Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kyläily

Nyt juhlitaan! Yhteishyvä 2/2025 -lehden kesäiset reseptit kutsuvat herkuttelemaan

Uudet ihanat grilliherkut ja ruokaisat salaatit tuovat kesän lautaselle. Hurmaava kakku tekee juhlasta juhlan. Arjen kiireessä nopeat kasvispitoiset ruoat piristävät kieltä ja mieltä.

Välimerellinen focaccia-voileipäkakku, raikas sitruuna-mansikkakakku, maitosuklaatäytekakku ja vegaaninen britakakku
Välimerellinen focaccia-voileipäkakku, raikas sitruuna-mansikkakakku, maitosuklaatäytekakku ja vegaaninen britakakku
Teksti: Yhteishyvä
Kuvat: Reetta Pasanen
8.5.2025 | Päivitetty 8.5.2025

Kauden upein brunssilautanen

Nyt saa parsaa, ja sitä kannattaakin käyttää monipuolisesti lisukkeeksi, salaatteihin, risottoon, keittoon ja suolaisiin piirakoihin. Tee parsasta myös ylelliset Eggs Benedict -leivät.

Ihanat kakkukekkerit

Kesän aloittaa mansikkakakku – tällä kertaa sitruunaisena versiona. Vegaaninen brita täytetään raikkaasti vadelmilla ja raparperilla. Suklaan ystäville maistuu maitosuklaamoussella täytetty kakku. Tarjoa juhlissa yhtä lempikakkua tai tee buffa, josta jokainen voi valita mieleisensä palan.

Voileipäkakku uudella tavalla

Uudenlainen voileipäkakku tehdään focacciasta, jonka päällä on fetavaahtoa ja kasviksia. Leivän voi leipoa ja täytteet valmistaa jo edellisenä päivänä. Viimeistele kakku juuri ennen tarjoamista.

5 x uusi grilliherkku

Tänä kesänä grillataan pekoniin käärittyjä nektariineja, hunajaista lohta ja tulisia kana-tofuvartaita. Herkuttele lisäksi kaalilohkoilla ja rapeilla juustoleivillä.

Helpot lomalounaat

Nopeasti valmistuvat tomaattinen papukeitto, helppo kermainen kesäkurpitsapasta ja nuudeleilla höystetty kaaliwokki piristävät viikon ruokalistaa ja auttavat lisäämään kasviksia arkeen.

Rakastetut kesäperunat

Yhteishyvän ikisuosikki hyrskypottujen resepti saa uusia tuunausideoita. Varhaisperunat hölskytetään sekaisin mausteiden kera, joihin tarjolla on kolme uutta makuvarianttia: valkosipuli-chilipotut, chorizo-paprikapotut ja saaristolaispotut.

Houkutteleva salaattibuffa

Mitä jos tarjoaisit juhlissa ja illanistujaisissa salaatteja? Pihvisalaatin juju on aasialainen makumaailma ja parsa-fetasalaatin maustaa yrttikastike.

Trendikkäät pinsat

Pinsa on ilmava ja rapeapohjainen pizzan ja focaccian yhdistelmä. Voit paistaa valmiin pinsapohjan ennen täyttöä tai täytteineen.

Helppo hiukopala

Ruisnapeista tarjoiltu lohimousse on herkullinen suupala. Mousse on oiva pari myös varhaisperunoiden kanssa.

Pistä pirtelöksi

Kaurasta tehty juoma ja jäätelö sopivat hyvin mansikkapirtelöön.

Lue Yhteishyvä 2/2025 -lehden muita juttuja