Kolme helppoa makusuolaa

Sekoita helpot makusuolat, pakkaa purkkiin ja anna lahjaksi herkkusuulle. Kokeile monikäyttöistä basilikasuolaa, raikasta sitruuna-inkiväärisuolaa tai veikeää pekonisuolaa.

Ainekset (1 annosta)

MääräAinesosa

Basilikasuola

2 kplruukkua tuoretta basilikaa
2 1/2 dlkarkeaa merisuolaa

Pekonisuola

170 gpekonia
1 tlmustapippuria
1 tlsavupaprikajauhetta
1 tlchilijauhetta
2 1/2 dlkarkeaa merisuolaa

Sitruuna-inkiväärisuola

1 rkltuoretta inkivääriä raastettuna
1 rklraastettua sitruunankuorta
2 1/2 dlkarkeaa mersuolaa

Valmistus

  1. 1

    Basilikasuola

    Irrota basilikasta lehdet, hienonna varsia veitsellä. Sekoita suolan kanssa tasaiseksi monitoimikoneessa.

    MääräAinesosa
    2 kplruukkua tuoretta basilikaa
    2 1/2 dlkarkeaa merisuolaa
  2. 2

    Levitä suolaseos leivinpaperille ja kuivata vuorokausi huoneenlämmössä. Sekoita välillä. Voit myös sekoittaa kuivuneen basilikasuolan uudestaan monitoimikoneessa. Pakkaa kannellisiin lasipurkkeihin. Mausta basilikasuolalla pastat, keitot, salaatit ja kasvisruoat.

  3. 3

    Lado pekoniviipaleet leivinpaperilla vuoratulle pellille. Laita pelti kylmään uuniin ja käännä lämpö 225 asteeseen. Paahda 15 minuuttia tai kunnes pekonit ovat paahtuneet rapeiksi.

  4. 4

    Siirrä talouspaperilla vuoratulle lautaselle. Valuta. Taputtele rasvaa pois.

  5. 5

    Pekonisuola

    Sekoita pekonit, mausteet ja suola tasaiseksi monitoimikoneessa. Levitä suolaseos leivinpaperille ja kuivata vuorokausi huoneenlämmössä. Sekoita välillä. Voit myös sekoittaa valmiin suolan uudestaan monitoimikoneessa. Pakkaa kannellisiin lasipurkkeihin.

    MääräAinesosa
    170 gpekonia
    1 tlmustapippuria
    1 tlsavupaprikajauhetta
    1 tlchilijauhetta
    2 1/2 dlkarkeaa merisuolaa
  6. 6

    Mausta pekonisuolaripauksella liharuoat, paistetut kananmunat sekä popcornit ja pähkinät.

  7. 7

    Sitruuna-inkiväärisuola

    Raasta inkivääri ja kuivata talouspaperin päällä 15 minuuttia. Pese ja kuivaa sitruunat, raasta kuori ja kuivata talouspaperin päällä 10 minuuttia. Sekoita raasteet ja suola monitoimikoneessa.

    MääräAinesosa
    1 rkltuoretta inkivääriä raastettuna
    2 1/2 dlkarkeaa mersuolaa
    1 rklraastettua sitruunankuorta
  8. 8

    Levitä suola leivinpaperille ja kuivata vuorokausi huoneenlämmössä. Sekoita välillä. Voit myös sekoittaa valmiin suolan uudestaan monitoimikoneessa. Pakkaa kannellisiin lasipurkkeihin.

  9. 9

    Viimeistele sitruuna-inkiväärisuolalla kalaruoat, kasvikset sekä intialaiset ja meksikolaiset ruoat.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Laura Kaapro
Kuvat:
Panu Pälviä
2.8.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä