Kaali-nuudeliwokki

arvosana5/5

(11)arviota
4 Annosta

20 min (josta 20 min aktiivista)

Nopeasti valmistuva ja runsaasti kasviksia sisältävä kuitupitoinen kaaliwokki pitää nälkäkiukun loitolla.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
300 gvarhaiskaalia
1 kplsipuli
1 kplvalkosipulinkynsi
1 rklrypsiöljyä
200 g(1 ps) vihreitä papuja paloina (pakaste)
250 g(1 pkt) täysjyvänuudelia
3 rklseesaminsiemeniä

Kastike

3 rklsoijakastiketta
3 rklpaahdettua seesamiöljyä
3 rklriisiviinietikkaa
3 rklvaahterasiirappia

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele ja suikaloi tai raasta kaali. Kuori ja hienonna sipulit. Paista sipuleita öljyssä pannulla, kunnes ne ovat hieman pehmenneet. Lisää kaali ja paista, kunnes se on pehmennyt. Kuumenna pavut pakkauksen ohjeen mukaan.

    MääräAinesosa
    300 gvarhaiskaalia
    1 kplsipuli
    1 kplvalkosipulinkynsi
    1 rklrypsiöljyä
    200 g(1 ps) vihreitä papuja paloina (pakaste)
  2. 2

    Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.

    MääräAinesosa
    250 g(1 pkt) täysjyvänuudelia
  3. 3

    Sekoita kastikkeen ainekset. Sekoita valutetut nuudelit ja kastike pannulle kaali-sipuliseokseen. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.

    MääräAinesosa
    3 rklsoijakastiketta
    3 rklpaahdettua seesamiöljyä
    3 rklriisiviinietikkaa
    3 rklvaahterasiirappia
    3 rklseesaminsiemeniä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 kpl valkosipulinkynsi.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
6.5.2025
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä