Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kolmen juuston piirakka

Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta
Tämä superherkullinen kolmen juuston piirakka pitää sisällään emmentalia, parmesaania sekä aurajuustoa.

Ainekset

Pohjataikina

100 g
Voita tai margariinia
4 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Leivinjauhetta
Suolaa
1 kpl
Kananmuna
1 kpl
Maitorahkaa (250 g)

Täyte

1 kpl
Kermaviiliä (200 g)
2 kpl
Kananmunaa
1 kpl
Emmentalraastetta (150 g)
1 kpl
Parmesaaniraastetta (70 g)
1 dl
Aurajuustomurua

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Nypi rasva ja kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon muna ja rahka ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Kauli taikina pyöreäksi levyksi ja painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjaisen kakkuvuoan (halk. n. 24 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaan reikiä haarukalla. Sekoita kulhossa kermaviili ja munat. Sekoita joukkoon juustot. Levitä seos taikinalle. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai, kunnes piirakka on kauniin ruskea.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.11.2012
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

211

881

10,8 g

6,3 g

20,0 g

1,1 g

0,9 g

7,5 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Leivinjauhetta,

Suolaa,

1 dl Aurajuustomurua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli