Kikherneminestronekeitto
30 min

Nappaa talteen!
Keitä värikäs kasvisminestrone ja höystä keitto kikherneillä. Kikherneminestrone saa luonnetta myös tummista makaroneista ja tuoreesta basilikasta. Viimeistele kasviskeitto parmesaaniraasteella tai jätä juusto pois ja herkuttele minestrone vegaanisena.
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 kpl | lehtisellerinvartta |
| 1 kpl | iso kesäkurpitsa |
| 2 kpl | tomaattia |
| 175 g | (1 tlk à 290/175 g) esikeitettyjä kikherneitä |
| 1 1/2 l | vettä |
| 3 kpl | kasvisliemikuutioita |
| 1 1/2 dl | tummia makaroneja |
| 200 g | (1 ps) pakasteherneitä |
| 2 rkl | sitruunamehua |
| 1 kpl | (ruukku) basilikaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Lisäksi | |
|---|---|
| juustoraastetta (esim. parmesaania) | |
- 1.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Huuhtele kasvikset. Leikkaa lehtiselleri ja kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi. Paloittele tomaatit. Huuhdo kikherneet siivilässä. Kuumenna vesi kiehuvaksi, murenna liemikuutiot veteen. Lisää liemeen makaronit, sipulit, selleri ja kesäkurpitsa. Keitä 5 minuuttia. Lisää sitten kikherneet, tomaatit ja pakasteherneet keittoon. Keitä 10 minuuttia.
- 2.
Mausta keitto sitruunamehulla, hienonnetulla basilikalla ja mustapippurilla. Viimeistele keittoannokset parmesaaniraasteella.
Keitä värikäs kasvisminestrone ja höystä keitto kikherneillä. Kikherneminestrone saa luonnetta myös tummista makaroneista ja tuoreesta basilikasta. Viimeistele kasviskeitto parmesaaniraasteella tai jätä juusto pois ja herkuttele minestrone vegaanisena.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 kpl | lehtisellerinvartta |
| 1 kpl | iso kesäkurpitsa |
| 2 kpl | tomaattia |
| 175 g | (1 tlk à 290/175 g) esikeitettyjä kikherneitä |
| 1 1/2 l | vettä |
| 3 kpl | kasvisliemikuutioita |
| 1 1/2 dl | tummia makaroneja |
| 200 g | (1 ps) pakasteherneitä |
| 2 rkl | sitruunamehua |
| 1 kpl | (ruukku) basilikaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
Lisäksi | |
| juustoraastetta (esim. parmesaania) | |
Valmistus
- 1
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Huuhtele kasvikset. Leikkaa lehtiselleri ja kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi. Paloittele tomaatit. Huuhdo kikherneet siivilässä. Kuumenna vesi kiehuvaksi, murenna liemikuutiot veteen. Lisää liemeen makaronit, sipulit, selleri ja kesäkurpitsa. Keitä 5 minuuttia. Lisää sitten kikherneet, tomaatit ja pakasteherneet keittoon. Keitä 10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 kpl sipuli 2 kpl valkosipulinkynttä 2 kpl lehtisellerinvartta 1 kpl iso kesäkurpitsa 2 kpl tomaattia 175 g (1 tlk à 290/175 g) esikeitettyjä kikherneitä 1 1/2 l vettä 3 kpl kasvisliemikuutioita 1 1/2 dl tummia makaroneja 200 g (1 ps) pakasteherneitä - 2
Mausta keitto sitruunamehulla, hienonnetulla basilikalla ja mustapippurilla. Viimeistele keittoannokset parmesaaniraasteella.
Määrä Ainesosa 2 rkl sitruunamehua 1 kpl (ruukku) basilikaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna juustoraastetta (esim. parmesaania)
Ravintosisältö
252
Energiaa kcal
1056
Energiaa kj
4,8 g
Rasvaa
1,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
34,8 g
Hiilihydraatteja
10,3 g
Sokereita
9,3 g
Kuituja
12,0 g
Proteiinia
3,8 g
Suolaa
252
Energiaa kcal
1056
Energiaa kj
4,8 g
Rasvaa
1,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
34,8 g
Hiilihydraatteja
10,3 g
Sokereita
9,3 g
Kuituja
12,0 g
Proteiinia
3,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 kpl Valkosipulinkynttä, juustoraastetta (esim. parmesaania).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























