Kinkku-paprikapiirakka - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kinkku-paprikapiirakka

Kinkku-paprikapiirakka
Annokset
12
Valmistusaika
Tunti
Uunin lämpötila
200°C
Väritä juustoinen kinkkupiirakka raikkaanmakeilla paprikarenkailla.
Jaa Somessa

Ainekset

POHJA

100 g
voita tai margariinia
2 dl
(täysjyvä)vehnäjauhoja
1 dl
ruisjauhoja
1/4 tl
suolaa
2 - 3 rkl
vettä

TÄYTE

150 g
kinkkua
2 dl
ruokakermaa
3 kpl
kananmunia
150 g
(1 pussi) juustoraastetta
1/2 tl
yrttimausteseosta
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
valkopippuria
1 kpl
suippopaprika
1/4 dl
ruohosipulia hienonnettuna (halutessasi)

Kokeile piirakassa juustolla maustettua ruokakermaa. Silloin 1 dl juustoraastetta riittää.

Näin teet

1

Säädä uuni 200 asteeseen. Voitele piirakkavuoka (halkaisija 26 cm) kevyesti.

2

Nypi huoneenlämpöinen rasva ja jauhot muruiksi. Lisää suola ja vesi. Sekoita nopeasti taikinaksi. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Esikypsennä pohjaa uunissa noin 10 minuuttia.

100 g
voita tai margariinia
2 dl
(täysjyvä)vehnäjauhoja
1 dl
ruisjauhoja
2 - 3 rkl
vettä
1/4 tl
suolaa
3

Suikaloi tai kuutioi kinkku. Levitä kinkkupalat esipaistetulle pohjalle. Sekoita kerman joukkoon munat, juustoraaste ja mausteet. Kaada seos kinkkupalojen päälle vuokaan. Leikkaa paprika renkaiksi ja poista siemenet. Asettele paprikarenkaat piirakan pinnalle.

2 dl
ruokakermaa
150 g
kinkkua
3 kpl
kananmunia
150 g
(1 pussi) juustoraastetta
1/4 tl
valkopippuria
1/4 tl
suolaa
1/2 tl
yrttimausteseosta
1 kpl
suippopaprika
4

Kypsennä piirakkaa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes seos on hyytynyt ja pinta saanut hiukan väriä. Anna jäähtyä ennen leikkaamista. Halutessasi voit koristella piirakan ruohosipulilla ennen tarjoamista.

1/4 dl
ruohosipulia hienonnettuna (halutessasi)
Kuvat
Panu Pälviä
Julkaistu: 30.12.2004
Muokattu: 2.12.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja12 g144 g
Proteiinia12 g148 g
Rasvaa17 g201 g
Kuituja1 g15 g
Energiaa kj1056 12667
Energiaa kcal252 3026

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0.25 tl suolaa

  • 2 - 3 rkl vettä

  • 0.5 tl yrttimausteseosta

  • 0.25 tl suolaa

  • 0.25 dl ruohosipulia hienonnettuna (halutessasi)

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja12 g144 g
Proteiinia12 g148 g
Rasvaa17 g201 g
Kuituja1 g15 g
Energiaa kj1056 12667
Energiaa kcal252 3026

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0.25 tl suolaa

  • 2 - 3 rkl vettä

  • 0.5 tl yrttimausteseosta

  • 0.25 tl suolaa

  • 0.25 dl ruohosipulia hienonnettuna (halutessasi)

Kuvat
Panu Pälviä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.