Bang bang -vartaat
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Meheviin grillivartaisiin pujotetaan molempia, kanaa ja tofua. Aasialaistyyliset vartaat sivellään täyteläisellä, makeantulisella chilikastikkeella.
| 450 g | (1 pkt) kanan paistileikkeitä (maustamaton) |
| 400 g | (2 pkt) kiinteää tofua |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 tl | paprikajauhetta |
| 1 tl | valkosipulijauhetta |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Bang bang -kastike | |
|---|---|
| 1 kpl | lime |
| 1 dl | majoneesia |
| 1/2 dl | makeaa chilikastiketta |
| 2 tl | srirachaa |
| 1/2 tl | juoksevaa hunajaa |
| Pinnalle | |
| 1 kpl | ruukkua korianteria |
| Lisäksi | |
| 8 kpl | puista varrastikkua |
| 1 kpl | grillausalusta (34 x 23 cm) |
- 1.
Laita varrastikut veteen likoamaan.
- 2.
Leikkaa paistileikkeet pitkittäin puoliksi ja puolikkaat kolmeen osaan. Kuivaa tofu talouspaperilla. Leikkaa tofu kanapalojen kokoisiksi kuutioiksi. Sekoita kulhossa kanat, tofut, öljy ja mausteet. Anna maustua huoneenlämmössä 30 minuuttia.
- 3.
Purista limen mehu (2 rkl). Sekoita kastikkeen ainekset. Ota erilliseen kulhoon puolet kastikkeesta viimeistelyä varten.
- 4.
Pujota kanat ja tofut varrastikkuihin. Nosta vartaat grillausalustalle ja sivele kastikkeella. Grillaa vartaita välillä käännellen, 10–15 minuuttia.
- 5.
Sivele kypsät vartaat lopulla kastikkeella ja viimeistele korianterilla.
Meheviin grillivartaisiin pujotetaan molempia, kanaa ja tofua. Aasialaistyyliset vartaat sivellään täyteläisellä, makeantulisella chilikastikkeella.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 450 g | (1 pkt) kanan paistileikkeitä (maustamaton) |
| 400 g | (2 pkt) kiinteää tofua |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 tl | paprikajauhetta |
| 1 tl | valkosipulijauhetta |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
Bang bang -kastike | |
| 1 kpl | lime |
| 1 dl | majoneesia |
| 1/2 dl | makeaa chilikastiketta |
| 2 tl | srirachaa |
| 1/2 tl | juoksevaa hunajaa |
Pinnalle | |
| 1 kpl | ruukkua korianteria |
Lisäksi | |
| 8 kpl | puista varrastikkua |
| 1 kpl | grillausalusta (34 x 23 cm) |
Valmistus
- 1
Laita varrastikut veteen likoamaan.
Määrä Ainesosa 8 kpl puista varrastikkua - 2
Leikkaa paistileikkeet pitkittäin puoliksi ja puolikkaat kolmeen osaan. Kuivaa tofu talouspaperilla. Leikkaa tofu kanapalojen kokoisiksi kuutioiksi. Sekoita kulhossa kanat, tofut, öljy ja mausteet. Anna maustua huoneenlämmössä 30 minuuttia.
Määrä Ainesosa 450 g (1 pkt) kanan paistileikkeitä (maustamaton) 400 g (2 pkt) kiinteää tofua 2 rkl rypsiöljyä 1 tl paprikajauhetta 1 tl valkosipulijauhetta 1 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 3
Purista limen mehu (2 rkl). Sekoita kastikkeen ainekset. Ota erilliseen kulhoon puolet kastikkeesta viimeistelyä varten.
Määrä Ainesosa 1 kpl lime 1 dl majoneesia 1/2 dl makeaa chilikastiketta 2 tl srirachaa 1/2 tl juoksevaa hunajaa - 4
Pujota kanat ja tofut varrastikkuihin. Nosta vartaat grillausalustalle ja sivele kastikkeella. Grillaa vartaita välillä käännellen, 10–15 minuuttia.
- 5
Sivele kypsät vartaat lopulla kastikkeella ja viimeistele korianterilla.
Määrä Ainesosa 1 kpl ruukkua korianteria
Vinkki: Voit kypsentää vartaat 225-asteisen uunin ylätasolla grillivastuksella 15 minuuttia.
Ravintosisältö
236
Energiaa kcal
987
Energiaa kj
17,3 g
Rasvaa
1,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,3 g
Hiilihydraatteja
3,4 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
15,1 g
Proteiinia
1,3 g
Suolaa
236
Energiaa kcal
987
Energiaa kj
17,3 g
Rasvaa
1,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,3 g
Hiilihydraatteja
3,4 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
15,1 g
Proteiinia
1,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl valkosipulijauhetta, 2 tl srirachaa, 1 kpl ruukkua korianteria, 8 kpl puista varrastikkua, 1 kpl grillausalusta (34 x 23 cm).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























