Kookoskalavokki

Nappaa talteen!
Pakasteseitistä ja kasviksista saat makoisan vokin helposti ja edullisesti. Kookos tuo nuudelivokkiin pehmeää makua.
| 1 kpl | (4 x 100) seitiä annospaloina |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | suolaa |
| rouhittua valkopippuria | |
| 1 kpl | kananmuna |
| 2 dl | kookoshiutaleita |
| Paistamiseen | |
|---|---|
| öljyä | |
| Lisäksi | |
| 400 g | parsakaalia |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 1 rkl | öljyä |
| pala tuoretta inkivääriä | |
| 250 g | nuudeleita |
| 1 rkl | soijakastiketta |
| 2 rkl | makeaa chilikastiketta |
| 1 kpl | limetin mehu |
- 1.
Sulata seitipaloja puolisen tuntia. Kääntele puolisulaneet seitipalat maustetuissa vehnäjauhoissa ja sen jälkeen vatkatussa munassa. Kääntele lopuksi seitipalat kookoshiutaleissa. Nosta leikkuulaudalle odottamaan. Paloittele parsakaali varsineen ja keitä suolalla maustetussa vedessä noin 3 minuuttia. Kuori ja halkaise porkkanat. Leikkaa vinottain viipaleiksi.
Paista kalat öljyssä molemmin puolin kypsiksi. Paista porkkanoita toisella pannulla öljyssä raastetun inkiväärin kanssa muutama minuutti. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta. Lisää pannulle parsakaalit, soija-ja chilikastike sekä nuudelit. Valuta joukkoon limetin mehu ja nostele sekaisin. Tarjoile vokki kookospaneroitujen kalapalojen kanssa.
Kookoskalavokki
Pakasteseitistä ja kasviksista saat makoisan vokin helposti ja edullisesti. Kookos tuo nuudelivokkiin pehmeää makua.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | (4 x 100) seitiä annospaloina |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | suolaa |
| rouhittua valkopippuria | |
| 1 kpl | kananmuna |
| 2 dl | kookoshiutaleita |
Paistamiseen | |
| öljyä | |
Lisäksi | |
| 400 g | parsakaalia |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 1 rkl | öljyä |
| pala tuoretta inkivääriä | |
| 250 g | nuudeleita |
| 1 rkl | soijakastiketta |
| 2 rkl | makeaa chilikastiketta |
| 1 kpl | limetin mehu |
Valmistus
- 1
Sulata seitipaloja puolisen tuntia. Kääntele puolisulaneet seitipalat maustetuissa vehnäjauhoissa ja sen jälkeen vatkatussa munassa. Kääntele lopuksi seitipalat kookoshiutaleissa. Nosta leikkuulaudalle odottamaan. Paloittele parsakaali varsineen ja keitä suolalla maustetussa vedessä noin 3 minuuttia. Kuori ja halkaise porkkanat. Leikkaa vinottain viipaleiksi.
Paista kalat öljyssä molemmin puolin kypsiksi. Paista porkkanoita toisella pannulla öljyssä raastetun inkiväärin kanssa muutama minuutti. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta. Lisää pannulle parsakaalit, soija-ja chilikastike sekä nuudelit. Valuta joukkoon limetin mehu ja nostele sekaisin. Tarjoile vokki kookospaneroitujen kalapalojen kanssa.
Ravintosisältö
541
Energiaa kcal
2266
Energiaa kj
18,8 g
Rasvaa
11,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
61,5 g
Hiilihydraatteja
7,8 g
Sokereita
8,3 g
Kuituja
25,8 g
Proteiinia
1,1 g
Suolaa
541
Energiaa kcal
2266
Energiaa kj
18,8 g
Rasvaa
11,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
61,5 g
Hiilihydraatteja
7,8 g
Sokereita
8,3 g
Kuituja
25,8 g
Proteiinia
1,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Suolaa, Rouhittua valkopippuria, Öljyä, Pala tuoretta inkivääriä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli
Katso myös nämä
- 1.Tätä kasvovettä suomalaiset rakastavat – Sokoksella kestohitti
- 2.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 3.Haaveiletko otsatukasta? Tällaisille ihmisille se sopii parhaiten
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 6.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”












