Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kukkakaalia risoton tapaan

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kukkakaalistakin voi valmistaa risottoa! Kerma ja parmesaani tuovat makua ja pehmeyttä kukkakaalirisottoon. Koristele risotto lopuksi tuoreilla yrteillä ja pähkinärouheella. Tarjoa sellaisenaan ateriana tai liharuoan lisäkkeenä.

Ainekset

1 kpl
Iso kukkakaali
1 kpl
Pieni sipuli
1 rkl
Oliiviöljyä
1 rkl
Voita
1/2 dl
Kermaa
4 rkl
Raastettua parmesaania
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
Mustapippuria
Basilikaa ja rucolaa
Rouhittuja pähkinöitä tai manteleita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Rouhi kukkakaali karkeaksi silpuksi joko monitoimikoneessa tai veitsellä hakkaamalla. Silppua sipuli. Kuumenna öljy-voiseos paistokasarissa. Kuullota sipuli pehmeäksi, lisää kukkakaalirouhe. Paista sekoitellen kunnes kukkakaali pehmenee hieman, mutta on vielä napakkaa.

Lisää kerma ja parmesaani sekä mausteet. Kuumenna. Lisää pinnalle basilikan ja rucolan lehtiä sekä pähkinä- tai mantelirouhetta. Tarjoa sellaisenaan ateriana tai liharuoan lisäkkeenä.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.8.2015
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

127

532

11,3 g

5,5 g

2,8 g

2,5 g

2,5 g

2,0 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

4 rkl Raastettua parmesaania,

0,5 tl Suolaa,

0,25 tl Mustapippuria,

Basilikaa ja rucolaa,

Rouhittuja pähkinöitä tai manteleita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli