Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kinkku-paprikapiirakka

timer-icon60 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Väritä juustoinen kinkkupiirakka raikkaanmakeilla paprikarenkailla. Gluteeniton kinkkupiirakka valmistuu samalla ohjeella, kun vaihdat vehnä- ja ruisjauhot tummaan gluteenittomaan jauhoseokseen.

Ainekset

Pohja

100 g
voita tai margariinia
2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
ruisjauhoja
1/4 tl
suolaa
2 - 3 rkl
vettä

Täyte

150 g
kinkkua
2 dl
ruokakermaa
3 kpl
kananmunia
150 g
(1 ps) juustoraastetta
1/2 tl
yrttimausteseosta
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
valkopippuria
1 kpl
suippopaprika
1/4 dl
ruohosipulia hienonnettuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele piirakkavuoka (halkaisija 26 cm) kevyesti.

2

Nypi huoneenlämpöinen rasva ja jauhot muruiksi. Lisää suola ja vesi. Sekoita nopeasti taikinaksi. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Esikypsennä pohjaa uunissa noin 10 minuuttia.

100 g
voita tai margariinia
2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
ruisjauhoja
1/4 tl
suolaa
2 - 3 rkl
vettä
3

Suikaloi tai kuutioi kinkku. Levitä kinkkupalat esipaistetulle pohjalle. Sekoita kerman joukkoon munat, juustoraaste ja mausteet. Kaada seos kinkkupalojen päälle vuokaan. Leikkaa paprika renkaiksi ja poista siemenet. Asettele paprikarenkaat piirakan pinnalle.

150 g
kinkkua
2 dl
ruokakermaa
3 kpl
kananmunia
150 g
(1 ps) juustoraastetta
1/2 tl
yrttimausteseosta
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
valkopippuria
1 kpl
suippopaprika
4

Kypsennä piirakkaa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes seos on hyytynyt ja pinta saanut hiukan väriä. Anna jäähtyä ennen leikkaamista. Koristele piirakka ruohosipulilla ennen tarjoamista.

1/4 dl
ruohosipulia hienonnettuna
Miltä maistui?
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 22.10.2018
|
Muokattu: 12.6.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

379

1585

25,1 g

13,8 g

18,0 g

2,3 g

1,9 g

18,5 g

1,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,25 tl suolaa,

2 - 3 rkl vettä,

0,5 tl yrttimausteseosta,

0,25 tl suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli