Kylmä kurkkukeitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Kylmä kurkkukeitto

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kurkkukeiton voi koristaa vaahdotetulla maidolla. Maitovaahto ei ole kestävää, joten valmista se juuri ennen tarjoamista.

Ruokavaliot

Ainekset

1 kpl
Kurkku (400 g)
1 dl
Ruokakermaa (10 %)
1 dl
Mietoa kylmää kasvislientä
1/2 tl
Suolaa
Mustapippuria
2 rkl
Tillisilppua
Cayennenpippuria
2 tl
Sitruunamehua

pinnalle:

Tilliä tai ruohosipulia
(0,5 dl rasvatonta maitoa, ripaus suolaa, tilkka sitruunamehua)

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Pilko kurkku. Pane kaikki ainekset annosten pinnalle tulevia koristeita lukuun ottamatta tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen. Käytä konetta, kunnes saat tasaisen ja kuohkean seoksen.

Vatkaa kylmä maito sauvavatkaimella tai cappuccinovaahdottimella vaahdoksi. Mausta suolalla ja sitruunamehutilkalla.

Jaa keitto neljään pieneen lasiin tai kahvikuppiin. Valuta päälle hiukan maitovaahtoa ja sirottele pinnalle silputtua tilliä tai ruohosipulia.

Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 28.3.2007
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.