Rouhi kukkakaali karkeaksi silpuksi joko monitoimikoneessa tai veitsellä hakkaamalla. Silppua sipuli. Kuumenna öljy-voiseos paistokasarissa. Kuullota sipuli pehmeäksi, lisää kukkakaalirouhe. Paista sekoitellen kunnes kukkakaali pehmenee hieman, mutta on vielä napakkaa.
Lisää kerma ja parmesaani sekä mausteet. Kuumenna. Lisää pinnalle basilikan ja rucolan lehtiä sekä pähkinä- tai mantelirouhetta. Tarjoa sellaisenaan ateriana tai liharuoan lisäkkeenä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
127
532
11,3 g
5,5 g
2,8 g
2,5 g
2,5 g
2,0 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
4 rkl Raastettua parmesaania,
0,5 tl Suolaa,
0,25 tl Mustapippuria,
Basilikaa ja rucolaa,
Rouhittuja pähkinöitä tai manteleita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli