Kukkakaali-pekonikeitto - Yhteishyvä

Kukkakaali-pekonikeitto

???
Annokset
4
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
Iso kukkakaali
2 kpl
Perunaa
8 dl
Vähäsuolaista kasvislientä (kuutiosta tai fondista)
1 tl
Jauhettua currya
2 1/2 dl
Maustettua ruokakermaa (esim. sipulin- tai juustonmakuista)

PEKONI-PERSILJASILPPU

1 kpl
(170 g) pekonia
1/2 dl
Silputtua persiljaa
Jauhettua paprikaa
Rouhittua mustapippuria

Näin teet

1

Huuhtele kukkakaali, poista kanta ja leikkaa kaali pienemmiksi kukinnoiksi. Kuori ja kuutioi perunat. Kiehauta kasvisliemi kattilassa ja lisää kukkakaali, perunat ja curry. Keitä keskilämmöllä ja kannen alla noin 20 minuuttia tai kunnes ainekset ovat pehmeitä. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella ja lisää ruokakerma. Anna vielä kiehahtaa.Kuutoi pekoni pieneksi. Kuumenna pannu ja paista pekonisilppu omassa rasvassaan rapeaksi ja kauniin väriseksi. Siirrä pekoni talouspaperilla vuoratulle lautaselle. Talouspaperi imee pekonista ylimääräisen rasvan pois. Mausta pekonisilppu persiljalla, paprikalla ja mustapippurilla. Tarjoa keitto pekonisilpun kanssa.

Resepti
Elina Jyväs
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 24.6.2011
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa