Kuori parsat, poista puumainen tyvi ja paloittele noin 1 cm:n paloiksi. Keitä parsapalat pienessä määrässä suolalla maustettua vettä noin 5 minuuttia. Valuta.
Kiehauta vesi. Liuota kasvisliemikuutio veteen. Pidä liemi kuumana.
Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuleita ja riisiä voissa kattilassa hetki. Lisää valkoviini kahdessa erässä ja keitä sekoitellen, kunnes viini on imeytynyt. Sekoita kasvislientä 1–2 desiä kerrallaan riisin joukkoon. Lisää uusi erä vasta, kun edellinen on imeytynyt riisiin.
Raasta juusto ja hienonna kevät-sipulit riisin kypsyessä. Kun kaikki liemi on imeytynyt riisiin, lisää suola, juusto, kevätsipulit, parsat, herneet ja kerma. Anna hautua hetki, sekoita, maista ja lisää mausteita tarvittaessa. Jos risotto tuntuu kuivalta, lisää tilkka vettä.
Viimeistele rucolalla ja raastetulla sitruunankuorella. Tarjoa heti.
Vinkki: Muistathan, että risotto ei odota syöjää, joten tarjoa se saman tien.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
379
1588
10,8 g
6,5 g
51,0 g
3,0 g
2,0 g
5,8 g
1,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
8 dl Vettä,
1 dl Parmesaanijuustoraastetta,
0,5 tl Suolaa,
Ruukkua rucolaa,
1 rkl Raastettua sitruunankuorta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli