Risotto primavera
45 min

Nappaa talteen!
Parsalla, herneillä ja sitruunalla maustettuna risotto saa ylleen upean kevätasun.
| 250 g | vihreää tankoparsaa |
| 8 dl | vettä |
| 1 kpl | kasvisliemikuutiota (gluteeniton) |
| 2 kpl | salottisipulia |
| 3 dl | risottoriisiä |
| 2 rkl | voita |
| 3 dl | kuivaa valkoviiniä |
| 1 dl | parmesaanijuustoraastetta |
| 50 g | kevätsipulia |
| 1/2 tl | suolaa |
| 100 g | pakasteherneitä |
| 1 dl | ruokakermaa |
| 1/4 kpl | ruukkua rucolaa |
| 1 rkl | raastettua sitruunankuorta |
- 1.
Kuori parsat, poista puumainen tyvi ja paloittele noin 1 cm:n paloiksi. Keitä parsapalat pienessä määrässä suolalla maustettua vettä noin 5 minuuttia. Valuta.
- 2.
Kiehauta vesi. Liuota kasvisliemikuutio veteen. Pidä liemi kuumana.
- 3.
Kuori ja hienonna salottisipulit. Kuullota sipuleita ja riisiä voissa kattilassa hetki. Lisää valkoviini kahdessa erässä ja keitä sekoitellen, kunnes viini on imeytynyt. Sekoita kasvislientä 1–2 desiä kerrallaan riisin joukkoon. Lisää uusi erä vasta, kun edellinen on imeytynyt riisiin.
- 4.
Raasta juusto ja hienonna kevätsipulit riisin kypsyessä. Kun kaikki liemi on imeytynyt riisiin, lisää suola, juusto, kevätsipulit, parsat, herneet ja kerma. Anna hautua hetki, sekoita, maista ja lisää mausteita tarvittaessa. Jos risotto tuntuu kuivalta, lisää tilkka vettä.
- 5.
Viimeistele rucolalla ja raastetulla sitruunankuorella. Tarjoa heti.
Risotto primavera
arvosana4/5
45 min
Parsalla, herneillä ja sitruunalla maustettuna risotto saa ylleen upean kevätasun.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 250 g | vihreää tankoparsaa |
| 8 dl | vettä |
| 1 kpl | kasvisliemikuutiota (gluteeniton) |
| 2 kpl | salottisipulia |
| 3 dl | risottoriisiä |
| 2 rkl | voita |
| 3 dl | kuivaa valkoviiniä |
| 1 dl | parmesaanijuustoraastetta |
| 50 g | kevätsipulia |
| 1/2 tl | suolaa |
| 100 g | pakasteherneitä |
| 1 dl | ruokakermaa |
| 1/4 kpl | ruukkua rucolaa |
| 1 rkl | raastettua sitruunankuorta |
Valmistus
- 1
Kuori parsat, poista puumainen tyvi ja paloittele noin 1 cm:n paloiksi. Keitä parsapalat pienessä määrässä suolalla maustettua vettä noin 5 minuuttia. Valuta.
Määrä Ainesosa 250 g vihreää tankoparsaa 1/2 tl suolaa - 2
Kiehauta vesi. Liuota kasvisliemikuutio veteen. Pidä liemi kuumana.
Määrä Ainesosa 8 dl vettä 1 kpl kasvisliemikuutiota (gluteeniton) - 3
Kuori ja hienonna salottisipulit. Kuullota sipuleita ja riisiä voissa kattilassa hetki. Lisää valkoviini kahdessa erässä ja keitä sekoitellen, kunnes viini on imeytynyt. Sekoita kasvislientä 1–2 desiä kerrallaan riisin joukkoon. Lisää uusi erä vasta, kun edellinen on imeytynyt riisiin.
Määrä Ainesosa 2 kpl salottisipulia 2 rkl voita 3 dl risottoriisiä 3 dl kuivaa valkoviiniä - 4
Raasta juusto ja hienonna kevätsipulit riisin kypsyessä. Kun kaikki liemi on imeytynyt riisiin, lisää suola, juusto, kevätsipulit, parsat, herneet ja kerma. Anna hautua hetki, sekoita, maista ja lisää mausteita tarvittaessa. Jos risotto tuntuu kuivalta, lisää tilkka vettä.
Määrä Ainesosa 1 dl parmesaanijuustoraastetta 50 g kevätsipulia 1/2 tl suolaa 100 g pakasteherneitä 1 dl ruokakermaa - 5
Viimeistele rucolalla ja raastetulla sitruunankuorella. Tarjoa heti.
Määrä Ainesosa 1/4 kpl ruukkua rucolaa 1 rkl raastettua sitruunankuorta
Vinkki: Muistathan, että risotto ei odota syöjää, joten tarjoa se saman tien.
Ravintosisältö
422
Energiaa kcal
1765
Energiaa kj
11,5 g
Rasvaa
6,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
55,3 g
Hiilihydraatteja
5,5 g
Sokereita
5,3 g
Kuituja
9,0 g
Proteiinia
1,5 g
Suolaa
422
Energiaa kcal
1765
Energiaa kj
11,5 g
Rasvaa
6,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
55,3 g
Hiilihydraatteja
5,5 g
Sokereita
5,3 g
Kuituja
9,0 g
Proteiinia
1,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 8 dl Vettä, 1 dl Parmesaanijuustoraastetta, 0,5 tl Suolaa, 0.25 kpl Ruukkua rucolaa, 1 rkl Raastettua sitruunankuorta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























