Vegepinsa

arvosana5/5

(5)arviota
8 Palaa

30 min (josta 20 min aktiivista)

Vegepinsa hurmaa rapealla pohjalla ja paahdetuilla kasviksilla, jotka saavat täyteläistä makua vegaanisesta yrttivoisulasta. Täydellinen kasvisruokaherkku!

Ainekset

MääräAinesosa
230 g(1 kpl) pinsapohja (coop)
1 1/2 dlpizzakastiketta

Paahdetut kasvikset

200 g (1 ps) varsiparsakaalia (bimi)
200 g(1 ps) makeaa paprikamixiä
1 kplpieni punasipuli
50 gvegaanista margariinia (esim. eleplant)
1/4 kpl(ruukkua) basilikaa
2 tlsitruunanmehua
1/4 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Huuhtele paprikat, halkaise ja poista siemenet. Huuhtele parsakaalit. Leikkaa kasvikset reiluiksi suupaloiksi. Kuori, halkaise ja viipaloi sipuli. Hienonna basilika.

    MääräAinesosa
    200 g(1 ps) makeaa paprikamixiä
    200 g (1 ps) varsiparsakaalia (bimi)
    1 kplpieni punasipuli
    1/4 kpl(ruukkua) basilikaa
  2. 2

    Sulata rasva kattilassa. Lisää hienonnettu basilika, sitruunanmehu, suola ja pippuri. Kääntele kasvikset yrttirasvasulaan. Levitä kasvikset leivinpaperille pellille ja paista kiertoilmalla 225-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia.

    MääräAinesosa
    50 gvegaanista margariinia (esim. eleplant)
    1/4 kpl(ruukkua) basilikaa
    2 tlsitruunanmehua
    1/4 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
  3. 3

    Ota kasvikset uunista. Laita pinsapohja pellille, levitä pizzakastike päälle ja paista noin 5 minuuttia. Leikkaa pohja 8 osaan ja jaa paahdetut kasvikset paloille.

    MääräAinesosa
    230 g(1 kpl) pinsapohja (coop)
    1 1/2 dlpizzakastiketta

Vinkki: Voit käyttää basilikan lisäksi muita yrttejä, esimerkiksi oreganoa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 230 g (1 kpl) pinsapohja (Coop) .

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
27.3.2025
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä