Korvapuustit - Yhteishyvä

Korvapuustit

Korvapuusti
Kappaleita
16
Valmistusaika
Tunti
Uunin lämpötila
225°C
Korvapuustit saavat uutta makua, kun niiden väliin ripauttaa hieman vaniljasokeria. Nauti uunituore korvapuusti maidon kanssa.
Jaa Somessa

Ainekset

1/2 l
Maitoa
1 dl
Sokeria
1 tl
Suolaa
1 rkl
Hienonnettua kardemummaa
1/2 kpl
Hiivaa (25 g)
1 kpl
Muna
8 - 10 dl
Vehnäjauhoja
150 g
Leivontamargariinia

TÄYTTEEKSI

3 rkl
Pehmeää voita
3 rkl
Kanelia
3 rkl
Sokeria
(1 tl vaniliinisokeria)

Näin teet

1

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää siihen sokeri, suola ja kardemumma. Murenna joukkoon hiiva. Sekoita kunnes hiiva liukenee.

Lisää muna ja hiukan jauhoja. Sekoita ja lisää enemmän jauhoja. Alusta taikina lopuilla jauhoilla kiinteäksi. Lisää alustamisen loppupuolella huoneenlämmössä pehmennyt tai sulatettu ja jäähdytetty rasva.Taikina on sopivasti alustettu, kun se irtoaa kulhon reunoista ja käsistä tai koneen taikinakoukusta. Kohota taikina leivinliinalla, pyyhkeellä tai muovilla peitettynä kaksinkertaiseksi.

Kumoa kohonnut taikina leivinpöydälle ja kaaviloi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä levylle rasva ja ripottele sen päälle sokeria ja kanelia. Käännä levy rullaksi pitkä sivu edellä. Leikkaa rullasta tasakokoisia suoria paloja. Paina niiden keskelle molemmilla vastakkain olevilla peukaloillasi syvä vako pöytään asti. Nosta näin syntynyt korvapuusti kerrallaan leivinpaperilla päällystetylle pellille ja kohota hyvin pyyhkeen alla.

Voitele korvapuustit munalla ja koristele raesokerilla. Kypsennä uunissa 225–250 asteessa noin 10 minuuttia.

Resepti
Pirjo Muurinen
Kuvat
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 30.12.2004
Muokattu: 31.1.2019
Jaa Somessa