Kolmen kerroksen moussekakku

arvosana4/5

(1)arvio
17 Palaa

Useita tunteja (josta 60 min aktiivista)

Kolmesta raikkaasta hedelmä- ja marjakerroksesta koostuva moussekakku hurmaa sankarin ja vieraat. Leivo kakkupohja päivää tai paria ennen, kokoa kakku tarjoamista edeltävänä päivänä ja koristele juhlapäivänä.

Ainekset

MääräAinesosa

Pohja

1 dlvehnäjauhoja
1/2 dlperunajauhoja
50 g(1 dl) mantelijauhetta
1 tlleivinjauhetta
4 kplkananmunaa
1 1/2 dlsokeria
1 tlvaniljasokeria

Kostutus

1 dlsitruunamehua
1 dlvettä
1 rklsokeria

Moussepohja

6 dlvispikermaa
1 1/2 dlsokeria
2 tlvaniljasokeria
200 gtuorejuustoa
200 granskankermaa

Mustaherukkatäyte

1/3 moussepohjaa
4 kplliivatelehteä
1/2 dlvettä
200 gmustaherukoita (pakaste)

Mangotäyte

1/3 moussepohjaa
4 kplliivatelehteä
1 kpliso kypsä mango
1/2 dlsitruunamehua

Kuorrutus

1/3 moussepohjaa
2 kplliivatelehteä
1/4 dlsitruunamehua
1 tlraastettua sitruunankuorta

Koristeeksi

1 kpliso kypsä mango
pakastemustaherukoita
mintunlehtiä

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Peitä irtopohjavuoan (Ø 22 cm) pohja leivinpaperilla. Voitele ja jauhota reunat. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi kuivat aineet munavaahtoon ja kääntele taikina tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan.

    MääräAinesosa
    1 dlvehnäjauhoja
    50 g(1 dl) mantelijauhetta
    1/2 dlperunajauhoja
    1 tlleivinjauhetta
    4 kplkananmunaa
    1 1/2 dlsokeria
    1 tlvaniljasokeria
  2. 2

    Paista pohjaa uunin alaosassa noin 35 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys tikulla keskeltä kakkua. Jos tikkuun jää taikinaa, jatka kypsennystä. Irrota jäähtynyt kakkupohja vuoasta, pese vuoka ja siirrä pohja siihen takaisin. Peitä kelmulla ja jätä huoneenlämpöön. Leikkaa kakku kolmeksi levyksi seuraavana päivänä.

  3. 3

    Kokoa kakku tarjoiluvadille. Aseta kakkuvuoan reunarengas keskelle vatia. Tee leivinpaperista renkaan sisäpuolelle "kauluri", joka ulottuu 5 cm reunan yli.

  4. 4

    Sekoita kostukkeen aineet. Nosta yksi kakkulevy renkaan sisälle ja kostuta sitruunavedellä.

    MääräAinesosa
    1 dlsitruunamehua
    1 dlvettä
    1 rklsokeria
  5. 5

    Valmista moussepohja. Vatkaa kerma ja sokerit pehmeäksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto ja ranskankerma. Kääntele seos kermavaahtoon.

    MääräAinesosa
    6 dlvispikermaa
    1 1/2 dlsokeria
    2 tlvaniljasokeria
    200 gtuorejuustoa
    200 granskankermaa
  6. 6

    Mustaherukkatäyte: Ota 1/3 moussepohjasta erikseen kulhoon. Pehmitä liivatteita kylmässä vedessä 5 minuuttia. Kiehauta vesi, puserra lehdet kuiviksi ja liuota veteen. Soseuta herukat sauvasekoittimella. Lisää liivatteet herukkasoseeseen. Kääntele seos mousseen. Kaada herukkatäyte kakkupohjan päälle. Nosta päälle toinen kakkulevy. Kostuta sitruunavedellä.

    MääräAinesosa
    1/3 moussepohjaa
    4 kplliivatelehteä
    1/2 dlvettä
    200 gmustaherukoita (pakaste)
  7. 7

    Mangotäyte: Ota lopusta moussepohjasta puolet kulhoon. Pehmitä liivatteita kylmässä vedessä 5 minuuttia. Kuori mango ja leikkaa hedelmäliha kiven ympäriltä kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella. Kiehauta sitruunamehu, puserra liivatelehdet kuiviksi ja liuota mehuun. Lisää liivatteet mangososeeseen ja kääntele sose mousseen. Kaada täyte vuokaan. Nosta päälle viimeinen kakkulevy ja kostuta se.

    MääräAinesosa
    1/3 moussepohjaa
    4 kplliivatelehteä
    1 kpliso kypsä mango
    1/2 dlsitruunamehua
  8. 8

    Kuorrutus: Pehmitä liivatteita kylmässä vedessä 5 minuuttia. Kiehauta sitruunamehu, puserra liivatelehdet kuiviksi ja liuota mehuun. Lisää kädenlämpöinen liivateliuos loppuun mousseen ja sekoita käännellen. Mausta raastetulla sitruunankuorella ja kaada vuokaan. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa vähintään 5 tuntia, mieluiten seuraavaan päivään.

    MääräAinesosa
    1/3 moussepohjaa
    2 kplliivatelehteä
    1/4 dlsitruunamehua
    1 tlraastettua sitruunankuorta
  9. 9

    Irrota reunus ja paperi. Puolita ja kuori mango. Leikkaa puolikkaat ohuiksi viipaleiksi ja muotoile niistä kukkia. Koristele kakku mangokukkasilla, mustaherukoilla ja mintunlehdillä.

    MääräAinesosa
    1 kpliso kypsä mango
    pakastemustaherukoita
    mintunlehtiä

Vinkki: Saat kakusta kevyemmän käyttämällä moussepohjaan ranskankerman sijasta maustamatonta rahkaa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl raastettua sitruunankuorta, pakastemustaherukoita, mintunlehtiä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Piia Arnould
23.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä