Kolmen kerroksen moussekakku
Useita tunteja (josta 60 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kolmesta raikkaasta hedelmä- ja marjakerroksesta koostuva moussekakku hurmaa sankarin ja vieraat. Leivo kakkupohja päivää tai paria ennen, kokoa kakku tarjoamista edeltävänä päivänä ja koristele juhlapäivänä.
| Pohja | |
|---|---|
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 dl | perunajauhoja |
| 50 g | (1 dl) mantelijauhetta |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| Kostutus | |
| 1 dl | sitruunamehua |
| 1 dl | vettä |
| 1 rkl | sokeria |
| Moussepohja | |
| 6 dl | vispikermaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 200 g | tuorejuustoa |
| 200 g | ranskankermaa |
| Mustaherukkatäyte | |
| 1/3 moussepohjaa | |
| 4 kpl | liivatelehteä |
| 1/2 dl | vettä |
| 200 g | mustaherukoita (pakaste) |
| Mangotäyte | |
| 1/3 moussepohjaa | |
| 4 kpl | liivatelehteä |
| 1 kpl | iso kypsä mango |
| 1/2 dl | sitruunamehua |
| Kuorrutus | |
| 1/3 moussepohjaa | |
| 2 kpl | liivatelehteä |
| 1/4 dl | sitruunamehua |
| 1 tl | raastettua sitruunankuorta |
| Koristeeksi | |
| 1 kpl | iso kypsä mango |
| pakastemustaherukoita | |
| mintunlehtiä | |
- 1.
Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Peitä irtopohjavuoan (Ø 22 cm) pohja leivinpaperilla. Voitele ja jauhota reunat. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi kuivat aineet munavaahtoon ja kääntele taikina tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan.
- 2.
Paista pohjaa uunin alaosassa noin 35 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys tikulla keskeltä kakkua. Jos tikkuun jää taikinaa, jatka kypsennystä. Irrota jäähtynyt kakkupohja vuoasta, pese vuoka ja siirrä pohja siihen takaisin. Peitä kelmulla ja jätä huoneenlämpöön. Leikkaa kakku kolmeksi levyksi seuraavana päivänä.
- 3.
Kokoa kakku tarjoiluvadille. Aseta kakkuvuoan reunarengas keskelle vatia. Tee leivinpaperista renkaan sisäpuolelle "kauluri", joka ulottuu 5 cm reunan yli.
- 4.
Sekoita kostukkeen aineet. Nosta yksi kakkulevy renkaan sisälle ja kostuta sitruunavedellä.
- 5.
Valmista moussepohja. Vatkaa kerma ja sokerit pehmeäksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto ja ranskankerma. Kääntele seos kermavaahtoon.
- 6.
Mustaherukkatäyte: Ota 1/3 moussepohjasta erikseen kulhoon. Pehmitä liivatteita kylmässä vedessä 5 minuuttia. Kiehauta vesi, puserra lehdet kuiviksi ja liuota veteen. Soseuta herukat sauvasekoittimella. Lisää liivatteet herukkasoseeseen. Kääntele seos mousseen. Kaada herukkatäyte kakkupohjan päälle. Nosta päälle toinen kakkulevy. Kostuta sitruunavedellä.
- 7.
Mangotäyte: Ota lopusta moussepohjasta puolet kulhoon. Pehmitä liivatteita kylmässä vedessä 5 minuuttia. Kuori mango ja leikkaa hedelmäliha kiven ympäriltä kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella. Kiehauta sitruunamehu, puserra liivatelehdet kuiviksi ja liuota mehuun. Lisää liivatteet mangososeeseen ja kääntele sose mousseen. Kaada täyte vuokaan. Nosta päälle viimeinen kakkulevy ja kostuta se.
- 8.
Kuorrutus: Pehmitä liivatteita kylmässä vedessä 5 minuuttia. Kiehauta sitruunamehu, puserra liivatelehdet kuiviksi ja liuota mehuun. Lisää kädenlämpöinen liivateliuos loppuun mousseen ja sekoita käännellen. Mausta raastetulla sitruunankuorella ja kaada vuokaan. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa vähintään 5 tuntia, mieluiten seuraavaan päivään.
- 9.
Irrota reunus ja paperi. Puolita ja kuori mango. Leikkaa puolikkaat ohuiksi viipaleiksi ja muotoile niistä kukkia. Koristele kakku mangokukkasilla, mustaherukoilla ja mintunlehdillä.
Kolmen kerroksen moussekakku
arvosana4/5
Useita tunteja (josta 60 min aktiivista)
Kolmesta raikkaasta hedelmä- ja marjakerroksesta koostuva moussekakku hurmaa sankarin ja vieraat. Leivo kakkupohja päivää tai paria ennen, kokoa kakku tarjoamista edeltävänä päivänä ja koristele juhlapäivänä.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 dl | perunajauhoja |
| 50 g | (1 dl) mantelijauhetta |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
Kostutus | |
| 1 dl | sitruunamehua |
| 1 dl | vettä |
| 1 rkl | sokeria |
Moussepohja | |
| 6 dl | vispikermaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 200 g | tuorejuustoa |
| 200 g | ranskankermaa |
Mustaherukkatäyte | |
| 1/3 moussepohjaa | |
| 4 kpl | liivatelehteä |
| 1/2 dl | vettä |
| 200 g | mustaherukoita (pakaste) |
Mangotäyte | |
| 1/3 moussepohjaa | |
| 4 kpl | liivatelehteä |
| 1 kpl | iso kypsä mango |
| 1/2 dl | sitruunamehua |
Kuorrutus | |
| 1/3 moussepohjaa | |
| 2 kpl | liivatelehteä |
| 1/4 dl | sitruunamehua |
| 1 tl | raastettua sitruunankuorta |
Koristeeksi | |
| 1 kpl | iso kypsä mango |
| pakastemustaherukoita | |
| mintunlehtiä | |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Peitä irtopohjavuoan (Ø 22 cm) pohja leivinpaperilla. Voitele ja jauhota reunat. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi kuivat aineet munavaahtoon ja kääntele taikina tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan.
Määrä Ainesosa 1 dl vehnäjauhoja 50 g (1 dl) mantelijauhetta 1/2 dl perunajauhoja 1 tl leivinjauhetta 4 kpl kananmunaa 1 1/2 dl sokeria 1 tl vaniljasokeria - 2
Paista pohjaa uunin alaosassa noin 35 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys tikulla keskeltä kakkua. Jos tikkuun jää taikinaa, jatka kypsennystä. Irrota jäähtynyt kakkupohja vuoasta, pese vuoka ja siirrä pohja siihen takaisin. Peitä kelmulla ja jätä huoneenlämpöön. Leikkaa kakku kolmeksi levyksi seuraavana päivänä.
- 3
Kokoa kakku tarjoiluvadille. Aseta kakkuvuoan reunarengas keskelle vatia. Tee leivinpaperista renkaan sisäpuolelle "kauluri", joka ulottuu 5 cm reunan yli.
- 4
Sekoita kostukkeen aineet. Nosta yksi kakkulevy renkaan sisälle ja kostuta sitruunavedellä.
Määrä Ainesosa 1 dl sitruunamehua 1 dl vettä 1 rkl sokeria - 5
Valmista moussepohja. Vatkaa kerma ja sokerit pehmeäksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto ja ranskankerma. Kääntele seos kermavaahtoon.
Määrä Ainesosa 6 dl vispikermaa 1 1/2 dl sokeria 2 tl vaniljasokeria 200 g tuorejuustoa 200 g ranskankermaa - 6
Mustaherukkatäyte: Ota 1/3 moussepohjasta erikseen kulhoon. Pehmitä liivatteita kylmässä vedessä 5 minuuttia. Kiehauta vesi, puserra lehdet kuiviksi ja liuota veteen. Soseuta herukat sauvasekoittimella. Lisää liivatteet herukkasoseeseen. Kääntele seos mousseen. Kaada herukkatäyte kakkupohjan päälle. Nosta päälle toinen kakkulevy. Kostuta sitruunavedellä.
Määrä Ainesosa 1/3 moussepohjaa 4 kpl liivatelehteä 1/2 dl vettä 200 g mustaherukoita (pakaste) - 7
Mangotäyte: Ota lopusta moussepohjasta puolet kulhoon. Pehmitä liivatteita kylmässä vedessä 5 minuuttia. Kuori mango ja leikkaa hedelmäliha kiven ympäriltä kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella. Kiehauta sitruunamehu, puserra liivatelehdet kuiviksi ja liuota mehuun. Lisää liivatteet mangososeeseen ja kääntele sose mousseen. Kaada täyte vuokaan. Nosta päälle viimeinen kakkulevy ja kostuta se.
Määrä Ainesosa 1/3 moussepohjaa 4 kpl liivatelehteä 1 kpl iso kypsä mango 1/2 dl sitruunamehua - 8
Kuorrutus: Pehmitä liivatteita kylmässä vedessä 5 minuuttia. Kiehauta sitruunamehu, puserra liivatelehdet kuiviksi ja liuota mehuun. Lisää kädenlämpöinen liivateliuos loppuun mousseen ja sekoita käännellen. Mausta raastetulla sitruunankuorella ja kaada vuokaan. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa vähintään 5 tuntia, mieluiten seuraavaan päivään.
Määrä Ainesosa 1/3 moussepohjaa 2 kpl liivatelehteä 1/4 dl sitruunamehua 1 tl raastettua sitruunankuorta - 9
Irrota reunus ja paperi. Puolita ja kuori mango. Leikkaa puolikkaat ohuiksi viipaleiksi ja muotoile niistä kukkia. Koristele kakku mangokukkasilla, mustaherukoilla ja mintunlehdillä.
Määrä Ainesosa 1 kpl iso kypsä mango pakastemustaherukoita mintunlehtiä
Vinkki: Saat kakusta kevyemmän käyttämällä moussepohjaan ranskankerman sijasta maustamatonta rahkaa.
Ravintosisältö
354
Energiaa kcal
1481
Energiaa kj
22,1 g
Rasvaa
13,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
29,2 g
Hiilihydraatteja
22,5 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
7,2 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
354
Energiaa kcal
1481
Energiaa kj
22,1 g
Rasvaa
13,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
29,2 g
Hiilihydraatteja
22,5 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
7,2 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl raastettua sitruunankuorta, pakastemustaherukoita, mintunlehtiä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























