Kipparin kaali-makaronilaatikko

Nappaa talteen!
Lapsetkin tykkäävät, kun kaaliveneet seilaavat ruokapöytään makaroniaalloilla. Lihattoman laatikon makuyllätys on munamaitoon sekoitettu savujuustokerma.
| 1 kpl | (400 g) tummaa makaronia |
| 1 l | vettä |
| 2 kpl | kasvisliemikuutiota |
| 1/2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 kpl | suippokaali |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 4 dl | maitoa |
| 1 kpl | (250 ml) savujuustokermaa (kippari) |
| 1 dl | persiljaa hienonnettuna |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | (¼ tl) rouhittua mustapippuria |
- 1.
Kiehauta vesi kattilassa, lisää liemikuutiot ja makaronit. Keitä 8 minuuttia. Älä valuta.
- 2.
Öljyä uunivuoka kevyesti. Kumoa makaronit liemineen vuokaan.
- 3.
Lohko kaali ja paina lohkot makaronien joukkoon.
- 4.
Riko kananmunat kulhoon. Sekoita maito ja kerma munien joukkoon. Lisää hienonnettu persilja, suola ja pippuri. Valuta seos tasaisesti vuokaan.
- 5.
Paista makaronilaatikkoa 180-asteissa uunissa noin 40 minuuttia.
- 6.
Vinkki: Lisää makaronilaatikkoon paistettua jauhelihaa tai härkistä.
Lapsetkin tykkäävät, kun kaaliveneet seilaavat ruokapöytään makaroniaalloilla. Lihattoman laatikon makuyllätys on munamaitoon sekoitettu savujuustokerma.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | (400 g) tummaa makaronia |
| 1 l | vettä |
| 2 kpl | kasvisliemikuutiota |
| 1/2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 kpl | suippokaali |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 4 dl | maitoa |
| 1 kpl | (250 ml) savujuustokermaa (kippari) |
| 1 dl | persiljaa hienonnettuna |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | (¼ tl) rouhittua mustapippuria |
Valmistus
- 1
Kiehauta vesi kattilassa, lisää liemikuutiot ja makaronit. Keitä 8 minuuttia. Älä valuta.
Määrä Ainesosa 1 l vettä 2 kpl kasvisliemikuutiota 1 kpl (400 g) tummaa makaronia - 2
Öljyä uunivuoka kevyesti. Kumoa makaronit liemineen vuokaan.
Määrä Ainesosa 1/2 rkl rypsiöljyä - 3
Lohko kaali ja paina lohkot makaronien joukkoon.
Määrä Ainesosa 1 kpl suippokaali - 4
Riko kananmunat kulhoon. Sekoita maito ja kerma munien joukkoon. Lisää hienonnettu persilja, suola ja pippuri. Valuta seos tasaisesti vuokaan.
Määrä Ainesosa 3 kpl kananmunaa 4 dl maitoa 1 kpl (250 ml) savujuustokermaa (kippari) 1 dl persiljaa hienonnettuna 1/2 tl suolaa 1/4 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria - 5
Paista makaronilaatikkoa 180-asteissa uunissa noin 40 minuuttia.
- 6
Vinkki: Lisää makaronilaatikkoon paistettua jauhelihaa tai härkistä.
Ravintosisältö
171
Energiaa kcal
713
Energiaa kj
7,7 g
Rasvaa
2,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
15,3 g
Hiilihydraatteja
8,8 g
Sokereita
3,2 g
Kuituja
8,5 g
Proteiinia
1,8 g
Suolaa
171
Energiaa kcal
713
Energiaa kj
7,7 g
Rasvaa
2,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
15,3 g
Hiilihydraatteja
8,8 g
Sokereita
3,2 g
Kuituja
8,5 g
Proteiinia
1,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 l Vettä, 1 dl Persiljaa hienonnettuna, 0,5 tl Suolaa, 0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























