Kinkku-perunakroketit
Noin 1,5 tuntia

Nappaa talteen!
Kroketit eli croquetas ovat espanjalaisten tapasbaarien klassikko. Naposteluun sopivat rapeakuoriset, sisältä pehmeät perunakroketit maustetaan ilmakuivatulla kinkulla.
| 600 g | perunoita (jauhoinen lajike) |
| 150 g | (1 pkt) serranokinkkua |
| 25 g | voita tai margariinia |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Leivitys | |
|---|---|
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 1/2 dl | korppujauhoja |
| Paistamiseen | |
| 1 l | rypsiöljyä |
| Tarjoiluun | |
| 250 g | (1 prk) juustoista dippikastiketta (koskenlaskija ruoka & dippi) |
- 1.
Pese perunat ja keitä kuorineen kypsiksi. Kuori perunat kuumina. Painele perunat siivilän läpi soseeksi. Hienonna kinkku.
- 2.
Sekoita kinkku, rasva, muna ja mausteet perunasoseen joukkoon. Muotoile massasta noin 25 pientä palloa tai ovaalin muotoista pötköä.
- 3.
Leivitä pallot. Sekoita munan rakenne rikki syvällä lautasella. Mittaa korppujauhot toiselle lautaselle. Pyöritä pallot ensin munassa ja lopuksi korppujauhoissa.
- 4.
Kuumenna öljy valurautapadassa tai teräskattilassa 170−180 asteeseen. Öljy on sopivan kuumaa, kun paahtoleipäpala ruskistuu kauniisti minuutissa. Paista kerrallaan 4−5 krokettia noin 2 minuuttia välillä käännellen, kunnes kroketit ovat kauniin ruskeita. Nosta kroketit reikäkauhalla padasta ja valuta talouspaperin päällä. Tarjoa dippikastikkeen kanssa.
Kinkku-perunakroketit
Kroketit eli croquetas ovat espanjalaisten tapasbaarien klassikko. Naposteluun sopivat rapeakuoriset, sisältä pehmeät perunakroketit maustetaan ilmakuivatulla kinkulla.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | perunoita (jauhoinen lajike) |
| 150 g | (1 pkt) serranokinkkua |
| 25 g | voita tai margariinia |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
Leivitys | |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 1/2 dl | korppujauhoja |
Paistamiseen | |
| 1 l | rypsiöljyä |
Tarjoiluun | |
| 250 g | (1 prk) juustoista dippikastiketta (koskenlaskija ruoka & dippi) |
Valmistus
- 1
Pese perunat ja keitä kuorineen kypsiksi. Kuori perunat kuumina. Painele perunat siivilän läpi soseeksi. Hienonna kinkku.
Määrä Ainesosa 600 g perunoita (jauhoinen lajike) 150 g (1 pkt) serranokinkkua - 2
Sekoita kinkku, rasva, muna ja mausteet perunasoseen joukkoon. Muotoile massasta noin 25 pientä palloa tai ovaalin muotoista pötköä.
Määrä Ainesosa 25 g voita tai margariinia 1 kpl kananmuna 1/4 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 3
Leivitä pallot. Sekoita munan rakenne rikki syvällä lautasella. Mittaa korppujauhot toiselle lautaselle. Pyöritä pallot ensin munassa ja lopuksi korppujauhoissa.
Määrä Ainesosa 1 kpl kananmuna 1 1/2 dl korppujauhoja - 4
Kuumenna öljy valurautapadassa tai teräskattilassa 170−180 asteeseen. Öljy on sopivan kuumaa, kun paahtoleipäpala ruskistuu kauniisti minuutissa. Paista kerrallaan 4−5 krokettia noin 2 minuuttia välillä käännellen, kunnes kroketit ovat kauniin ruskeita. Nosta kroketit reikäkauhalla padasta ja valuta talouspaperin päällä. Tarjoa dippikastikkeen kanssa.
Määrä Ainesosa 1 l rypsiöljyä 250 g (1 prk) juustoista dippikastiketta (koskenlaskija ruoka & dippi)
Krokettimassan voi tehdä valmiiksi edeltävänä päivänä. Voit korvata kinkun 100 grammalla raastettua juustoa.
Hyvästi hävikki: Valmista kroketit ylijääneestä perunamuusista. Valmista muusia tarvitset noin 6 desilitraa.
Perunakroketit toimivat hyvin myös grillatun lihan, kasvisten, makkaran tai broilerin lisukkeena.
Ravintosisältö
82
Energiaa kcal
342
Energiaa kj
4,2 g
Rasvaa
2,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
5,6 g
Hiilihydraatteja
0,4 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
5,0 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
82
Energiaa kcal
342
Energiaa kj
4,2 g
Rasvaa
2,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
5,6 g
Hiilihydraatteja
0,4 g
Sokereita
0,3 g
Kuituja
5,0 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























