Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Kikherneminestronekeitto

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Keitä keitto kikherneistä ja pakasteherneistä. Kikherneminestronekeitossa on kasviksia ja makaronia. Lisää keittoannoksien päälle lopuksi juustoraastetta.

Ruokavaliot

Ainekset

1 kpl
Sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
2 kpl
Lehtisellerinvartta
1 kpl
Iso kesäkurpitsa
1 1/2 l
Kasvislientä
1 dl
Pikamakaronia
1 kpl
(290/175 g) esikeitettyjä kikherneitä
2 kpl
Tomaattia
200 g
Pakasteherneitä
2 rkl
Sitruunamehua
Nippu tuoretta basilikaa
Rouhittua mustapippuria

pinnalle

Parmesaaniraastetta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Leikkaa lehtiselleri ja kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi. Kiehauta kasvisliemi ja lisää joukkoon makaronit ja kasvikset. Keitä muutama minuutti. Valuta kikherneet ja paloittele tomaatit. Lisää keittoon kikherneet, tomaattikuutiot ja herneet. Keitä vielä muutama minuutti. Mausta sitruunamehulla, hienonnetulla basilikalla ja pippurilla. Lisää keittoannokseen juustoa.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.9.2015
Muokattu: 8.2.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

185

775

4,5 g

1,0 g

24,5 g

9,5 g

6,8 g

7,8 g

5,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynttä,

Nippu tuoretta basilikaa,

Rouhittua mustapippuria,

Parmesaaniraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli