Vegepinsa
30 min (josta 20 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Vegepinsa hurmaa rapealla pohjalla ja paahdetuilla kasviksilla, jotka saavat täyteläistä makua vegaanisesta yrttivoisulasta. Täydellinen kasvisruokaherkku!
| 230 g | (1 kpl) pinsapohja (coop) |
| 1 1/2 dl | pizzakastiketta |
| Paahdetut kasvikset | |
|---|---|
| 200 g | (1 ps) varsiparsakaalia (bimi) |
| 200 g | (1 ps) makeaa paprikamixiä |
| 1 kpl | pieni punasipuli |
| 50 g | vegaanista margariinia (esim. eleplant) |
| 1/4 kpl | (ruukkua) basilikaa |
| 2 tl | sitruunanmehua |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
- 1.
Huuhtele paprikat, halkaise ja poista siemenet. Huuhtele parsakaalit. Leikkaa kasvikset reiluiksi suupaloiksi. Kuori, halkaise ja viipaloi sipuli. Hienonna basilika.
- 2.
Sulata rasva kattilassa. Lisää hienonnettu basilika, sitruunanmehu, suola ja pippuri. Kääntele kasvikset yrttirasvasulaan. Levitä kasvikset leivinpaperille pellille ja paista kiertoilmalla 225-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia.
- 3.
Ota kasvikset uunista. Laita pinsapohja pellille, levitä pizzakastike päälle ja paista noin 5 minuuttia. Leikkaa pohja 8 osaan ja jaa paahdetut kasvikset paloille.
Vegepinsa hurmaa rapealla pohjalla ja paahdetuilla kasviksilla, jotka saavat täyteläistä makua vegaanisesta yrttivoisulasta. Täydellinen kasvisruokaherkku!
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 230 g | (1 kpl) pinsapohja (coop) |
| 1 1/2 dl | pizzakastiketta |
Paahdetut kasvikset | |
| 200 g | (1 ps) varsiparsakaalia (bimi) |
| 200 g | (1 ps) makeaa paprikamixiä |
| 1 kpl | pieni punasipuli |
| 50 g | vegaanista margariinia (esim. eleplant) |
| 1/4 kpl | (ruukkua) basilikaa |
| 2 tl | sitruunanmehua |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Huuhtele paprikat, halkaise ja poista siemenet. Huuhtele parsakaalit. Leikkaa kasvikset reiluiksi suupaloiksi. Kuori, halkaise ja viipaloi sipuli. Hienonna basilika.
Määrä Ainesosa 200 g (1 ps) makeaa paprikamixiä 200 g (1 ps) varsiparsakaalia (bimi) 1 kpl pieni punasipuli 1/4 kpl (ruukkua) basilikaa - 2
Sulata rasva kattilassa. Lisää hienonnettu basilika, sitruunanmehu, suola ja pippuri. Kääntele kasvikset yrttirasvasulaan. Levitä kasvikset leivinpaperille pellille ja paista kiertoilmalla 225-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia.
Määrä Ainesosa 50 g vegaanista margariinia (esim. eleplant) 1/4 kpl (ruukkua) basilikaa 2 tl sitruunanmehua 1/4 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 3
Ota kasvikset uunista. Laita pinsapohja pellille, levitä pizzakastike päälle ja paista noin 5 minuuttia. Leikkaa pohja 8 osaan ja jaa paahdetut kasvikset paloille.
Määrä Ainesosa 230 g (1 kpl) pinsapohja (coop) 1 1/2 dl pizzakastiketta
Vinkki: Voit käyttää basilikan lisäksi muita yrttejä, esimerkiksi oreganoa.
Ravintosisältö
69
Energiaa kcal
289
Energiaa kj
5,3 g
Rasvaa
2,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
3,0 g
Hiilihydraatteja
2,9 g
Sokereita
1,6 g
Kuituja
1,6 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
69
Energiaa kcal
289
Energiaa kj
5,3 g
Rasvaa
2,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
3,0 g
Hiilihydraatteja
2,9 g
Sokereita
1,6 g
Kuituja
1,6 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 230 g (1 kpl) pinsapohja (Coop) .
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























