Leikkaa liha isoiksi kuutioiksi, sipulit lohkoiksi ja valkosipulinkynnet viipaleiksi. Pane ainekset uunivuokaan. Lisää tomaattisose, chilikastike, soijakastike, mausteet ja sen verran vettä, että lihapalat miltei peittyvät. Sekoita. Kypsennä lihaa ensin 200-asteisessa uunissa ilman kantta 30 minuuttia. Laske lämpö 160 asteeseen, peitä kannella ja anna kypsyä 3 tuntia tai kunnes liha on aivan pehmeää. Koristele ruoka halutessasi purjorenkailla ja paprikasuikaleilla. Tarjoa riisin ja vokattujen porkkanasuikaleiden kanssa.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1828
437
27,0 g
9,5 g
9,5 g
7,3 g
0,3 g
38,8 g
2,8 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Valkosipulinkynttä,
2 rkl Tomaattisosetta (pyree),
1 - 2 rkl Voimakasta chilikastiketta (sriracha),
2 rkl Silputtua inkivääriä,
0,5 tl Mustapippuria,
(1 tähtianis),
Paprikaa tai purjoa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli