Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kreikkalaiset karitsapullat

timer-icon45 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Mehevät kreikkalaiset lammaspullat ovat täynnä makua! Yrttisten lihapullien tomaattikastike saa täyteläisen juhlavan maun punaviinistä. Karitsalihapullat sopivat niin pääsiäispöytään kuin viikonloppuun.

Ainekset

Kastike

1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
400 g
(1 tlk) tomaattimurskaa
1 1/2 dl
punaviiniä (5,5 %)
1 tl
oreganoa
1 tl
timjamia
1 tl
sokeria
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
1/4 tl
suolaa
ripaus kanelia

Lihapullat

1 dl
maustamatonta jogurttia
1/2 dl
korppujauhoja
1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
1
ruukku minttua
400 g
(1 pkt) karitsanjauhelihaa
1 kpl
kananmuna
1 tl
timjamia
1 tl
oreganoa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1/2 tl
suolaa

Lisäksi

1 - 2 rkl
rypsiöljyä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja hienonna kastikkeen sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulit pienessä kattilassa öljyssä. Lisää loput kastikkeen ainekset. Kuumenna ja anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia.

1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
400 g
(1 tlk) tomaattimurskaa
1 1/2 dl
punaviiniä (5,5 %)
1 tl
oreganoa
1 tl
timjamia
1 tl
sokeria
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
1/4 tl
suolaa
ripaus kanelia
1 - 2 rkl
rypsiöljyä
2

Sekoita jogurtti ja korppujauhot kulhossa, anna turvota pari minuuttia. Kuori ja hienonna lihapullien sipuli ja valkosipulit. Kuullota sipulit pannulla öljyssä. Ota hieman minttua talteen koristelua varten ja hienonna loput. Lisää kaikki lihapullien ainekset korppujauhoseoksen joukkoon ja sekoita tasaiseksi.

1 dl
maustamatonta jogurttia
1/2 dl
korppujauhoja
1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
1
ruukku minttua
400 g
(1 pkt) karitsanjauhelihaa
1 tl
timjamia
1 kpl
kananmuna
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1/2 tl
suolaa
1 tl
oreganoa
3

Kostuta kädet vedellä ja pyörittele taikinasta lihapullia (noin 20 kpl). Ruskista lihapullat öljyssä paistinpannulla ja siirrä uunivuokaan. Kaada päälle kastike. Kypsennä uunissa 200 asteessa 20 minuuttia. Koristele mintulla. Tarjoa esimerkiksi perunamuusin ja salaatin kanssa.

Vinkki: Korvaa korppujauhot gluteenittomilla kaurahiutaleilla.

Hyvästi hävikki: Sujauta fetajuuston jämät lihapullataikinan joukkoon.

Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 26.2.2021
|
Muokattu: 7.6.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

388

1624

23,0 g

6,5 g

13,8 g

8,3 g

2,8 g

22,3 g

1,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ripaus kanelia,

ruukku minttua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli