Kipparin kaali-makaronilaatikko

arvosana5/5

(1)arvio
6 Annosta

Lapsetkin tykkäävät, kun kaaliveneet seilaavat ruokapöytään makaroniaalloilla. Lihattoman laatikon makuyllätys on munamaitoon sekoitettu savujuustokerma.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 kpl(400 g) tummaa makaronia
1 lvettä
2 kplkasvisliemikuutiota
1/2 rklrypsiöljyä
1 kplsuippokaali
3 kplkananmunaa
4 dlmaitoa
1 kpl(250 ml) savujuustokermaa (kippari)
1 dlpersiljaa hienonnettuna
1/2 tlsuolaa
1/4 tl(¼ tl) rouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Kiehauta vesi kattilassa, lisää liemikuutiot ja makaronit. Keitä 8 minuuttia. Älä valuta.

    MääräAinesosa
    1 lvettä
    2 kplkasvisliemikuutiota
    1 kpl(400 g) tummaa makaronia
  2. 2

    Öljyä uunivuoka kevyesti. Kumoa makaronit liemineen vuokaan.

    MääräAinesosa
    1/2 rklrypsiöljyä
  3. 3

    Lohko kaali ja paina lohkot makaronien joukkoon.

    MääräAinesosa
    1 kplsuippokaali
  4. 4

    Riko kananmunat kulhoon. Sekoita maito ja kerma munien joukkoon. Lisää hienonnettu persilja, suola ja pippuri. Valuta seos tasaisesti vuokaan.

    MääräAinesosa
    3 kplkananmunaa
    4 dlmaitoa
    1 kpl(250 ml) savujuustokermaa (kippari)
    1 dlpersiljaa hienonnettuna
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tl(¼ tl) rouhittua mustapippuria
  5. 5

    Paista makaronilaatikkoa 180-asteissa uunissa noin 40 minuuttia.

  6. 6

    Vinkki: Lisää makaronilaatikkoon paistettua jauhelihaa tai härkistä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 l Vettä, 1 dl Persiljaa hienonnettuna, 0,5 tl Suolaa, 0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Panu Pälviä
11.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä