Kukkakaali-pekonikeitto
30 min

Nappaa talteen!
Valmista kukkakaalikeitto tuoreista kasviksista sekä maustetusta ruokakermasta. Pekoni antaa keitolle lisää tekstuuria sekä makua.
| 1 kpl | iso kukkakaali |
| 2 kpl | perunaa |
| 8 dl | vähäsuolaista kasvislientä (kuutiosta tai fondista) |
| 1 tl | jauhettua currya |
| 2 1/2 dl | maustettua ruokakermaa (esim. sipulin- tai juustonmakuista) |
| Pekoni-persiljasilppu | |
|---|---|
| 1 kpl | (170 g) pekonia |
| 1/2 dl | silputtua persiljaa |
| jauhettua paprikaa | |
| rouhittua mustapippuria | |
- 1.
Huuhtele kukkakaali, poista kanta ja leikkaa kaali pienemmiksi kukinnoiksi. Kuori ja kuutioi perunat. Kiehauta kasvisliemi kattilassa ja lisää kukkakaali, perunat ja curry. Keitä keskilämmöllä ja kannen alla noin 20 minuuttia tai kunnes ainekset ovat pehmeitä.
- 2.
Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella ja lisää ruokakerma. Anna vielä kiehahtaa.
- 3.
Kuutoi pekoni pieneksi. Kuumenna pannu ja paista pekonisilppu omassa rasvassaan rapeaksi ja kauniin väriseksi. Siirrä pekoni talouspaperilla vuoratulle lautaselle. Talouspaperi imee pekonista ylimääräisen rasvan pois.
- 4.
Mausta pekonisilppu persiljalla, paprikalla ja mustapippurilla. Tarjoa keitto pekonisilpun kanssa.
Valmista kukkakaalikeitto tuoreista kasviksista sekä maustetusta ruokakermasta. Pekoni antaa keitolle lisää tekstuuria sekä makua.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | iso kukkakaali |
| 2 kpl | perunaa |
| 8 dl | vähäsuolaista kasvislientä (kuutiosta tai fondista) |
| 1 tl | jauhettua currya |
| 2 1/2 dl | maustettua ruokakermaa (esim. sipulin- tai juustonmakuista) |
Pekoni-persiljasilppu | |
| 1 kpl | (170 g) pekonia |
| 1/2 dl | silputtua persiljaa |
| jauhettua paprikaa | |
| rouhittua mustapippuria | |
Valmistus
- 1
Huuhtele kukkakaali, poista kanta ja leikkaa kaali pienemmiksi kukinnoiksi. Kuori ja kuutioi perunat. Kiehauta kasvisliemi kattilassa ja lisää kukkakaali, perunat ja curry. Keitä keskilämmöllä ja kannen alla noin 20 minuuttia tai kunnes ainekset ovat pehmeitä.
Määrä Ainesosa 1 kpl iso kukkakaali 2 kpl perunaa 1 tl jauhettua currya 8 dl vähäsuolaista kasvislientä (kuutiosta tai fondista) - 2
Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella ja lisää ruokakerma. Anna vielä kiehahtaa.
Määrä Ainesosa 2 1/2 dl maustettua ruokakermaa (esim. sipulin- tai juustonmakuista) - 3
Kuutoi pekoni pieneksi. Kuumenna pannu ja paista pekonisilppu omassa rasvassaan rapeaksi ja kauniin väriseksi. Siirrä pekoni talouspaperilla vuoratulle lautaselle. Talouspaperi imee pekonista ylimääräisen rasvan pois.
Määrä Ainesosa 1 kpl (170 g) pekonia - 4
Mausta pekonisilppu persiljalla, paprikalla ja mustapippurilla. Tarjoa keitto pekonisilpun kanssa.
Määrä Ainesosa 1/2 dl silputtua persiljaa jauhettua paprikaa rouhittua mustapippuria
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























