Kuumamarinoidut lampaanfileet | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Kuumamarinoidut lampaanfileet

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Mausta kypsennetyt lampaan ulkofileet valuttamalla päälle kuumaa yrtti-valkosipuliöljyä.

Ruokavaliot

Ainekset

500 g
Lampaan ulkofileetä (pakaste)
2 tl
Öljyä
2 tl
Voita
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria

mausteöljy

4 - 5 kpl
Valkosipulinkynttä
1 1/2 dl
Tuoretta minttua hienonnettuna
1 1/2 dl
Tuoretta rosmariinia hienonnettuna
1 dl
Oliiviöljyä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sulata lihat jääkaapissa ja ota huoneenlämpöön tunti ennen kypsentämistä. Poista rasvat ja kalvot.

500 g
Lampaan ulkofileetä (pakaste)
2

Kuumenna uuni 120-asteiseksi. Ruskista lihat pannulla öljy-voiseoksessa kauttaaltaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Kääri lihat folioon. Työnnä paistolämpömittari isoimman fileen keskelle. Kypsennä uunissa, kunnes mittari näyttää 57 astetta, noin 15 minuuttia. Ota lihat uunista ja anna vetäytyä foliossa vähintään 15 minuuttia.

2 tl
Voita
2 tl
Öljyä
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
3

Hienonna valkosipulit ja yrtit. Kuumenna öljy kattilassa, lisää valkosipulit ja yrtit. Pidä öljy kuumana, älä polta mausteita.

4 - 5 kpl
Valkosipulinkynttä
1 1/2 dl
Tuoretta minttua hienonnettuna
1 1/2 dl
Tuoretta rosmariinia hienonnettuna
1 dl
Oliiviöljyä
4

Ota lihat foliosta. Kaada kuuma mausteöljy päälle. Tarjoa risotto primaveran ja broccolini-papaijasalaatin kanssa.

5

Olutsuositus: Keskitäyteläinen Nokian Panimon Keisari pils.

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 15.3.2018
Muokattu: 28.11.2018

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.