Kukkakaali ja savukinkkukastike - Yhteishyvä

Kukkakaali ja savukinkkukastike

Annokset
4
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
Iso kukkakaali
Vettä, suolaa

SAVUKINKKUKASTIKE:

150 - 200 g
Savustettua siansivua tai savukinkkua
1 rkl
Öljyä tai margariinia tarvittaessa
1 kpl
Pieni sipuli
3 rkl
Vehnäjauhoja
5 dl
Maitoa tai kukkakaalin keitinvettä
1/4 tl
Paprikaa ja valkopippuria
Kermaa halutessasi

LISÄKSI:

1 kpl
Kesäkurpitsa
2 rkl
Öljyä
2 - 3 kpl
Valkosipulinkynttä
Suolaa, mustapippuria ja basilikaa

Näin teet

1

Keitä kukkakaali vähässä vedessä juuri ja juuri kypsäksi. Kaada vesi mittakannuun ja höyrytä kaali kuivaksi.Suikaloi savukinkku kattilaan. Lisää öljy, silputtu sipuli ja vähitellen jauhot. Sekoita ruskistamatta ja lisää edelleen sekoittaen kaalin keitinvesi, mausteet ja kerma, jos käytät sitä. Keitä kastiketta viisi minuuttia ja tarjoa kukkakaalin lisänä.Kuutioi kesäkurpitsa paistinpannuun kuumaan öljyyn ja ruskista nopeasti sekoittaen 1-2 minuuttia. Mausta.

Resepti
Anu Brask
Julkaistu: 23.12.2004
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa