Kuumamarinoidut lampaanfileet

Mausta kypsennetyt lampaan ulkofileet valuttamalla päälle kuumaa yrtti-valkosipuliöljyä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 glampaan ulkofileetä (pakaste)
2 tlöljyä
2 tlvoita
1 tlsuolaa
1/2 tlrouhittua mustapippuria

Mausteöljy

4 - 5 kplvalkosipulinkynttä
1 1/2 dltuoretta minttua hienonnettuna
1 1/2 dltuoretta rosmariinia hienonnettuna
1 dloliiviöljyä

Valmistus

  1. 1

    Sulata lihat jääkaapissa ja ota huoneenlämpöön tunti ennen kypsentämistä. Poista rasvat ja kalvot.

    MääräAinesosa
    500 glampaan ulkofileetä (pakaste)
  2. 2

    Kuumenna uuni 120-asteiseksi. Ruskista lihat pannulla öljy-voiseoksessa kauttaaltaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Kääri lihat folioon. Työnnä paistolämpömittari isoimman fileen keskelle. Kypsennä uunissa, kunnes mittari näyttää 57 astetta, noin 15 minuuttia. Ota lihat uunista ja anna vetäytyä foliossa vähintään 15 minuuttia.

    MääräAinesosa
    2 tlvoita
    2 tlöljyä
    1 tlsuolaa
    1/2 tlrouhittua mustapippuria
  3. 3

    Hienonna valkosipulit ja yrtit. Kuumenna öljy kattilassa, lisää valkosipulit ja yrtit. Pidä öljy kuumana, älä polta mausteita.

    MääräAinesosa
    4 - 5 kplvalkosipulinkynttä
    1 1/2 dltuoretta minttua hienonnettuna
    1 1/2 dltuoretta rosmariinia hienonnettuna
    1 dloliiviöljyä
  4. 4

    Ota lihat foliosta. Kaada kuuma mausteöljy päälle. Tarjoa risotto primaveran ja broccolini-papaijasalaatin kanssa.

  5. 5

    Olutsuositus: Keskitäyteläinen Nokian Panimon Keisari pils.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
11.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä