Kolmen kerroksen moussekakku - Yhteishyvä

Kolmen kerroksen moussekakku

???
Paloja
17
Kolmesta raikkaasta hedelmä- ja marjakerroksesta koostuva moussekakku hurmaa sankarin ja vieraat. Leivo kakkupohja päivää tai paria ennen, kokoa kakku tarjoamista edeltävänä päivänä ja koristele juhlapäivänä.
Jaa Somessa

Ainekset

POHJA

1 dl
Vehnäjauhoja
1/2 dl
Perunajauhoja
1 dl
Mantelijauhetta
1 tl
Leivinjauhetta
4 kpl
Kananmunaa
1 1/2 dl
Sokeria
1 tl
Vaniljasokeria

KOSTUTUS

2 dl
Vedellä laimennettua sitruunamehua
1/2 rkl
Sokeria

MOUSSEPOHJA

6 dl
Vispikermaa
1 1/2 dl
Sokeria
2 tl
Vaniljasokeria
200 g
Tuorejuustoa
200 g
Ranskankermaa tai rahkaa

MUSTAHERUKKATÄYTE

3/10 kpl
(1/3) moussepohjaa
4 kpl
Liivatelehteä
1/2 dl
Vettä
200 g
Pakastemustaherukoita

MANGOTÄYTE

3/10 kpl
(1/3) moussepohjaa
4 kpl
Liivatelehteä
1 kpl
Iso kypsä mango
1/2 dl
Sitruunamehua

KUORRUTUS

3/10 kpl
(1/3) moussepohjaa
2 kpl
Liivatelehteä
1/4 dl
(1/4 dl) sitruunamehua
1 tl
Raastettua sitruunnkuorta

KORISTEEKSI

1 kpl
Iso kypsä mango
Pakastemustaherukoita
Mintunlehtiä

Näin teet

1

Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Peitä irtopohjavuoan (Ø 22 cm) pohja leivinpaperilla. Voitele ja jauhota reunat. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi kuivat aineet munavaahtoon ja kääntele taikina tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan.

1 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
Mantelijauhetta
1/2 dl
Perunajauhoja
1 tl
Leivinjauhetta
4 kpl
Kananmunaa
1 1/2 dl
Sokeria
1 tl
Vaniljasokeria
2

Paista pohjaa uunin alaosassa noin 35 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys tikulla keskeltä kakkua. Jos tikkuun jää taikinaa, jatka kypsennystä. Irrota jäähtynyt kakkupohja vuoasta, pese vuoka ja siirrä pohja siihen takaisin. Peitä kelmulla ja jätä huoneenlämpöön. Leikkaa kakku kolmeksi levyksi seuraavana päivänä.

3

Kokoa kakku tarjoiluvadille. Aseta kakkuvuoan reunarengas keskelle vatia. Tee leivinpaperista renkaan sisäpuolelle "kauluri", joka ulottuu 5 cm reunan yli. Nosta yksi kakkulevy renkaan sisälle ja kostuta sokerilla makeutetulla sitruunavedellä.

1/2 rkl
Sokeria
2 dl
Vedellä laimennettua sitruunamehua
4

Moussepohja: Vatkaa kerma ja sokerit pehmeäksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto ja ranskankerma ja kääntele seos kermavaahtoon.

6 dl
Vispikermaa
1 1/2 dl
Sokeria
2 tl
Vaniljasokeria
200 g
Tuorejuustoa
200 g
Ranskankermaa tai rahkaa
5

Mustaherukkatäyte: Ota 1/3 moussepohjasta erikseen kulhoon. Pehmitä liivatteita kylmässä vedessä 5 minuuttia. Kiehauta vesi, puserra lehdet kuiviksi ja liuota veteen. Soseuta herukat sauvasekoittimella. Lisää liivatteet herukkasoseeseen. Kääntele seos mousseen. Kaada herukkatäyte kakkupohjan päälle. Nosta päälle toinen kakkulevy. Kostuta sitruunavedellä.

3/10 kpl
(1/3) moussepohjaa
4 kpl
Liivatelehteä
1/2 dl
Vettä
200 g
Pakastemustaherukoita
6

Mangotäyte: Ota lopusta moussepohjasta puolet kulhoon. Pehmitä liivatteita kylmässä vedessä 5 minuuttia. Kuori mango ja leikkaa hedelmäliha kiven ympäriltä kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella. Kiehauta sitruunamehu, puserra liivatelehdet kuiviksi ja liuota mehuun. Lisää liivatteet mangososeeseen ja kääntele sose mousseen. Kaada täyte vuokaan. Nosta päälle viimeinen kakkulevy ja kostuta se.

3/10 kpl
(1/3) moussepohjaa
4 kpl
Liivatelehteä
1 kpl
Iso kypsä mango
1/2 dl
Sitruunamehua
7

Kuorrutus: Käsittele liivatteet kuten mangotäytteessä. Lisää kädenlämpöinen liivateliuos loppuun mousseen ja sekoita käännellen. Mausta raastetulla sitruunankuorella ja kaada vuokaan. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa vähintään 5 tuntia, mieluiten seuraavaan päivään.

3/10 kpl
(1/3) moussepohjaa
2 kpl
Liivatelehteä
1/4 dl
(1/4 dl) sitruunamehua
1 tl
Raastettua sitruunnkuorta
8

Irrota reunus ja paperi. Puolita ja kuori mango. Leikkaa puolikkaat ohuiksi viipaleiksi ja muotoile niistä kukkia. Koristele kakku mangokukkasilla, mustaherukoilla ja mintunlehdillä.

1 kpl
Iso kypsä mango
Pakastemustaherukoita
Mintunlehtiä
Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Piia Arnould
Julkaistu: 24.4.2017
Muokattu: 16.9.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja0 g0 g
Proteiinia0 g0 g
Rasvaa0 g0 g
Kuituja0 g0 g
Energiaa kj0 0
Energiaa kcal0 0

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Leivinjauhetta

  • 1 tl Vaniljasokeria

  • 2 dl Vedellä laimennettua sitruunamehua

  • 0,5 rkl Sokeria

  • 2 tl Vaniljasokeria

  • (1/3) moussepohjaa

  • Liivatelehteä

  • 0,5 dl Vettä

  • (1/3) moussepohjaa

  • Liivatelehteä

  • 0,5 dl Sitruunamehua

  • (1/3) moussepohjaa

  • Liivatelehteä

  • 0,25 dl (1/4 dl) sitruunamehua

  • 1 tl Raastettua sitruunnkuorta

  • Iso kypsä mango

  • Mintunlehtiä

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja0 g0 g
Proteiinia0 g0 g
Rasvaa0 g0 g
Kuituja0 g0 g
Energiaa kj0 0
Energiaa kcal0 0

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Leivinjauhetta

  • 1 tl Vaniljasokeria

  • 2 dl Vedellä laimennettua sitruunamehua

  • 0,5 rkl Sokeria

  • 2 tl Vaniljasokeria

  • (1/3) moussepohjaa

  • Liivatelehteä

  • 0,5 dl Vettä

  • (1/3) moussepohjaa

  • Liivatelehteä

  • 0,5 dl Sitruunamehua

  • (1/3) moussepohjaa

  • Liivatelehteä

  • 0,25 dl (1/4 dl) sitruunamehua

  • 1 tl Raastettua sitruunnkuorta

  • Iso kypsä mango

  • Mintunlehtiä

Resepti
Taina Salovaara

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.