Kipparin kaali-makaronilaatikko - Yhteishyvä

Kipparin kaali-makaronilaatikko

???
Annokset
6
Lapsetkin tykkäävät, kun kaaliveneet seilaavat ruokapöytään makaroniaalloilla. Lihattoman laatikon makuyllätys on munamaitoon sekoitettu savujuustokerma.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
(400 g) tummaa makaronia
1 l
Vettä
2 kpl
Kasvisliemikuutiota
1/2 rkl
Rypsiöljyä
1 kpl
Suippokaali
3 kpl
Kananmunaa
4 dl
Maitoa
1 kpl
(250 ml) savujuustokermaa (kippari)
1 dl
Persiljaa hienonnettuna
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
(¼ tl) rouhittua mustapippuria

Näin teet

1

Kiehauta vesi kattilassa, lisää liemikuutiot ja makaronit. Keitä 8 minuuttia. Älä valuta.

1 l
Vettä
2 kpl
Kasvisliemikuutiota
1 kpl
(400 g) tummaa makaronia
2

Öljyä uunivuoka kevyesti. Kumoa makaronit liemineen vuokaan.

1/2 rkl
Rypsiöljyä
3

Lohko kaali ja paina lohkot makaronien joukkoon.

1 kpl
Suippokaali
4

Riko kananmunat kulhoon. Sekoita maito ja kerma munien joukkoon. Lisää hienonnettu persilja, suola ja pippuri. Valuta seos tasaisesti vuokaan.

3 kpl
Kananmunaa
4 dl
Maitoa
1 kpl
(250 ml) savujuustokermaa (kippari)
1 dl
Persiljaa hienonnettuna
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
(¼ tl) rouhittua mustapippuria
5

Paista makaronilaatikkoa 180-asteissa uunissa noin 40 minuuttia.

6

Vinkki: Lisää makaronilaatikkoon paistettua jauhelihaa tai härkistä.

Resepti
Anu Brask
Kuvat
Panu Pälviä
Julkaistu: 6.7.2018
Muokattu: 16.7.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja15 g92 g
Proteiinia9 g51 g
Rasvaa8 g46 g
Kuituja3 g19 g
Energiaa kj713 4280
Energiaa kcal171 1023

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 l Vettä

  • 1 dl Persiljaa hienonnettuna

  • 0,5 tl Suolaa

  • 0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja15 g92 g
Proteiinia9 g51 g
Rasvaa8 g46 g
Kuituja3 g19 g
Energiaa kj713 4280
Energiaa kcal171 1023

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 l Vettä

  • 1 dl Persiljaa hienonnettuna

  • 0,5 tl Suolaa

  • 0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria

Resepti
Anu Brask

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.