Kolmen juuston piirakka

Tämä superherkullinen kolmen juuston piirakka pitää sisällään emmentalia, parmesaania sekä aurajuustoa.

Ainekset (10 annosta)

MääräAinesosa

Pohjataikina

100 gvoita tai margariinia
4 dlvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta
suolaa
1 kplkananmuna
250 g(1 prk) maitorahkaa

Täyte

200 gkermaviiliä
2 kplkananmunaa
150 gemmentalraastetta
70 gparmesaaniraastetta
1 dlaurajuustomurua

Valmistus

  1. 1

    Nypi rasva ja kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon muna ja rahka ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Kauli taikina pyöreäksi levyksi ja painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjaisen kakkuvuoan (halk. n. 24 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaan reikiä haarukalla. Sekoita kulhossa kermaviili ja munat. Sekoita joukkoon juustot. Levitä seos taikinalle. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai, kunnes piirakka on kauniin ruskea.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Leivinjauhetta, Suolaa, 1 dl Aurajuustomurua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä