Kiinalaiset kevätkääryleet

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa

Taikina:

4 kplmunaa
2 dlkylmää vettä
2 dlvehnäjauhoja
1/2 tlsuolaa
öljyä paistamiseen

Täyte:

100 gmungpavun ituja
100 gkatkarapuja
200 gvähärasvaista jauhelihaa
1 rklöljyä
100 gsäilöttyjä herkkusieniä
pieni kiinanakaali
1 rklmaissitärkkelysjauhoja
2 rklsoijakastiketta
kiinalaista seosmaustetta
keittämiseen öljyä

Valmistus

  1. 1

    Tee ensin taikina. Sekoita munat ja tilkka vettä. Lisää vatkaamatta tasaisesti sekoittaen jauhot, suola ja loput vedestä. Turvota taikinaa puolisen tuntia.Hienonna täytteeseen tuleva kiinankaali ja viipaloi herkkusienet. Ruskista kevyesti jauheliha ja muut aineet erä kerrallaan öljyssä koko ajan sekoittaen. Lisää joukkon ruskistamatta idut ja hienonnetut katkaravut. Kuumenna. Sekoita maissitärkkelys soijakastikkeeseen ja kaada seos suurukseksi täyteaineksille. Sekoita ja kiehauta. Mausta ja jäähdytä.Kypsennä taikinasta ohuita, isoja ohukaisia wokin tai paistinpannun pohjalla. Ruskista ne vain toiselta puolen! Nosta ohukaiset pannusta työpöydälle, niin että ruskistetut puolet jäävät ylöspäin. Levitä keskelle iso lusikallinen täytettä ja taita ohukaisen sivut sen päälle. Kierrä ohukainen sitten rullalle niin, että paistamaton puoli tulee päälle.Tee näin kaikille ohukaisille ja kypsennä ne lopuksi kuumassa öljyssä keittäen. Tarjoa kevätkääryleet hapanimeläkastikkeen kanssa. Sitä saat valmiina kaupastasi.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
SOK
19.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä