Kinkku-paprikapiirakka
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Väritä juustoinen kinkkupiirakka raikkaanmakeilla paprikarenkailla. Gluteeniton kinkkupiirakka valmistuu samalla ohjeella, kun vaihdat vehnä- ja ruisjauhot tummaan gluteenittomaan jauhoseokseen.
| Pohja | |
|---|---|
| 100 g | voita tai margariinia |
| 2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 dl | ruisjauhoja |
| 1/4 tl | suolaa |
| 2 - 3 rkl | vettä |
| Täyte | |
| 150 g | kinkkua |
| 2 dl | ruokakermaa |
| 3 kpl | kananmunia |
| 150 g | (1 ps) juustoraastetta |
| 1/2 tl | yrttimausteseosta |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | valkopippuria |
| 1 kpl | suippopaprika |
| 1/4 dl | ruohosipulia hienonnettuna |
- 1.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele piirakkavuoka (halkaisija 26 cm) kevyesti.
- 2.
Nypi huoneenlämpöinen rasva ja jauhot muruiksi. Lisää suola ja vesi. Sekoita nopeasti taikinaksi. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Esikypsennä pohjaa uunissa noin 10 minuuttia.
- 3.
Suikaloi tai kuutioi kinkku. Levitä kinkkupalat esipaistetulle pohjalle. Sekoita kerman joukkoon munat, juustoraaste ja mausteet. Kaada seos kinkkupalojen päälle vuokaan. Leikkaa paprika renkaiksi ja poista siemenet. Asettele paprikarenkaat piirakan pinnalle.
- 4.
Kypsennä piirakkaa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes seos on hyytynyt ja pinta saanut hiukan väriä. Anna jäähtyä ennen leikkaamista. Koristele piirakka ruohosipulilla ennen tarjoamista.
Kinkku-paprikapiirakka
Väritä juustoinen kinkkupiirakka raikkaanmakeilla paprikarenkailla. Gluteeniton kinkkupiirakka valmistuu samalla ohjeella, kun vaihdat vehnä- ja ruisjauhot tummaan gluteenittomaan jauhoseokseen.
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 100 g | voita tai margariinia |
| 2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 dl | ruisjauhoja |
| 1/4 tl | suolaa |
| 2 - 3 rkl | vettä |
Täyte | |
| 150 g | kinkkua |
| 2 dl | ruokakermaa |
| 3 kpl | kananmunia |
| 150 g | (1 ps) juustoraastetta |
| 1/2 tl | yrttimausteseosta |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | valkopippuria |
| 1 kpl | suippopaprika |
| 1/4 dl | ruohosipulia hienonnettuna |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele piirakkavuoka (halkaisija 26 cm) kevyesti.
- 2
Nypi huoneenlämpöinen rasva ja jauhot muruiksi. Lisää suola ja vesi. Sekoita nopeasti taikinaksi. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Esikypsennä pohjaa uunissa noin 10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 100 g voita tai margariinia 2 dl vehnäjauhoja 1 dl ruisjauhoja 1/4 tl suolaa 2 - 3 rkl vettä - 3
Suikaloi tai kuutioi kinkku. Levitä kinkkupalat esipaistetulle pohjalle. Sekoita kerman joukkoon munat, juustoraaste ja mausteet. Kaada seos kinkkupalojen päälle vuokaan. Leikkaa paprika renkaiksi ja poista siemenet. Asettele paprikarenkaat piirakan pinnalle.
Määrä Ainesosa 150 g kinkkua 2 dl ruokakermaa 3 kpl kananmunia 150 g (1 ps) juustoraastetta 1/2 tl yrttimausteseosta 1/4 tl suolaa 1/4 tl valkopippuria 1 kpl suippopaprika - 4
Kypsennä piirakkaa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes seos on hyytynyt ja pinta saanut hiukan väriä. Anna jäähtyä ennen leikkaamista. Koristele piirakka ruohosipulilla ennen tarjoamista.
Määrä Ainesosa 1/4 dl ruohosipulia hienonnettuna
Ravintosisältö
379
Energiaa kcal
1585
Energiaa kj
25,1 g
Rasvaa
13,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
18,0 g
Hiilihydraatteja
2,3 g
Sokereita
1,9 g
Kuituja
18,5 g
Proteiinia
1,0 g
Suolaa
379
Energiaa kcal
1585
Energiaa kj
25,1 g
Rasvaa
13,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
18,0 g
Hiilihydraatteja
2,3 g
Sokereita
1,9 g
Kuituja
18,5 g
Proteiinia
1,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.25 tl suolaa, 2 - 3 rkl vettä, 0.5 tl yrttimausteseosta, 0.25 tl suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























