Kukkakaali-pekonikeitto

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

30 min

Valmista kukkakaalikeitto tuoreista kasviksista sekä maustetusta ruokakermasta. Pekoni antaa keitolle lisää tekstuuria sekä makua.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kpliso kukkakaali
2 kplperunaa
8 dlvähäsuolaista kasvislientä (kuutiosta tai fondista)
1 tljauhettua currya
2 1/2 dlmaustettua ruokakermaa (esim. sipulin- tai juustonmakuista)

Pekoni-persiljasilppu

1 kpl(170 g) pekonia
1/2 dlsilputtua persiljaa
jauhettua paprikaa
rouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele kukkakaali, poista kanta ja leikkaa kaali pienemmiksi kukinnoiksi. Kuori ja kuutioi perunat. Kiehauta kasvisliemi kattilassa ja lisää kukkakaali, perunat ja curry. Keitä keskilämmöllä ja kannen alla noin 20 minuuttia tai kunnes ainekset ovat pehmeitä.

    MääräAinesosa
    1 kpliso kukkakaali
    2 kplperunaa
    1 tljauhettua currya
    8 dlvähäsuolaista kasvislientä (kuutiosta tai fondista)
  2. 2

    Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella ja lisää ruokakerma. Anna vielä kiehahtaa.

    MääräAinesosa
    2 1/2 dlmaustettua ruokakermaa (esim. sipulin- tai juustonmakuista)
  3. 3

    Kuutoi pekoni pieneksi. Kuumenna pannu ja paista pekonisilppu omassa rasvassaan rapeaksi ja kauniin väriseksi. Siirrä pekoni talouspaperilla vuoratulle lautaselle. Talouspaperi imee pekonista ylimääräisen rasvan pois.

    MääräAinesosa
    1 kpl(170 g) pekonia
  4. 4

    Mausta pekonisilppu persiljalla, paprikalla ja mustapippurilla. Tarjoa keitto pekonisilpun kanssa.

    MääräAinesosa
    1/2 dlsilputtua persiljaa
    jauhettua paprikaa
    rouhittua mustapippuria

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
23.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä