Kolme helppoa makusuolaa

Nappaa talteen!
Sekoita helpot makusuolat, pakkaa purkkiin ja anna lahjaksi herkkusuulle. Kokeile monikäyttöistä basilikasuolaa, raikasta sitruuna-inkiväärisuolaa tai veikeää pekonisuolaa.
| Basilikasuola | |
|---|---|
| 2 kpl | ruukkua tuoretta basilikaa |
| 2 1/2 dl | karkeaa merisuolaa |
| Pekonisuola | |
| 170 g | pekonia |
| 1 tl | mustapippuria |
| 1 tl | savupaprikajauhetta |
| 1 tl | chilijauhetta |
| 2 1/2 dl | karkeaa merisuolaa |
| Sitruuna-inkiväärisuola | |
| 1 rkl | tuoretta inkivääriä raastettuna |
| 1 rkl | raastettua sitruunankuorta |
| 2 1/2 dl | karkeaa mersuolaa |
- 1.
Basilikasuola
Irrota basilikasta lehdet, hienonna varsia veitsellä. Sekoita suolan kanssa tasaiseksi monitoimikoneessa.
- 2.
Levitä suolaseos leivinpaperille ja kuivata vuorokausi huoneenlämmössä. Sekoita välillä. Voit myös sekoittaa kuivuneen basilikasuolan uudestaan monitoimikoneessa. Pakkaa kannellisiin lasipurkkeihin. Mausta basilikasuolalla pastat, keitot, salaatit ja kasvisruoat.
- 3.
Lado pekoniviipaleet leivinpaperilla vuoratulle pellille. Laita pelti kylmään uuniin ja käännä lämpö 225 asteeseen. Paahda 15 minuuttia tai kunnes pekonit ovat paahtuneet rapeiksi.
- 4.
Siirrä talouspaperilla vuoratulle lautaselle. Valuta. Taputtele rasvaa pois.
- 5.
Pekonisuola
Sekoita pekonit, mausteet ja suola tasaiseksi monitoimikoneessa. Levitä suolaseos leivinpaperille ja kuivata vuorokausi huoneenlämmössä. Sekoita välillä. Voit myös sekoittaa valmiin suolan uudestaan monitoimikoneessa. Pakkaa kannellisiin lasipurkkeihin.
- 6.
Mausta pekonisuolaripauksella liharuoat, paistetut kananmunat sekä popcornit ja pähkinät.
- 7.
Sitruuna-inkiväärisuola
Raasta inkivääri ja kuivata talouspaperin päällä 15 minuuttia. Pese ja kuivaa sitruunat, raasta kuori ja kuivata talouspaperin päällä 10 minuuttia. Sekoita raasteet ja suola monitoimikoneessa.
- 8.
Levitä suola leivinpaperille ja kuivata vuorokausi huoneenlämmössä. Sekoita välillä. Voit myös sekoittaa valmiin suolan uudestaan monitoimikoneessa. Pakkaa kannellisiin lasipurkkeihin.
- 9.
Viimeistele sitruuna-inkiväärisuolalla kalaruoat, kasvikset sekä intialaiset ja meksikolaiset ruoat.
Kolme helppoa makusuolaa
Sekoita helpot makusuolat, pakkaa purkkiin ja anna lahjaksi herkkusuulle. Kokeile monikäyttöistä basilikasuolaa, raikasta sitruuna-inkiväärisuolaa tai veikeää pekonisuolaa.
Ainekset (1 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Basilikasuola | |
| 2 kpl | ruukkua tuoretta basilikaa |
| 2 1/2 dl | karkeaa merisuolaa |
Pekonisuola | |
| 170 g | pekonia |
| 1 tl | mustapippuria |
| 1 tl | savupaprikajauhetta |
| 1 tl | chilijauhetta |
| 2 1/2 dl | karkeaa merisuolaa |
Sitruuna-inkiväärisuola | |
| 1 rkl | tuoretta inkivääriä raastettuna |
| 1 rkl | raastettua sitruunankuorta |
| 2 1/2 dl | karkeaa mersuolaa |
Valmistus
- 1
Basilikasuola
Irrota basilikasta lehdet, hienonna varsia veitsellä. Sekoita suolan kanssa tasaiseksi monitoimikoneessa.
Määrä Ainesosa 2 kpl ruukkua tuoretta basilikaa 2 1/2 dl karkeaa merisuolaa - 2
Levitä suolaseos leivinpaperille ja kuivata vuorokausi huoneenlämmössä. Sekoita välillä. Voit myös sekoittaa kuivuneen basilikasuolan uudestaan monitoimikoneessa. Pakkaa kannellisiin lasipurkkeihin. Mausta basilikasuolalla pastat, keitot, salaatit ja kasvisruoat.
- 3
Lado pekoniviipaleet leivinpaperilla vuoratulle pellille. Laita pelti kylmään uuniin ja käännä lämpö 225 asteeseen. Paahda 15 minuuttia tai kunnes pekonit ovat paahtuneet rapeiksi.
- 4
Siirrä talouspaperilla vuoratulle lautaselle. Valuta. Taputtele rasvaa pois.
- 5
Pekonisuola
Sekoita pekonit, mausteet ja suola tasaiseksi monitoimikoneessa. Levitä suolaseos leivinpaperille ja kuivata vuorokausi huoneenlämmössä. Sekoita välillä. Voit myös sekoittaa valmiin suolan uudestaan monitoimikoneessa. Pakkaa kannellisiin lasipurkkeihin.
Määrä Ainesosa 170 g pekonia 1 tl mustapippuria 1 tl savupaprikajauhetta 1 tl chilijauhetta 2 1/2 dl karkeaa merisuolaa - 6
Mausta pekonisuolaripauksella liharuoat, paistetut kananmunat sekä popcornit ja pähkinät.
- 7
Sitruuna-inkiväärisuola
Raasta inkivääri ja kuivata talouspaperin päällä 15 minuuttia. Pese ja kuivaa sitruunat, raasta kuori ja kuivata talouspaperin päällä 10 minuuttia. Sekoita raasteet ja suola monitoimikoneessa.
Määrä Ainesosa 1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna 2 1/2 dl karkeaa mersuolaa 1 rkl raastettua sitruunankuorta - 8
Levitä suola leivinpaperille ja kuivata vuorokausi huoneenlämmössä. Sekoita välillä. Voit myös sekoittaa valmiin suolan uudestaan monitoimikoneessa. Pakkaa kannellisiin lasipurkkeihin.
- 9
Viimeistele sitruuna-inkiväärisuolalla kalaruoat, kasvikset sekä intialaiset ja meksikolaiset ruoat.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























