Cacio e pepe -pinsa

arvosana5/5

(8)arviota
1 Kappaletta

15 min (josta 10 min aktiivista)

Rapea ja ilmava pinsa yhdistyy cacio e pepen täyteläiseen pecorinoon ja mustapippuriin. Uunista tullessaan se saa päällensä mansikoita ja ilmakuivattua kinkkua – täydellistä!

Ainekset

MääräAinesosa
230 g (1 kpl) pinsapohja (coop)
75 g(½ prk) ranskankermaa
50 gpecorinojuustoa raastettuna
1/2 tlmustapippuria rouhittuna

Lisäksi

200 gmansikoita
80 g(1 pkt) ilmakuivattua kinkkua (esim. prosciutto crudo)
timjamia

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Laita pinsapohja pellille. Sekoita ranskankerma, pecorinoraaste ja pippuri. Levitä seos pinsalle ja paista kiertoilmalla 225-asteissa uunissa noin 8 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja hieman ruskistuu.

    MääräAinesosa
    230 g (1 kpl) pinsapohja (coop)
    75 g(½ prk) ranskankermaa
    50 gpecorinojuustoa raastettuna
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
  2. 2

    Huuhtele, perkaa ja viipaloi mansikat. Viimeistele pinsa mansikoilla, kinkulla ja timjaminlehdillä.

    MääräAinesosa
    200 gmansikoita
    80 g(1 pkt) ilmakuivattua kinkkua (esim. prosciutto crudo)
    timjamia

Vinkki: Vaihda mansikat hunaja- tai galiameloniin ja timjami basilikaan.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 230 g (1 kpl) pinsapohja (Coop) , timjamia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
4.4.2025
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä