Kinkku-parsakaalipaistos

arvosana5/5

(2)arviota
4 Annosta

30 min

Kinkku-parsakaalipaistos sopii erinomaisesti juhlapöytään tai illanistujaisten ruokaisaksi herkuksi.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 gparsakaalia
1 kpl(350 g) ylikypsää saunapalvikinkkua
suolaa
rouhittua mustapippuria
1 kpl(150 g) mozzarellajuusto
3 kplkananmunaa
1 kpl(150 g) ranskankermaa
2 dljuustoraastetta

Voiteluun

margariinia

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Huuhtele ja paloittele parsakaalin nuput ja varret. Keitä varsia suolalla maustetussa vedessä noin minuutti. Lisää nuput ja keitä muutama minuutti. Valuta parsakaalit.

    MääräAinesosa
    400 gparsakaalia
    suolaa
  2. 2

    Poista kinkusta kuori ja leikkaa pieniksi paloiksi. Levitä voideltuun uunivuokaan parsakaalit ja kinkut. Mausta kevyesti.

    MääräAinesosa
    1 kpl(350 g) ylikypsää saunapalvikinkkua
    rouhittua mustapippuria
  3. 3

    Valuta liemi mozzarellasta ja paloittele juusto vuokaan. Sekoita kananmunat, ranskankerma ja juustoraaste. Kaada seos vuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 kpl(150 g) mozzarellajuusto
    3 kplkananmunaa
    1 kpl(150 g) ranskankermaa
    2 dljuustoraastetta

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Suolaa, Rouhittua mustapippuria, 2 dl Juustoraastetta, Margariinia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä