Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kukkakaali ja savukinkkukastike

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

1 kpl
Iso kukkakaali
Vettä, suolaa

Savukinkkukastike:

150 - 200 g
Savustettua siansivua tai savukinkkua
1 rkl
Öljyä tai margariinia tarvittaessa
1 kpl
Pieni sipuli
3 rkl
Vehnäjauhoja
5 dl
Maitoa tai kukkakaalin keitinvettä
1/4 tl
Paprikaa ja valkopippuria
Kermaa halutessasi

Lisäksi:

1 kpl
Kesäkurpitsa
2 rkl
Öljyä
2 - 3 kpl
Valkosipulinkynttä
Suolaa, mustapippuria ja basilikaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Keitä kukkakaali vähässä vedessä juuri ja juuri kypsäksi. Kaada vesi mittakannuun ja höyrytä kaali kuivaksi.Suikaloi savukinkku kattilaan. Lisää öljy, silputtu sipuli ja vähitellen jauhot. Sekoita ruskistamatta ja lisää edelleen sekoittaen kaalin keitinvesi, mausteet ja kerma, jos käytät sitä. Keitä kastiketta viisi minuuttia ja tarjoa kukkakaalin lisänä.Kuutioi kesäkurpitsa paistinpannuun kuumaan öljyyn ja ruskista nopeasti sekoittaen 1-2 minuuttia. Mausta.

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Yhteishyvä
Julkaistu: 23.12.2004
|
Muokattu: 5.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.