Kinkku-perunakroketit | Tapakset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kinkku-perunakroketit

Kinkku-perunakroketit
Paloja
25
Valmistusaika
Tunti
Rapeakuoriset, sisältä pehmeät kroketit eli croquetas ovat espanjalaisten tapasbaarien klassikko. Perunapohjaiset kroketit maustetaan ilmakuivatulla kinkulla. Aurajuuston makuinen dippi kruunaa kokonaisuuden. Kroketit toimivat niin tapaspöydässä kuin illanistujaisten naposteltavana.
Jaa Somessa

Ainekset

600 g
perunoita (jauhoinen lajike)
150 g
(1 pkt) serranokinkkua
25 g
voita tai margariinia
1 kpl
kananmuna
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

LEIVITYS

1 kpl
kananmuna
1 1/2 dl
korppujauhoja

PAISTAMISEEN

1 l
rypsiöljyä

TARJOILUUN

125 g
(1 prk) dippikastiketta (Koskenlaskija Aura)

Vinkki: Krokettimassan voi tehdä valmiiksi edeltävänä päivänä. Voit korvata kinkun 100 grammalla raastettua juustoa.

Hyvästi hävikki: Valmista kroketit ylijääneestä perunamuusista. Valmista muusia tarvitset noin 6 desilitraa.

Perunakroketit toimivat hyvin myös grillatun lihan, kasvisten, makkaran tai broilerin lisukkeena.

Näin teet

1

Pese perunat ja keitä kuorineen kypsiksi. Kuori perunat kuumina. Painele perunat siivilän läpi soseeksi. Hienonna kinkku.

600 g
perunoita (jauhoinen lajike)
150 g
(1 pkt) serranokinkkua
2

Sekoita kinkku, rasva, muna ja mausteet perunasoseen joukkoon. Muotoile massasta noin 25 pientä palloa tai ovaalin muotoista pötköä.

25 g
voita tai margariinia
1 kpl
kananmuna
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
3

Leivitä pallot. Sekoita munan rakenne rikki syvällä lautasella. Mittaa korppujauhot toiselle lautaselle. Pyöritä pallot ensin munassa ja lopuksi korppujauhoissa.

1 kpl
kananmuna
1 1/2 dl
korppujauhoja
4

Kuumenna öljy valurautapadassa tai teräskattilassa 170−180 asteeseen. (Öljy on sopivan kuumaa, kun paahtoleipäpala ruskistuu kauniisti minuutissa.) Paista kerrallaan 4−5 krokettia 1−2 minuuttia välillä käännellen, kunnes kroketit ovat kauniin ruskeita. Nosta kroketit reikäkauhalla padasta ja valuta talouspaperin päällä. Tarjoa dippikastikkeen kanssa.

1 l
rypsiöljyä
125 g
(1 prk) dippikastiketta (Koskenlaskija Aura)
Resepti
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat
Mikko Hannula
Julkaistu: 2.3.2020
Muokattu: 9.3.2020

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj170 4238
Energiaa kcal41 1013
Rasvaa1.1 g27.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa0.3 g7.0 g
Hiilihydraatteja5.9 g148.0 g
Sokereita0.2 g5.0 g
Kuituja0.4 g9.0 g
Proteiinia1.4 g34.0 g
Suolaa0.1 g2.3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 150 g (1 pkt) serranokinkkua

  • 1 l rypsiöljyä

  • 125 g (1 prk) dippikastiketta (Koskenlaskija Aura)

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj170 4238
Energiaa kcal41 1013
Rasvaa1.1 g27.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa0.3 g7.0 g
Hiilihydraatteja5.9 g148.0 g
Sokereita0.2 g5.0 g
Kuituja0.4 g9.0 g
Proteiinia1.4 g34.0 g
Suolaa0.1 g2.3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 150 g (1 pkt) serranokinkkua

  • 1 l rypsiöljyä

  • 125 g (1 prk) dippikastiketta (Koskenlaskija Aura)

Resepti
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat
Mikko Hannula

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.