Kinkku-perunakroketit

Arvostele resepti
25 Palaa

Noin 1,5 tuntia

Kroketit eli croquetas ovat espanjalaisten tapasbaarien klassikko. Naposteluun sopivat rapeakuoriset, sisältä pehmeät perunakroketit maustetaan ilmakuivatulla kinkulla.

Ainekset

MääräAinesosa
600 gperunoita (jauhoinen lajike)
150 g(1 pkt) serranokinkkua
25 gvoita tai margariinia
1 kplkananmuna
1/4 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Leivitys

1 kplkananmuna
1 1/2 dlkorppujauhoja

Paistamiseen

1 lrypsiöljyä

Tarjoiluun

250 g(1 prk) juustoista dippikastiketta (koskenlaskija ruoka & dippi)

Valmistus

  1. 1

    Pese perunat ja keitä kuorineen kypsiksi. Kuori perunat kuumina. Painele perunat siivilän läpi soseeksi. Hienonna kinkku.

    MääräAinesosa
    600 gperunoita (jauhoinen lajike)
    150 g(1 pkt) serranokinkkua
  2. 2

    Sekoita kinkku, rasva, muna ja mausteet perunasoseen joukkoon. Muotoile massasta noin 25 pientä palloa tai ovaalin muotoista pötköä.

    MääräAinesosa
    25 gvoita tai margariinia
    1 kplkananmuna
    1/4 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
  3. 3

    Leivitä pallot. Sekoita munan rakenne rikki syvällä lautasella. Mittaa korppujauhot toiselle lautaselle. Pyöritä pallot ensin munassa ja lopuksi korppujauhoissa.

    MääräAinesosa
    1 kplkananmuna
    1 1/2 dlkorppujauhoja
  4. 4

    Kuumenna öljy valurautapadassa tai teräskattilassa 170−180 asteeseen. Öljy on sopivan kuumaa, kun paahtoleipäpala ruskistuu kauniisti minuutissa. Paista kerrallaan 4−5 krokettia noin 2 minuuttia välillä käännellen, kunnes kroketit ovat kauniin ruskeita. Nosta kroketit reikäkauhalla padasta ja valuta talouspaperin päällä. Tarjoa dippikastikkeen kanssa.

    MääräAinesosa
    1 lrypsiöljyä
    250 g(1 prk) juustoista dippikastiketta (koskenlaskija ruoka & dippi)

Krokettimassan voi tehdä valmiiksi edeltävänä päivänä. Voit korvata kinkun 100 grammalla raastettua juustoa.

Hyvästi hävikki: Valmista kroketit ylijääneestä perunamuusista. Valmista muusia tarvitset noin 6 desilitraa.

Perunakroketit toimivat hyvin myös grillatun lihan, kasvisten, makkaran tai broilerin lisukkeena.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Mikko Hannula
2.3.2020
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä