Pese perunat ja keitä kuorineen kypsiksi. Kuori perunat kuumina. Painele perunat siivilän läpi soseeksi. Hienonna kinkku.
Sekoita kinkku, rasva, muna ja mausteet perunasoseen joukkoon. Muotoile massasta noin 25 pientä palloa tai ovaalin muotoista pötköä.
Leivitä pallot. Sekoita munan rakenne rikki syvällä lautasella. Mittaa korppujauhot toiselle lautaselle. Pyöritä pallot ensin munassa ja lopuksi korppujauhoissa.
Kuumenna öljy valurautapadassa tai teräskattilassa 170−180 asteeseen. (Öljy on sopivan kuumaa, kun paahtoleipäpala ruskistuu kauniisti minuutissa.) Paista kerrallaan 4−5 krokettia 1−2 minuuttia välillä käännellen, kunnes kroketit ovat kauniin ruskeita. Nosta kroketit reikäkauhalla padasta ja valuta talouspaperin päällä. Tarjoa dippikastikkeen kanssa.
Vinkki: Krokettimassan voi tehdä valmiiksi edeltävänä päivänä. Voit korvata kinkun 100 grammalla raastettua juustoa.
Hyvästi hävikki: Valmista kroketit ylijääneestä perunamuusista. Valmista muusia tarvitset noin 6 desilitraa.
Perunakroketit toimivat hyvin myös grillatun lihan, kasvisten, makkaran tai broilerin lisukkeena.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
65
271
3,0 g
1,7 g
5,5 g
0,3 g
0,3 g
3,4 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli