Kuori ja hienonna kastikkeen sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulit pienessä kattilassa öljyssä. Lisää loput kastikkeen ainekset. Kuumenna ja anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia.
Sekoita jogurtti ja korppujauhot kulhossa, anna turvota pari minuuttia. Kuori ja hienonna lihapullien sipuli ja valkosipulit. Kuullota sipulit pannulla öljyssä. Ota hieman minttua talteen koristelua varten ja hienonna loput. Lisää kaikki lihapullien ainekset korppujauhoseoksen joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
Kostuta kädet vedellä ja pyörittele taikinasta lihapullia (noin 20 kpl). Ruskista lihapullat öljyssä paistinpannulla ja siirrä uunivuokaan. Kaada päälle kastike. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Koristele mintulla. Tarjoa esimerkiksi perunamuusin ja salaatin kanssa.
Vinkki: Korvaa korppujauhot gluteenittomilla kaurahiutaleilla.
Hyvästi hävikki: Sujauta fetajuuston jämät lihapullataikinan joukkoon.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
388
1624
23,0 g
6,5 g
13,8 g
8,3 g
2,8 g
22,3 g
1,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ripaus kanelia,
ruukku minttua.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli