Kikhernecurry
30 min

Nappaa talteen!
Helppo kikhernecurry hurmaa aromikkaalla maullaan. Nopea tomaattinen kasviscurry on mukavasti mausteinen, mutta ei lainkaan liian tulinen. Tarjoa curry keitetyn riisin tai naanleivän kanssa.
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 2 tl | currya |
| 3 dl | vettä |
| 1 kpl | kasvisliemikuutio |
| 1/2 dl | tomaattipyreetä |
| 1 kpl | kanelitanko |
| 1/2 tl | kardemummaa |
| 460 g | (2 pkt à 380/230 g) säilöttyjä kikherneitä |
| 3 dl | maustamatonta jogurttia (esim. turkkilaista tai kreikkalaista) |
| 1/2 dl | persiljaa hienonnettuna |
- 1.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljy kasarissa. Lisää sipulit ja curry. Sekoittele, kunnes sipulit ovat kuullottuneet.
- 2.
Lisää vesi, liemikuutio, tomaattipyree ja mausteet. Anna hautua noin 10 minuuttia.
- 3.
Lisää valutetut ja huuhdellut kikherneet kasariin. Hauduta vielä 10 minuuttia.
- 4.
Sekoita jogurtti curryyn ja kuumenna, mutta älä enää keitä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Viimeistele persiljalla. Tarjoa kikhernecurry esimerkiksi riisin kanssa.
Helppo kikhernecurry hurmaa aromikkaalla maullaan. Nopea tomaattinen kasviscurry on mukavasti mausteinen, mutta ei lainkaan liian tulinen. Tarjoa curry keitetyn riisin tai naanleivän kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 2 tl | currya |
| 3 dl | vettä |
| 1 kpl | kasvisliemikuutio |
| 1/2 dl | tomaattipyreetä |
| 1 kpl | kanelitanko |
| 1/2 tl | kardemummaa |
| 460 g | (2 pkt à 380/230 g) säilöttyjä kikherneitä |
| 3 dl | maustamatonta jogurttia (esim. turkkilaista tai kreikkalaista) |
| 1/2 dl | persiljaa hienonnettuna |
Valmistus
- 1
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljy kasarissa. Lisää sipulit ja curry. Sekoittele, kunnes sipulit ovat kuullottuneet.
Määrä Ainesosa 1 kpl sipuli 2 kpl valkosipulinkynttä 1 rkl rypsiöljyä 2 tl currya - 2
Lisää vesi, liemikuutio, tomaattipyree ja mausteet. Anna hautua noin 10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 3 dl vettä 1 kpl kasvisliemikuutio 1/2 dl tomaattipyreetä 1 kpl kanelitanko 1/2 tl kardemummaa - 3
Lisää valutetut ja huuhdellut kikherneet kasariin. Hauduta vielä 10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 460 g (2 pkt à 380/230 g) säilöttyjä kikherneitä - 4
Sekoita jogurtti curryyn ja kuumenna, mutta älä enää keitä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Viimeistele persiljalla. Tarjoa kikhernecurry esimerkiksi riisin kanssa.
Määrä Ainesosa 3 dl maustamatonta jogurttia (esim. turkkilaista tai kreikkalaista) 1/2 dl persiljaa hienonnettuna
Vinkki! Leivo curryn lisukkeeksi helppoa naanleipää.
Ravintosisältö
527
Energiaa kcal
2207
Energiaa kj
15,8 g
Rasvaa
4,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
58,0 g
Hiilihydraatteja
6,8 g
Sokereita
12,5 g
Kuituja
31,8 g
Proteiinia
1,5 g
Suolaa
527
Energiaa kcal
2207
Energiaa kj
15,8 g
Rasvaa
4,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
58,0 g
Hiilihydraatteja
6,8 g
Sokereita
12,5 g
Kuituja
31,8 g
Proteiinia
1,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl Currya, 1 kpl Kanelitanko, 0.5 tl Kardemummaa, 0.5 dl persiljaa hienonnettuna.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























