Rouhi kukkakaali karkeaksi silpuksi joko monitoimikoneessa tai veitsellä hakkaamalla. Silppua sipuli. Kuumenna öljy-voiseos paistokasarissa. Kuullota sipuli pehmeäksi, lisää kukkakaalirouhe. Paista sekoitellen kunnes kukkakaali pehmenee hieman, mutta on vielä napakkaa.
Lisää kerma ja parmesaani sekä mausteet. Kuumenna. Lisää pinnalle basilikan ja rucolan lehtiä sekä pähkinä- tai mantelirouhetta. Tarjoa sellaisenaan ateriana tai liharuoan lisäkkeenä.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
532
127
11,3 g
5,5 g
2,8 g
2,5 g
2,5 g
2,0 g
0,1 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
4 rkl Raastettua parmesaania,
0,5 tl Suolaa,
0,25 tl Mustapippuria,
Basilikaa ja rucolaa,
Rouhittuja pähkinöitä tai manteleita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli