Kinkku-juustoleivät

Arvostele resepti
4 Annosta

20 min (josta 10 min aktiivista)

Lämppärit eli lämpimät voileivät maistuvat iltapalaksi niin arkena kuin viikonloppunakin. Tee klassikkotäyte kinkusta, juustosta ja tomaatista ja valmista mehevä kuorrutus juustoraasteesta ja kananmunasta.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
8 kpltäysjyväpaahtoleipää
2 rklmargariinia
3 kpltomaattia
100 g(16 siivua) palvikinkkuviipaletta
175 g(1 ps) juustoraastetta
1 kplkananmuna
1/2 tlmustapippuria

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 225 asteeseen. Levitä leivät leivinpaperin päälle pellille. Voitele margariinilla. Viipaloi tomaatit ja jaa ne leiville. Laita jokaiselle leivälle muutama kinkkuviipale.

    MääräAinesosa
    8 kpltäysjyväpaahtoleipää
    2 rklmargariinia
    3 kpltomaattia
    100 g(16 siivua) palvikinkkuviipaletta
  2. 2

    Sekoita kulhossa juustoraaste, kananmuna ja mustapippuri. Jaa seos leiville.

    MääräAinesosa
    175 g(1 ps) juustoraastetta
    1 kplkananmuna
    1/2 tlmustapippuria
  3. 3

    Kypsennä leipiä uunissa 10–15 minuuttia tai kunnes juusto on ruskistunut hieman.

Vinkki: Voit voidella lämppärit myös tuorejuustolla, sinapilla ja ketsupilla tai chilikastikkeella. Vaihtelua täytteeseen saat esimerkiksi tonnikalalla ja kasviproteiinivalmisteilla.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Elina Jyväs, Kati Pohja
Kuvat:
Piia Arnould
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä