Kinkku-paprikapiirakka

Arvostele resepti
8 Annosta

60 min (josta 30 min aktiivista)

Väritä juustoinen kinkkupiirakka raikkaanmakeilla paprikarenkailla. Gluteeniton kinkkupiirakka valmistuu samalla ohjeella, kun vaihdat vehnä- ja ruisjauhot tummaan gluteenittomaan jauhoseokseen.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa

Pohja

100 gvoita tai margariinia
2 dlvehnäjauhoja
1 dlruisjauhoja
1/4 tlsuolaa
2 - 3 rklvettä

Täyte

150 gkinkkua
2 dlruokakermaa
3 kplkananmunia
150 g(1 ps) juustoraastetta
1/2 tlyrttimausteseosta
1/4 tlsuolaa
1/4 tlvalkopippuria
1 kplsuippopaprika
1/4 dlruohosipulia hienonnettuna

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele piirakkavuoka (halkaisija 26 cm) kevyesti.

  2. 2

    Nypi huoneenlämpöinen rasva ja jauhot muruiksi. Lisää suola ja vesi. Sekoita nopeasti taikinaksi. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Esikypsennä pohjaa uunissa noin 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    100 gvoita tai margariinia
    2 dlvehnäjauhoja
    1 dlruisjauhoja
    1/4 tlsuolaa
    2 - 3 rklvettä
  3. 3

    Suikaloi tai kuutioi kinkku. Levitä kinkkupalat esipaistetulle pohjalle. Sekoita kerman joukkoon munat, juustoraaste ja mausteet. Kaada seos kinkkupalojen päälle vuokaan. Leikkaa paprika renkaiksi ja poista siemenet. Asettele paprikarenkaat piirakan pinnalle.

    MääräAinesosa
    150 gkinkkua
    2 dlruokakermaa
    3 kplkananmunia
    150 g(1 ps) juustoraastetta
    1/2 tlyrttimausteseosta
    1/4 tlsuolaa
    1/4 tlvalkopippuria
    1 kplsuippopaprika
  4. 4

    Kypsennä piirakkaa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes seos on hyytynyt ja pinta saanut hiukan väriä. Anna jäähtyä ennen leikkaamista. Koristele piirakka ruohosipulilla ennen tarjoamista.

    MääräAinesosa
    1/4 dlruohosipulia hienonnettuna

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.25 tl suolaa, 2 - 3 rkl vettä, 0.5 tl yrttimausteseosta, 0.25 tl suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Kuvat:
Panu Pälviä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä