Kinkku-paprikapiirakka | Suolaiset leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kinkku-paprikapiirakka

Kinkku-paprikapiirakka

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
12 Annosta
Fork and knife
12 Annosta
Väritä juustoinen kinkkupiirakka raikkaanmakeilla paprikarenkailla.

Ainekset

pohja

100 g
voita tai margariinia
2 dl
(täysjyvä)vehnäjauhoja
1 dl
ruisjauhoja
1/4 tl
suolaa
2 - 3 rkl
vettä

täyte

150 g
kinkkua
2 dl
ruokakermaa
3 kpl
kananmunia
150 g
(1 pussi) juustoraastetta
1/2 tl
yrttimausteseosta
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
valkopippuria
1 kpl
suippopaprika
1/4 dl
ruohosipulia hienonnettuna (halutessasi)

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Säädä uuni 200 asteeseen. Voitele piirakkavuoka (halkaisija 26 cm) kevyesti.

2

Nypi huoneenlämpöinen rasva ja jauhot muruiksi. Lisää suola ja vesi. Sekoita nopeasti taikinaksi. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Esikypsennä pohjaa uunissa noin 10 minuuttia.

100 g
voita tai margariinia
2 dl
(täysjyvä)vehnäjauhoja
1 dl
ruisjauhoja
2 - 3 rkl
vettä
1/4 tl
suolaa
3

Suikaloi tai kuutioi kinkku. Levitä kinkkupalat esipaistetulle pohjalle. Sekoita kerman joukkoon munat, juustoraaste ja mausteet. Kaada seos kinkkupalojen päälle vuokaan. Leikkaa paprika renkaiksi ja poista siemenet. Asettele paprikarenkaat piirakan pinnalle.

2 dl
ruokakermaa
150 g
kinkkua
3 kpl
kananmunia
150 g
(1 pussi) juustoraastetta
1/4 tl
valkopippuria
1/4 tl
suolaa
1/2 tl
yrttimausteseosta
1 kpl
suippopaprika
4

Kypsennä piirakkaa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes seos on hyytynyt ja pinta saanut hiukan väriä. Anna jäähtyä ennen leikkaamista. Halutessasi voit koristella piirakan ruohosipulilla ennen tarjoamista.

1/4 dl
ruohosipulia hienonnettuna (halutessasi)

Kokeile piirakassa juustolla maustettua ruokakermaa. Silloin 1 dl juustoraastetta riittää.

Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 30.12.2004
Muokattu: 2.12.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1056

252

16,8 g

9,2 g

12,0 g

1,5 g

1,3 g

12,3 g

0,7 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,25 tl suolaa,

2 - 3 rkl vettä,

0,5 tl yrttimausteseosta,

0,25 tl suolaa,

0,25 dl ruohosipulia hienonnettuna (halutessasi).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli