Kookoskalavokki

Pakasteseitistä ja kasviksista saat makoisan vokin helposti ja edullisesti. Kookos tuo nuudelivokkiin pehmeää makua.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kpl(4 x 100) seitiä annospaloina
1 dlvehnäjauhoja
1 tlsuolaa
rouhittua valkopippuria
1 kplkananmuna
2 dlkookoshiutaleita

Paistamiseen

öljyä

Lisäksi

400 gparsakaalia
2 kplporkkanaa
1 rklöljyä
pala tuoretta inkivääriä
250 gnuudeleita
1 rklsoijakastiketta
2 rklmakeaa chilikastiketta
1 kpllimetin mehu

Valmistus

  1. 1

    Sulata seitipaloja puolisen tuntia. Kääntele puolisulaneet seitipalat maustetuissa vehnäjauhoissa ja sen jälkeen vatkatussa munassa. Kääntele lopuksi seitipalat kookoshiutaleissa. Nosta leikkuulaudalle odottamaan. Paloittele parsakaali varsineen ja keitä suolalla maustetussa vedessä noin 3 minuuttia. Kuori ja halkaise porkkanat. Leikkaa vinottain viipaleiksi.

    Paista kalat öljyssä molemmin puolin kypsiksi. Paista porkkanoita toisella pannulla öljyssä raastetun inkiväärin kanssa muutama minuutti. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta. Lisää pannulle parsakaalit, soija-ja chilikastike sekä nuudelit. Valuta joukkoon limetin mehu ja nostele sekaisin. Tarjoile vokki kookospaneroitujen kalapalojen kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Suolaa, Rouhittua valkopippuria, Öljyä, Pala tuoretta inkivääriä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
19.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025