Korealainen kasleri

arvosana5/5

(3)arviota
4 Annosta

Korealainen liharuoka saa makua chili- ja soijakastikkeesta sekä inkivääristä. Varaa tarpeeksi aikaa ruoanlaittoon, ja tarjoa maukas korealainen kasleri riisin ja vokattujen porkkanasuikaleiden kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
800 gporsaan kassleria
2 kplsipuli
4 kplvalkosipulinkynttä
2 rkltomaattisosetta (pyree)
1 - 2 rklvoimakasta chilikastiketta (sriracha)
3 rklsoijakastiketta
2 rklsilputtua inkivääriä
2 rklfariinisokeria
1/2 tlmustapippuria
(1 tähtianis)
2 dlvettä tai mietoa lihalientä

Koristeluun

paprikaa tai purjoa

Valmistus

  1. 1

    Leikkaa liha isoiksi kuutioiksi, sipulit lohkoiksi ja valkosipulinkynnet viipaleiksi. Pane ainekset uunivuokaan. Lisää tomaattisose, chilikastike, soijakastike, mausteet ja sen verran vettä, että lihapalat miltei peittyvät. Sekoita. Kypsennä lihaa ensin 200-asteisessa uunissa ilman kantta 30 minuuttia. Laske lämpö 160 asteeseen, peitä kannella ja anna kypsyä 3 tuntia tai kunnes liha on aivan pehmeää. Koristele ruoka halutessasi purjorenkailla ja paprikasuikaleilla. Tarjoa riisin ja vokattujen porkkanasuikaleiden kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipulinkynttä, 2 rkl Tomaattisosetta (pyree), 1 - 2 rkl Voimakasta chilikastiketta (sriracha), 2 rkl Silputtua inkivääriä, 0,5 tl Mustapippuria, (1 tähtianis), Paprikaa tai purjoa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä