Kurkumamunat

Arvostele resepti
6 Kappaletta

Useita tunteja

Kurkumasta keltaisen värin saaneet kananmunat sopivat juhlalounaalle tai aurinkoisen aamun aamupalapöytään.

Ainekset

MääräAinesosa
6 kplkananmunaa

Marinadi

1 tlkurkumaa
1/2 dlrypsiöljyä
1/2 tlsuolaa
1 tlsitruunamehua

Valmistus

  1. 1

    Keitä kananmunia 7 minuuttia. Jäähdytä kylmällä vedellä ja kuori jäähtyneenä.

    MääräAinesosa
    6 kplkananmunaa
  2. 2

    Sekoita marinadin ainekset. Nosta kananmunat rasiaan tai pakastuspussiin. Lisää marinadi ja sekoita. Nosta jääkaappiin maustumaan vähintään 6 tunniksi. Kääntele munia 1–2 kertaa marinoinnin aikana.

    MääräAinesosa
    1 tlsitruunamehua
    1/2 dlrypsiöljyä
    1/2 tlsuolaa
    1 tlkurkumaa

Katso lisää ideoita kananmunien marinointiin:

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Kurkumaa, 0,5 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Tiina Valkonen
Kuvat:
Piia Arnould
22.10.2018
|
Päivitetty: 1.10.2025

Samankaltaisia reseptejä