Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kolmen kerroksen moussekakku

Kolmen kerroksen moussekakku

Fork and knife
17 Palaa
Kolmesta raikkaasta hedelmä- ja marjakerroksesta koostuva moussekakku hurmaa sankarin ja vieraat. Leivo kakkupohja päivää tai paria ennen, kokoa kakku tarjoamista edeltävänä päivänä ja koristele juhlapäivänä.

Ainekset

pohja

1 dl
vehnäjauhoja
1/2 dl
perunajauhoja
50 g
(1 dl) mantelijauhetta
1 tl
leivinjauhetta
4 kpl
kananmunaa
1 1/2 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria

kostutus

2 dl
vedellä laimennettua sitruunamehua
1/2 rkl
sokeria

moussepohja

6 dl
vispikermaa
1 1/2 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
200 g
tuorejuustoa
200 g
ranskankermaa tai rahkaa

mustaherukkatäyte

1/3 moussepohjaa
4 kpl
liivatelehteä
1/2 dl
vettä
200 g
pakaste mustaherukoita

mangotäyte

1/3 moussepohjaa
4 kpl
liivatelehteä
1 kpl
Iso kypsä mango
1/2 dl
sitruunamehua

kuorrutus

1/3 moussepohjaa
2 kpl
liivatelehteä
1/4 dl
sitruunamehua
1 tl
raastettua sitruunankuorta

koristeeksi

1 kpl
iso kypsä mango
pakastemustaherukoita
mintunlehtiä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Peitä irtopohjavuoan (Ø 22 cm) pohja leivinpaperilla. Voitele ja jauhota reunat. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi kuivat aineet munavaahtoon ja kääntele taikina tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan.

1 dl
vehnäjauhoja
50 g
(1 dl) mantelijauhetta
1/2 dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta
4 kpl
kananmunaa
1 1/2 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
2

Paista pohjaa uunin alaosassa noin 35 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys tikulla keskeltä kakkua. Jos tikkuun jää taikinaa, jatka kypsennystä. Irrota jäähtynyt kakkupohja vuoasta, pese vuoka ja siirrä pohja siihen takaisin. Peitä kelmulla ja jätä huoneenlämpöön. Leikkaa kakku kolmeksi levyksi seuraavana päivänä.

3

Kokoa kakku tarjoiluvadille. Aseta kakkuvuoan reunarengas keskelle vatia. Tee leivinpaperista renkaan sisäpuolelle "kauluri", joka ulottuu 5 cm reunan yli. Nosta yksi kakkulevy renkaan sisälle ja kostuta sokerilla makeutetulla sitruunavedellä.

1/2 rkl
sokeria
2 dl
vedellä laimennettua sitruunamehua
4

Moussepohja: Vatkaa kerma ja sokerit pehmeäksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto ja ranskankerma ja kääntele seos kermavaahtoon.

6 dl
vispikermaa
1 1/2 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
200 g
tuorejuustoa
200 g
ranskankermaa tai rahkaa
5

Mustaherukkatäyte: Ota 1/3 moussepohjasta erikseen kulhoon. Pehmitä liivatteita kylmässä vedessä 5 minuuttia. Kiehauta vesi, puserra lehdet kuiviksi ja liuota veteen. Soseuta herukat sauvasekoittimella. Lisää liivatteet herukkasoseeseen. Kääntele seos mousseen. Kaada herukkatäyte kakkupohjan päälle. Nosta päälle toinen kakkulevy. Kostuta sitruunavedellä.

1/3 moussepohjaa
4 kpl
liivatelehteä
1/2 dl
vettä
200 g
pakaste mustaherukoita
6

Mangotäyte: Ota lopusta moussepohjasta puolet kulhoon. Pehmitä liivatteita kylmässä vedessä 5 minuuttia. Kuori mango ja leikkaa hedelmäliha kiven ympäriltä kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella. Kiehauta sitruunamehu, puserra liivatelehdet kuiviksi ja liuota mehuun. Lisää liivatteet mangososeeseen ja kääntele sose mousseen. Kaada täyte vuokaan. Nosta päälle viimeinen kakkulevy ja kostuta se.

1/3 moussepohjaa
4 kpl
liivatelehteä
1 kpl
Iso kypsä mango
1/2 dl
sitruunamehua
7

Kuorrutus: Käsittele liivatteet kuten mangotäytteessä. Lisää kädenlämpöinen liivateliuos loppuun mousseen ja sekoita käännellen. Mausta raastetulla sitruunankuorella ja kaada vuokaan. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa vähintään 5 tuntia, mieluiten seuraavaan päivään.

1/3 moussepohjaa
2 kpl
liivatelehteä
1/4 dl
sitruunamehua
1 tl
raastettua sitruunankuorta
8

Irrota reunus ja paperi. Puolita ja kuori mango. Leikkaa puolikkaat ohuiksi viipaleiksi ja muotoile niistä kukkia. Koristele kakku mangokukkasilla, mustaherukoilla ja mintunlehdillä.

1 kpl
iso kypsä mango
pakastemustaherukoita
mintunlehtiä

Vinkki: Saat kakusta kevyemmän käyttämällä moussepohjaan ranskankerman sijasta maustamatonta rahkaa.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 24.4.2017
Muokattu: 24.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

342

1434

22,1 g

13,8 g

28,9 g

22,2 g

1,8 g

4,7 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

4 kpl liivatelehteä,

4 kpl liivatelehteä,

2 kpl liivatelehteä,

1 tl raastettua sitruunankuorta,

pakastemustaherukoita,

mintunlehtiä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli