Kuhaceviche

Arvostele resepti
4 Annosta

45 min (josta 15 min aktiivista)

Ceviche on eteläamerikkalainen kalaruoka, jossa kala kypsyy ja maustuu limetti- tai sitruunamehussa. Chili antaa ruoalle potkua. Yrtteinä voi käyttää mintun ja tillin sijaan persiljaa ja korianteria.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
300 gpakastekuhafileitä
2 kpllimen mehu
1/2 kplsitruunan mehu
1 kplhienonnettu valkosipulinkynsi
1 kplhienonnettu chili
1/2 tlsuolaa
mustapippuria
1 tljuoksevaa hunajaa
2 rklhienonnettua minttua
2 rklhienonnettua tilliä
1 kplpieni punasipuli

Valmistus

  1. 1

    Leikkaa sulaneet kalafileet sentin kuutioiksi. Puserra sitruksista mehut. Sekoita mehuun hunaja ja suola. Kääntele mehu kalapaloihin. Lisää hienonnetut valkosipuli ja chili sekä mustapippuri.
    Nosta jääkaappiin ja anna kalan maustua 30 minuuttia.

    MääräAinesosa
    300 gpakastekuhafileitä
    2 kpllimen mehu
    1/2 kplsitruunan mehu
    1 tljuoksevaa hunajaa
    1/2 tlsuolaa
    1 kplhienonnettu valkosipulinkynsi
    1 kplhienonnettu chili
    mustapippuria
  2. 2

    Lisää kalan joukkoon hienonnetut yrtit ja punasipuli. Tarjoa ceviche esimerkiksi avokadon ja tuoreen leivän kanssa.

    MääräAinesosa
    2 rklhienonnettua minttua
    2 rklhienonnettua tilliä
    1 kplpieni punasipuli

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
19.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä