Kukkakaalia risoton tapaan

arvosana5/5

(2)arviota
4 Annosta

Kukkakaalistakin voi valmistaa risottoa! Kerma ja parmesaani tuovat makua ja pehmeyttä kukkakaalirisottoon. Koristele risotto lopuksi tuoreilla yrteillä ja pähkinärouheella. Tarjoa sellaisenaan ateriana tai liharuoan lisäkkeenä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kpliso kukkakaali
1 kplpieni sipuli
1 rkloliiviöljyä
1 rklvoita
1/2 dlkermaa
4 rklraastettua parmesaania
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria
basilikaa ja rucolaa
rouhittuja pähkinöitä tai manteleita

Valmistus

  1. 1

    Rouhi kukkakaali karkeaksi silpuksi joko monitoimikoneessa tai veitsellä hakkaamalla. Silppua sipuli. Kuumenna öljy-voiseos paistokasarissa. Kuullota sipuli pehmeäksi, lisää kukkakaalirouhe. Paista sekoitellen kunnes kukkakaali pehmenee hieman, mutta on vielä napakkaa.

    Lisää kerma ja parmesaani sekä mausteet. Kuumenna. Lisää pinnalle basilikan ja rucolan lehtiä sekä pähkinä- tai mantelirouhetta. Tarjoa sellaisenaan ateriana tai liharuoan lisäkkeenä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 4 rkl Raastettua parmesaania, 0,5 tl Suolaa, 0,25 tl Mustapippuria, Basilikaa ja rucolaa, Rouhittuja pähkinöitä tai manteleita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä