Kukkakaalia risoton tapaan - Yhteishyvä

Kukkakaalia risoton tapaan

???
Annokset
4
Ruokavalio
Kukkakaalistakin voi valmistaa risottoa! Kerma ja parmesaani tuovat makua ja pehmeyttä kukkakaalirisottoon. Koristele risotto lopuksi tuoreilla yrteillä ja pähkinärouheella. Tarjoa sellaisenaan ateriana tai liharuoan lisäkkeenä.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
Iso kukkakaali
1 kpl
Pieni sipuli
1 rkl
Oliiviöljyä
1 rkl
Voita
1/2 dl
Kermaa
4 rkl
Raastettua parmesaania
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
Mustapippuria
Basilikaa ja rucolaa
Rouhittuja pähkinöitä tai manteleita

Näin teet

1

Rouhi kukkakaali karkeaksi silpuksi joko monitoimikoneessa tai veitsellä hakkaamalla. Silppua sipuli. Kuumenna öljy-voiseos paistokasarissa. Kuullota sipuli pehmeäksi, lisää kukkakaalirouhe. Paista sekoitellen kunnes kukkakaali pehmenee hieman, mutta on vielä napakkaa.

Lisää kerma ja parmesaani sekä mausteet. Kuumenna. Lisää pinnalle basilikan ja rucolan lehtiä sekä pähkinä- tai mantelirouhetta. Tarjoa sellaisenaan ateriana tai liharuoan lisäkkeenä.

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.8.2015
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja3 g11 g
Proteiinia2 g8 g
Rasvaa11 g45 g
Kuituja3 g10 g
Energiaa kj532 2126
Energiaa kcal127 507

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 4 rkl Raastettua parmesaania

  • 0,5 tl Suolaa

  • 0,25 tl Mustapippuria

  • Basilikaa ja rucolaa

  • Rouhittuja pähkinöitä tai manteleita

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja3 g11 g
Proteiinia2 g8 g
Rasvaa11 g45 g
Kuituja3 g10 g
Energiaa kj532 2126
Energiaa kcal127 507

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 4 rkl Raastettua parmesaania

  • 0,5 tl Suolaa

  • 0,25 tl Mustapippuria

  • Basilikaa ja rucolaa

  • Rouhittuja pähkinöitä tai manteleita

Resepti
Taina Salovaara

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.