Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Vegepinsa

Vegepinsa

timer-icon30 min  (josta 20 min aktiivista)
Fork and knife
8 Palaa
Fork and knife
8 Palaa
Vegepinsa hurmaa rapealla pohjalla ja paahdetuilla kasviksilla, jotka saavat täyteläistä makua vegaanisesta yrttivoisulasta. Täydellinen kasvisherkku!

Ainekset

230 g
(1 kpl) pinsapohja (Coop)
1 1/2 dl
pizzakastiketta

Paahdetut kasvikset

200 g
(1 ps) varsiparsakaalia (Bimi)
200 g
(1 ps) makeaa paprikamixiä
1 kpl
pieni punasipuli
50 g
vegaanista margariinia (esim. Eleplant)
1/2 kpl
(ruukkua) basilikaa
2 tl
sitruunanmehua
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele paprikat, halkaise ja poista siemenet. Huuhtele parsakaalit. Leikkaa kasvikset reiluiksi suupaloiksi. Kuori, halkaise ja viipaloi sipuli. Hienonna basilika.

200 g
(1 ps) makeaa paprikamixiä
200 g
(1 ps) varsiparsakaalia (Bimi)
1 kpl
pieni punasipuli
1/2 kpl
(ruukkua) basilikaa
2

Sulata rasva kattilassa. Lisää hienonnetut yrtit, sitruunanmehu, suola ja pippuri. Kääntele kasvikset yrttivoisulaan. Levitä kasvikset leivinpaperille pellille ja paista kiertoilmalla 225-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia.

50 g
vegaanista margariinia (esim. Eleplant)
1/2 kpl
(ruukkua) basilikaa
2 tl
sitruunanmehua
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
3

Ota kasvikset uunista. Laita pinsapohja pellille, levitä pizzakastike päälle ja paista noin 5 minuuttia. Leikkaa pohja 8 osaan ja jaa paahdetut kasvikset paloille.

230 g
(1 kpl) pinsapohja (Coop)
1 1/2 dl
pizzakastiketta

Voit käyttää lisäksi myös muita yrttejä, esimerkiksi oreganoa.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 27.3.2025
|
Muokattu: 28.3.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

69

289

5,3 g

2,0 g

3,0 g

2,9 g

1,6 g

1,6 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

230 g (1 kpl) pinsapohja (Coop) .

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli