeasti ja mausta kiinalaisella seosmausteella.Lisää joukkoon lopuksi hapanimelä kastike, sekoita ja kiehauta. Tarjoa ruoka keitetyn riisin, esim. basmatiriisin, lisänä.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025