Nyt juhlitaan! Yhteishyvä 2/2025 -lehden kesäiset reseptit kutsuvat herkuttelemaan
Uudet ihanat grilliherkut ja ruokaisat salaatit tuovat kesän lautaselle. Hurmaava kakku tekee juhlasta juhlan. Arjen kiireessä nopeat kasvispitoiset ruoat piristävät kieltä ja mieltä.


Kauden upein brunssilautanen
Nyt saa parsaa, ja sitä kannattaakin käyttää monipuolisesti lisukkeeksi, salaatteihin, risottoon, keittoon ja suolaisiin piirakoihin. Tee parsasta myös ylelliset Eggs Benedict -leivät.
Ihanat kakkukekkerit
Kesän aloittaa mansikkakakku – tällä kertaa sitruunaisena versiona. Vegaaninen brita täytetään raikkaasti vadelmilla ja raparperilla. Suklaan ystäville maistuu maitosuklaamoussella täytetty kakku. Tarjoa juhlissa yhtä lempikakkua tai tee buffa, josta jokainen voi valita mieleisensä palan.
Voileipäkakku uudella tavalla
Uudenlainen voileipäkakku tehdään focacciasta, jonka päällä on fetavaahtoa ja kasviksia. Leivän voi leipoa ja täytteet valmistaa jo edellisenä päivänä. Viimeistele kakku juuri ennen tarjoamista.
5 x uusi grilliherkku
Tänä kesänä grillataan pekoniin käärittyjä nektariineja, hunajaista lohta ja tulisia kana-tofuvartaita. Herkuttele lisäksi kaalilohkoilla ja rapeilla juustoleivillä.
Helpot lomalounaat
Nopeasti valmistuvat tomaattinen papukeitto, helppo kermainen kesäkurpitsapasta ja nuudeleilla höystetty kaaliwokki piristävät viikon ruokalistaa ja auttavat lisäämään kasviksia arkeen.
Rakastetut kesäperunat
Yhteishyvän ikisuosikki hyrskypottujen resepti saa uusia tuunausideoita. Varhaisperunat hölskytetään sekaisin mausteiden kera, joihin tarjolla on kolme uutta makuvarianttia: valkosipuli-chilipotut, chorizo-paprikapotut ja saaristolaispotut.
Houkutteleva salaattibuffa
Mitä jos tarjoaisit juhlissa ja illanistujaisissa salaatteja? Pihvisalaatin juju on aasialainen makumaailma ja parsa-fetasalaatin maustaa yrttikastike.
Trendikkäät pinsat
Pinsa on ilmava ja rapeapohjainen pizzan ja focaccian yhdistelmä. Voit paistaa valmiin pinsapohjan ennen täyttöä tai täytteineen.
Helppo hiukopala
Ruisnapeista tarjoiltu lohimousse on herkullinen suupala. Mousse on oiva pari myös varhaisperunoiden kanssa.
Pistä pirtelöksi
Kaurasta tehty juoma ja jäätelö sopivat hyvin mansikkapirtelöön.