Kikherneminestronekeitto

arvosana3/5

(5)arviota
4 Annosta

30 min

Keitä värikäs kasvisminestrone ja höystä keitto kikherneillä. Kikherneminestrone saa luonnetta myös tummista makaroneista ja tuoreesta basilikasta. Viimeistele kasviskeitto parmesaaniraasteella tai jätä juusto pois ja herkuttele minestrone vegaanisena.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplsipuli
2 kplvalkosipulinkynttä
2 kpllehtisellerinvartta
1 kpliso kesäkurpitsa
2 kpltomaattia
175 g(1 tlk à 290/175 g) esikeitettyjä kikherneitä
1 1/2 lvettä
3 kplkasvisliemikuutioita
1 1/2 dltummia makaroneja
200 g(1 ps) pakasteherneitä
2 rklsitruunamehua
1 kpl(ruukku) basilikaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna

Lisäksi

juustoraastetta (esim. parmesaania)

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Huuhtele kasvikset. Leikkaa lehtiselleri ja kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi. Paloittele tomaatit. Huuhdo kikherneet siivilässä. Kuumenna vesi kiehuvaksi, murenna liemikuutiot veteen. Lisää liemeen makaronit, sipulit, selleri ja kesäkurpitsa. Keitä 5 minuuttia. Lisää sitten kikherneet, tomaatit ja pakasteherneet keittoon. Keitä 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli
    2 kplvalkosipulinkynttä
    2 kpllehtisellerinvartta
    1 kpliso kesäkurpitsa
    2 kpltomaattia
    175 g(1 tlk à 290/175 g) esikeitettyjä kikherneitä
    1 1/2 lvettä
    3 kplkasvisliemikuutioita
    1 1/2 dltummia makaroneja
    200 g(1 ps) pakasteherneitä
  2. 2

    Mausta keitto sitruunamehulla, hienonnetulla basilikalla ja mustapippurilla. Viimeistele keittoannokset parmesaaniraasteella.

    MääräAinesosa
    2 rklsitruunamehua
    1 kpl(ruukku) basilikaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    juustoraastetta (esim. parmesaania)

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 kpl Valkosipulinkynttä, juustoraastetta (esim. parmesaania).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder, Taina Salovaara
Kuvat:
Panu Pälviä
23.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä