Kylmä kurkkukeitto

Kurkkukeiton voi koristaa vaahdotetulla maidolla. Maitovaahto ei ole kestävää, joten valmista se juuri ennen tarjoamista.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplkurkku (400 g)
1 dlruokakermaa (10 %)
1 dlmietoa kylmää kasvislientä
1/2 tlsuolaa
mustapippuria
2 rkltillisilppua
cayennenpippuria
2 tlsitruunamehua

Pinnalle:

tilliä tai ruohosipulia
(0,5 dl rasvatonta maitoa, ripaus suolaa, tilkka sitruunamehua)

Valmistus

  1. 1

    Pilko kurkku. Pane kaikki ainekset annosten pinnalle tulevia koristeita lukuun ottamatta tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen. Käytä konetta, kunnes saat tasaisen ja kuohkean seoksen.

    Vatkaa kylmä maito sauvavatkaimella tai cappuccinovaahdottimella vaahdoksi. Mausta suolalla ja sitruunamehutilkalla.

    Jaa keitto neljään pieneen lasiin tai kahvikuppiin. Valuta päälle hiukan maitovaahtoa ja sirottele pinnalle silputtua tilliä tai ruohosipulia.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä