Kinkku-juustoleivät - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kinkku-juustoleivät

Kinkku-juustoleivät
Annokset
4
Valmistusaika
15 min
Uunin lämpötila
225°C
Lämppärit eli lämpimät leivät maistuvat iltapalaksi niin arkena kuin viikonloppunakin. Tee klassikkotäyte kinkusta, juustosta ja tomaatista ja valmista mehevä kuorrutus juustoraasteesta ja kananmunasta.
Jaa Somessa

Ainekset

8 kpl
täysjyväpaahtoleipää
2 rkl
margariinia
3 kpl
Tomaattia
8 - 16 kpl
palvikinkkuviipaletta
175 g
(1 ps) juustoraastetta
1 kpl
kananmuna
1/2 tl
mustapippuria

Vinkki: Voit voidella lämppärit myös tuorejuustolla, sinapilla ja ketsupilla tai chilikastikkeella. Vaihtelua täytteeseen saat esimerkiksi tonnikalalla, kinkkusuikaleilla ja kasviproteiinivalmisteilla.

Näin teet

1

Säädä uuni 225 asteeseen. Levitä leivät leivinpaperin päälle pellille. Voitele margariinilla. Viipaloi tomaatit ja jaa ne leiville. Levitä päälle kinkkuviipaleet.

8 kpl
täysjyväpaahtoleipää
2 rkl
margariinia
3 kpl
Tomaattia
8 - 16 kpl
palvikinkkuviipaletta
2

Sekoita kulhossa juustoraaste, kananmuna ja mustapippuri. Jaa seos leiville.

175 g
(1 ps) juustoraastetta
1 kpl
kananmuna
1/2 tl
mustapippuria
3

Kypsennä leipiä uunissa 10–15 minuuttia tai kunnes juusto on ruskistunut hieman.

4

Tarjoa vihersalaatin kanssa.

Resepti
Elina Jyväs, Kati Pohja
Kuvat
Piia Arnould
Julkaistu: 27.4.2011
Muokattu: 2.7.2019